網購天地

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

此款返計更佳. 桌地底能掃的更干淨.
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

引用:Quote:Riceymama+發表於+15-10-27+01:49+我

原帖由 bbcc2014 於 15-10-27 發表
我第一次用,有貨在運送途中, 請問是否旺旺告知增益有關運單號? 幾時告知呢? 每件貨到, 還是全部到齊才通知? ...
你一收到賣家的發貨通知就話比增益知,收到貨佢會話你知,全部貨到齊佢就會幫你包好磅好再話你知重量同幾錢

大宅

Riceymama 發表於 15-10-27 11:11
你一收到賣家的發貨通知就話比增益知,收到貨佢會話你知,全部貨到齊佢就會幫你包好磅好再話你知重量同幾錢 ...
謝謝!

男爵府

bbcc2014 發表於 15-10-27 10:25
可全部到付港幣? 還是只是20元港幣上門收? 他真是送上樓嗎? 我買了櫃也很重呢
...
全部到付,不過我問番佢港紙幾多,因為送貨哥哥問我收人民幣,幸好我一早問定,我估一定送上門,我買了鐵床,我估佢唔覺得我可以自取,不過看有JM提過話看你住那頭可否停車

別墅

等分享

大宅

回覆:今次試淘書檯,有人教用增益落

~貨到了增益,佢主動找我,告訴我到了
~我通知打包,他通知費用,
~拍了指定費用
現在等到貨。

男爵府

引用:~貨到了增益,佢主動找我,告訴我到了~我通

原帖由 ling0217 於 15-10-27 發表
~貨到了增益,佢主動找我,告訴我到了
~我通知打包,他通知費用,
~拍了指定費用
等 share

大宅

引用:Quote:bbcc2014 發表於 15-10-27 09:06 我

原帖由 poohpoohyung 於 15-10-27 發表
知道運單號,我就SEND比佢,我120KG,沒有逐件告知重量,只告訴我沒有計體積重,不過我之前沒有看清楚,我過100KG ...
他有20蚊(人仔)或25蚊(港幣)上門費,
因為佢幫你打包pack左嘅貨會重左(唔知点解),所以可能有1kg重量出入.
我用左1年,每月2次,有時佢張單寫嘅重量同實重量係有出入(例如單係11kg,但我比13kg嘅錢),佢講過,但我冇記住,我唔太介意 ,冇追問過。。。
我多數等齊簽收,或差1,2件就簽收完先1次過比單號佢,最好係分埋邊間物流,咁样佢會易揾(係後期佢教的),叫佢齊貨就幫我改價錢,我比錢就發香港,等收貨,咁囉~
你哋係咪都係叫佢改價錢架?因為我一直係咁做,有時佢叫我比錢,但我都唔知實際幾錢,所以叫佢改好,我先比錢(我係拍定比佢改的)

男爵府

siujade 發表於 15-10-28 00:14
他有20蚊(人仔)或25蚊(港幣)上門費,
因為佢幫你打包pack左嘅貨會重左(唔知点解),所以可能有1kg重量 ...
我都信他們,他們說幾多,我都沒有多問,我見這裡推介得應是好公司,不過計下等自己知,現在用完,都覺服務好,有問即答

大宅

回覆:今次試淘書檯,有人教用增益落

第一次淘傢俬,經驗分享如下:
~起初唔知用邊間
~在BK貼帖,找了一大輪,試用增益
~今次淘貨前,問賣家尺寸,為了保障自己及知道運費太約多次錢。
~未送貨去增益前,攪清楚他們是否可以送貨到香港及價錢
~確定增益可運後,安排拍單及送貨去增益
~當發貨後,有了快遞號碼,便通知增益(其實可以不用,不過我保障自己)
~增益收貨後,用旺旺通知我,
~拍單,運貨到香港,因為是住宅,加了一點錢。
~約2天送到,到前有電話call我。
~收貨安裝,沒有損壞

#增益收了傢俬時,曾通知我,貨內有响聲,擔心有損壞,問我是什麼貨,佢地服務不錯,我曾叫他們幫我檢察,他曾想試,後來包裝太包得好,因此沒有打開#

用後感,第一次用,之前有擔心收貨,送貨速度,運送問題,最後比我覺得不錯,可能沒有比較,因之前未淘過傢俬,增益真是一個不錯選擇。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ling0217 發表於 15-10-31 23:30
第一次淘傢俬,經驗分享如下:
~起初唔知用邊間
~在BK貼帖,找了一大輪,試用增益
送上門??
放下自在

大宅

引用:Quote:ling0217 發表於 15-10-31 23:30 第

原帖由 cattz288 於 15-11-01 發表
送上門??
是,24kg 127人仔

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:Quote:原帖由 cattz288 於 15-11-01 發表送

原帖由 ling0217 於 15-11-01 發表
是,24kg 127人仔
好好!黎緊就收貨!

放下自在

大宅

引用:Quote:原帖由 ling0217 於 15-11-01 發表是

原帖由 cattz288 於 15-11-01 發表
好好!黎緊就收貨!
等您分享

首頁

尾頁

跳至