美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔係識好多,但以下既餐單有問題
蛋白質吸收唔夠,唔係食菜就可以瘦架
煮法呢?星米依d唔好食喇高油高鈉
無水果
凍檸荼唔走甜都最少要少甜
運動後更加要快d食蛋白質,補充流失肌肉量
唔係減完都鬆呀d肉

盡量都唔好出街食啦
自己整會好D!

早餐 蛋治 奶茶走糖
午餐 星米走肉吃一半份量 凍檸茶
晚餐 菜湯,烚唐生菜,青豆炒雜菇

男爵府

我想請問電腦版BK要點樣用引用回覆呀?我按左引用後係quote左段說話出嚟,但自己卻打唔到字的

男爵府

引用:唔係識好多,但以下既餐單有問題蛋白質吸收

原帖由 fabiestore 於 15-10-29 發表
唔係識好多,但以下既餐單有問題
蛋白質吸收唔夠,唔係食菜就可以瘦架
煮法呢?星米依d唔好食喇高油高鈉
我依家慢慢學緊點樣由飲食著手。
明天起戒奶茶,轉飲檸茶。
星米真的好高熱量,唔可以再食啦。
運動後點補充蛋白質呢?

男爵府

回覆:我嚟開個減肥日記先

打卡 29/10

早餐 蛋治 奶茶走糖 決定明天開始戒
午餐 同事farewell飲茶
20粒花生仁
晚餐 一碗湯,兩個烚蛋白,菜心

鄭多燕小紅帽30分鐘+15分鐘呼拉圈

男爵府

要比個like自己,今朝無飲到奶茶,改左飲檸茶唔落糖,但個味道要適應下

今朝個早餐會唔會多左?

烚蛋白一隻(原本想烚兩隻,但屋企剩返一隻雞蛋)
蛋治
檸茶走糖

男爵府

30/10
午餐 豆腐雜菇小份量飯
晚餐 兩大碗湯,荷蘭豆日本豆腐,大白菜
1小時健康單車
1分鐘平板撐--堅辛苦

今日毅然將同事的散水餅讓比其他同事食,其實我堅想食

男爵府

31/10今日好放肆
早餐/午餐 一個迷你月餅
糯米芝麻餅,一湯碗米線
下午茶 黐飯 油茶
小朋友玩數字波1小時
快步走2小時
一碗湯,一個蘋果

男爵府

今日1/11,做個月結先:
體重124.6,脂肪32.6%,水份43.8%,肌肉35.8%

雖然磅數冇明顯變化,但脂肪減咗1%我好開心

男爵府

今日心思思一起身再上一次磅先,嘩見到脂肪跌到31.3%,肌肉增加到36.3%,可能因為甘我重左,125.6磅
唔理甘多,我想減磅之外最想減的是脂肪,見到脂肪比例由33.5去到31.3堅開心。

大宅

引用:今日心思思一起身再上一次磅先,嘩見到脂肪

原帖由 Jocheng 於 15-11-02 發表
今日心思思一起身再上一次磅先,嘩見到脂肪跌到31.3%,肌肉增加到36.3%,可能因為甘我重左,125.6磅:quie ...
所以唔好淨係睇磅數~ 減左脂肪,多左肌肉係唔會跌磅,但自己係會feel到啲肉會firm左~

同埋keep住的話,身邊嘅人會留意到你嘅體形細左~

注意飲食,加啲運動,keep得好輕鬆

男爵府

希望再keep住運動,一星期後張成績單可以見到脂肪率跌穿3。
另外,我覺得(唔知啱唔啱)做肌肉訓練對減脂有效d,帶氧運動效果無甘明顯。我諗我要加多d肌訓。

男爵府

引用:的起心肝減肥,有了解過做機減肥個價錢,都

原帖由 Jocheng 於 15-10-27 發表
的起心肝減肥,有了解過做機減肥個價錢,都幾入肉,最後決定試做兩個月運動睇下咩情況先。

體重 脂肪   ...
我減肥時奶茶咖啡照飲但熱飲+走糖都減到 但零食真係差唔多全戒(人地請咪食一兩啖 屋企零存貨自完全唔買) 都減到 戒埋奶茶咖啡可能會減得快啲 不過比番少少樂趣自己啦

琥珀宮

回覆樓主:

有排冇做野,淨係湊仔,一日食兩餐,兩個月左右瘦左十磅,後來返工,食返三餐,又打回原型

男爵府

今日中午食牛奶麥皮,外加左一個太陽餅
今晚返去做返運動先。一個太陽餅大概207卡,好邪惡,要靠運動消耗掉它。

男爵府

停了兩日無做運動所以無寫日記。

星期六日食嘢會放肆d,同屋企人一齊食嘢好難就我。

3/11
早餐 雪菜肉絲米走肉絲(我本身係素食者),熱檸水
中午 同事飲茶 野菌餃 紅棗糕 千層糕 醋木耳 松露冬菇包 流沙奶皇包
晚餐 老火湯兩碗 水蛋少少 芥菜半碗

鄭多多 小紅帽 啞鈴 共一小時

男爵府

我好有理由懷疑個磅好渣,同一個時間連續三次上磅個脂肪率都唔同,我係咪應該買個新磅,有無好介紹? 我依家用的是日本城買的 200零蚊

別墅

回覆 Jocheng 的帖子

hi,
原來呢到都好多人的起心肝要減肥, 我平時好少黎呢版, 所以唔知有咁多減肥post^^

我都係未能介到奶茶, 而且星期六日係好難忍的. 同屋企人出街食飯, 太豐富, 好肥。

我都要今晚跑下步先得, 我發覺唔運動都係唔得架

我都有睇過基代, 我要1600, 咁係咪即係我食1300 先減到呢?岩岩睇呢d terms, 有時唔係好明.

其實我們一天到晚造口業

男爵府

哇,你個基代係1600,你都好後生呀

男爵府

我被我個磅搞到我好困擾呀,依家係見到開始落磅,但個脂肪率同一日同一時間次次都唔同,我想知我究竟係肥左定瘦左呀

男爵府

5/11

早餐 蛋治 熱檸水,烚蛋白兩隻
午餐 豆腐炒青豆飯,油麻菜
晚餐 菜湯,日本豆腐炒冬菇 蕃茄炒蛋

鄭多燕 啞鈴

早兩晚跳完手臂膊頭都好酸,好似真係運動到果part甘,感覺好正。

首頁

尾頁

跳至