自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

Chamo 發表於 15-11-7 03:07
只能說一分錢一分貨.

以前 (我講緊十年或再以前) 買 Fujitsu 係講緊萬幾二萬一部, 所以襟用. 我以前有兩部 ...
Agree!我女前年買了一部, 大整過兩次,第一次已三千,第二次唔知係咪幾佰!
我上年都買了一部, 出現過問題,開唔到機,後來自己OK番,無攞去整!
兩部都係大學notebook ownership scheme 買, made in japan 加最新型號,我都係聽人講以為FUJITSHU襟用先買,點知又貴又易壞,早知買APPLE!

子爵府

2018復活節勳章

大宅

回覆:勁嬲! 大家唔好再買fujitxx 嘅電腦

高階的是日本產 3800倉底貨放到發毛差唔多啦

大宅

引用:呢個牌子一定係買made+in+jpn++見d+fd用個

原帖由 MilMilmiffy 於 15-11-06 發表
呢個牌子一定係買made in jpn 見d fd用個個都冇事 同埋一定係大學nb ownership先買

...
平機改晒大陸做

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我部 Fujitsu 用左4年多都無問題,部機係大陸製,
我覺得買電器好多時講手氣

大宅

我果部喺poly買,用左四五年,之前整過一次,暫時冇乜太大問題

大宅

樓主我都系用fujitxx NOTEBOOK,我系上年系百X買的。成七千蚊都是大陸生產的,用了五夠一年就壞開五到機。後來都系預約上門維修都好快搞掂,只不過修完過幾日有出現問題又再約上門維修但都好好服務。買機哩家野都好講手氣的。
另外fujitxx不是全部都保養兩年咩?我部電腦都系保養兩年的,第一年還可以免費換個大D的火牛添。

子爵府

我部notebook用左五年,最近先出現一D問題
以前聽聞係這個牌子最好
咁依家邊部最好?

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

日本製唔會咁平,我見大學賣要過萬....

侯爵府

親子王國15週年勳章

我三、四年前買8k幾的,都是大陸造,兩年保剛過壞hd開唔到機,自己換左個,用到現在。其實同自己切desktop差唔多

子爵府

我用又ok吖,係黃金買,應該有兩年,買電器好睇運氣

侯爵府

fujixxx出名在made in japan, 要買就梗係買made in japan,made in china易壞架

大宅

富士通貴機先日本製

大宅

咁其實宜家買咩牌子電腦先好用?

子爵府

想問下一般PC 唔係用左大約3-5年就會變慢嗎?
你地用左5年,8年果D 除左無壞之外有無變慢呀?
我之前第二個牌子係會變慢架
怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

大宅

我大約半年就會洗一洗机,咁就會快啲

珊瑚宮

別墅

買Fujitsu 一定要買日本製架
係會貴一倍但質素差好遠
一定係唔會買中國貨架 會啲零件冇咁好架
我而家用緊果部都係日本製 一直都好好
係我唔小心跌過一次
但整體仲係超好 用左2年幾了

大宅

維修員話個HDD一有撞擊就會壞㗎啦!好容易壞,除非好貴嘅HDD!

侯爵府

我用個隻外置,過左5年保養都仲生存~
之後我又再買左隻, 保3年, 希望佢唔會死~

notebook 我有toshiXX, 佢更加唔好用~
個條電線成日鬆架~
我有朋友都係li部, 都係冇lala熄機~

保養, 真係fung澤問題~

卓面電腦都唔好買accer, 開唔到機未叫人黎check~
佢話, 如果cf覺得冇壞, 收檢查費~

首頁

尾頁

跳至