自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆:k1學校秋季旅行,家長會參加嗎?

一定會去,仲好期待

伯爵府

育兒性格勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

一定去

大宅

引用:無去,一凑2,搞唔掂細B食野問題,而且去荔

原帖由 momo06 於 15-10-22 發表
無去,一凑2,搞唔掂細B食野問題,而且去荔枝角公園
荔枝角公園有咩問題,小朋友係唔會介意晌邊個地方玩,佢只會記住同同學仔好開心咁玩。

子爵府

有去,第一次一定去,但學校只預一名家長,只有我去左

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

會去,夾到時間會全家一齊去,不過今年如果學校有,難夾一家去了,因為讀小學的哥哥星期六都有課外活動要回校,要去都只能分開去

翡翠宮

減齡達人勳章

點解唔去?特登請日假我都一定會去,唔去嘅,小朋友要留喺學校自己一個架

翡翠宮

減齡達人勳章

引用:Quote:原帖由 momo06 於 15-10-22 發表無去

原帖由 CLF_BB 於 15-10-22 發表
荔枝角公園有咩問題,小朋友係唔會介意晌邊個地方玩,佢只會記住同同學仔好開心咁玩。

...
冇錯,我囡學校k1都係去附近公園咋,志在習慣咩叫學校旅行啫,k2就去遠少少

子爵府

引用:Quote:原帖由+babylazy+於+15-10-21+發表係

原帖由 bk2013 於 15-10-21 發表
我年年都去2,n班去錦田摘士多啤梨,
k1去濕地公園,k2去燒烤
請問是錦田鄉村俱樂部嗎?有咩玩

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

去, 今年每日200幾, 我地2大1小要800幾

別墅

引用:點解唔去?特登請日假我都一定會去,唔去嘅

原帖由 florapang0426 於 15-10-22 發表
點解唔去?特登請日假我都一定會去,唔去嘅,小朋友要留喺學校自己一個架

...
甘我仔係星期六去所以唔駛留係學校

別墅

引用:去, 今年每日200幾, 我地2大1小要800幾

原帖由 susumi123 於 15-10-22 發表
去, 今年每日200幾, 我地2大1小要800幾
我都係甘上下價錢,但唔包野食架,要自己準備

男爵府

學校旅行唔係秋季,係春天三四月。
上年k1第一次 我同老公一齊去。

如果情況許可,一定一家人去,平時c6已經少了解學校,去旅行見下校長老師嬸嬸同學都好!同埋小朋友會特別開心!

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

點解唔參加

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

親子旅行當然去

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

多數都去

翡翠宮

2018復活節勳章

k1-k3都有一起去

珍珠宮

回覆:babylazy 的帖子

當年我有去,雖然小朋友仲細,冇乜印象,但對父母黎,係一個珍貴回憶。

小朋友大左,我地比 d 相小朋友睇,佢都好開心

大宅

我女學校會有两個旅行,一個貴(跟團)300幾,一個平(50)(自己食飯),上年我两個都有去(蠢左),今年只會簡平嗰個,因為貴嗰個係跟團去。我開頭以為去到會同家長小朋友一齊玩下遊戲,點知無,跟本無時間玩,因為係跟團要睇佢嘅景點,成班人又要識嘅(知道係邊個同學家長)但全部都尷尷尬尬,食嘢又要一齊如果跟團我自己去都得啦,起碼唔使尷尷尬尬先嘛

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我細仔都仲未好投入學校生活,更加唔會有小朋友fds,
況且佢學校去濕地公園都收260(大小同價),即係一大一細承為520,
我自己有車同佢去,連埋入埋費都唔洗咁貴啦!
所以我冇參加!

男爵府

引用:係咪小朋友好好既回憶呢?我印象中自己好似

原帖由 babylazy 於 15-10-21 發表
係咪小朋友好好既回憶呢?
我印象中自己好似只去過彭福公園
我一定去。好方便既親子活動。點解唔去丫

做人,5好難为自己

首頁
12345...7

尾頁

跳至