婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:我勁憎我老公的阿爸阿媽,憎到今朝講同佢離婚

我c6又係咁,未結婚前係佢家姐幫佢打理屋企。依家結咗婚,個女都就嚟一歲,佢仍然keep住俾佢家姐係我屋企話晒事,做乜都要問過佢家姐先得。
我前幾日同佢嘈完,佢仲要完全唔覺得有問題,我直頭帶埋細佬妹上去執野搬返娘家,兼同佢講離婚

咸蛋三寶飯    發表於 16-1-3 11:11

伯爵府

熱血勳章

引用:Quote:ac321 發表於 15-9-29 17:08 算啦!

原帖由 mrschocolate 於 15-09-30 發表
係囉,既「一日到黑ee哦哦」又同時「唔出聲唔出聲」,其實真係好高難度......
...
哈哈哈,平時都係幫家嫂多
今次幫99, 因為呢個家嫂

別墅

回覆:pollywong123 的帖子

租d平d既,例如套房甘得唔得。

大宅

Miss.Hui 發表於 15-9-30 18:41
哈哈哈,平時都係幫家嫂多
今次幫99, 因為呢個家嫂
不過我明白咁既99有幾乞人憎,我99就系咁,一系哦你點湊b,一系就收收埋埋唔出聲以為佢冇野,其實佢就系個心度憎緊你,到有一日佢終於忍唔到就一下鬧爆你,呢d人好陰濕,家嫂有咩地方做得唔好可以好聲好氣傾下,可能樓主又冇詳細講下佢99d衰野,但呢個99我又唔覺得抵幫,樓主憎佢憎到要離婚果個99應該非一般乞人憎。

大宅

引用:我本身有個一歲小朋友,所以好難話搬就搬呀

原帖由 pollywong123 於 15-09-29 發表
我本身有個一歲小朋友,所以好難話搬就搬呀,至於我老公個老母一日到黑ee 哦哦,又話甘樣唔好,甘樣唔好, ...
咁都係典型呀媽煩D姐...仲有唔明.. 佢係自己屋企whatsapp 都影響唔到你姐.. 妳嬲佢唔幫妳手凑... 呢D原因未咁罪大惡極wor, 應該仲有其他牙齒印 . 要離婚咁嚴重?? 不如静落黎諗清楚, 係咪有好多野換個角度睇, 自己就會冇咁唔開心? 冷靜呀

男爵府

睇到笑左

大宅

引用:Quote:原帖由+pollywong123+於+15-09-29+發

原帖由 ac321 於 15-09-29 發表
算啦!
你都係離婚,再去揾個無父無母無兄弟姐妹既孤兒嫁啦!大家都開心!

男爵府

離婚米又係翻娘家住,呢d問題可以解決既,自己搬出黎住咯

大宅

有個1歲既小朋友好難搬? 咁你又要離婚? 唔通你諗住離婚唔要個仔?

珍珠宮

唔好輕易講離婚,萬一c6真係應承你就

複式洋房

我都好憎我奶奶
係0交流 但我唔想同我老公離婚
我老公亦都好撐我
知佢媽乜料子
不過憎還憎我唔會教我老公點對佢媽
只要大家唔好搞到大家就ok
等我生埋我就自由 !!!!!

別墅

Nikkichau 發表於 15-10-4 09:20
不過我明白咁既99有幾乞人憎,我99就系咁,一系哦你點湊b,一系就收收埋埋唔出聲以為佢冇野,其實佢就系個 ...

其實我奶奶都係咁,我極度討厭佢,佢針對我針琴連我同佢仔拍拖前有男朋友都可以拎黎憎⋯

伯爵府

引用:佢又冇錢搬出去,又唔想返我娘家一齊住,冇

原帖由 pollywong123 於 15-09-28 發表
佢又冇錢搬出去,又唔想返我娘家一齊住,冇路可走,所以想離婚
边有老公想住外母家架……

男爵府

引用:Quote:原帖由+pollywong123+於+15-09-28+發

原帖由 yaubb2014 於 15-12-06 發表
边有老公想住外母家架……
咁點解d人成日諗婚後要同奶奶住?跟夫姓?

大宅

如果個老公唔撐自己,離婚會令自己好過d至於d人話咁樣對個小朋友唔好,自私,blablabla…
但試問父母成日嗌交家嘈屋閉,d衰99興風作浪,(作為佢新抱佢老婆,就要忍!?)就唔影響小朋友嗎?我會寧願帶著b離婚分居!
有時針唔吉到肉唔知痛!d人話小事…其實1d都唔小!

伯爵府

mini1204 發表於 15-9-29 12:18

即係佢係自己屋企講野都唔得
咁呢D野雙向既;
嘩,如果係我個女我唔想佢搬返嚟喎.自己唔帶眼識人,婚前應該知個老公係點吧.
自己又唔諗清楚自己有冇能力(特別係經濟上)
獨力擔起頭家就同人結婚生仔,
E+攪到 帶埋個小朋友搬返嚟,分分鐘仲加多個女婿,
諗吓我都覺得煩呀.

首頁

尾頁

跳至