自由講場

跳至

首頁

尾頁

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

野蠻到呢...

大宅

回覆:新移民綜援婦推跌,叉頸港鐵職員判罰$2000及社服令

施x龍殺人都可以來港,呢個社會仲有公理咩

sweetheartb    發表於 15-11-27 16:41
DonnieBB    發表於 15-11-27 16:10

水晶宮

畀面勳章

嘩,好樣衰

子爵府

香港人就係日日比錢養緊呢d 垃圾

用戶要求終止服務

tintin88 發表於 15-11-27 14:21
施x龍殺人都可以來港,呢個社會仲有公理咩

hugoshum    發表於 15-11-28 11:21
DonnieBB    發表於 15-11-27 16:11

男爵府

蝗蟲痴飲痴食唔駛做呀喎! 仲要我地包養呢班自以為好巴閉既寄生蟲!

中港團聚喎! 新香港人喎! 保蝗黨新票源喎!

包容、包容、包出個禍來啦!

hugoshum    發表於 15-11-28 11:22

大宅

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:蝗蟲痴飲痴食唔駛做呀喎! 仲要我地包養

原帖由 msms0117 於 15-11-27 發表
蝗蟲痴飲痴食唔駛做呀喎! 仲要我地包養呢班自以為好巴閉既寄生蟲!

中港團聚喎! 新香港人喎! 保 ...
成功爭取新移民來港1年可以拎綜援,係泛民喎

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 msms0117 於 15-11-27 發表蝗

原帖由 MsBusy 於 15-11-27 發表
成功爭取新移民來港1年可以拎綜援,係泛民喎
民主黨黃碧雲在發言時強調,民主黨「對任何形式的歧視反對」,以50年代有大陸人來港提供人才資金,及過往有努力來港融入香港的大陸人為由,指任何針對新移民的政策都是「歧視先輩」。另一民主黨議員何俊仁則指,贊成有政策保障港人,但認為港人優先政策不應造成「歧視」、「排外」效果,他認為新移民作為勞動力補充,在社會福利及醫療衞生等議題上,不應被視為負累。民主黨主席劉慧卿亦批評動議是「歧視弱勢社群」,她指新移民來到香港,就是「一家人」,不應向他們開刀,不應利用政府政策失誤進行挑撥,甚至認為「踩住貧窮弱勢市民」上位的人是「社會的恥辱」。 工黨何秀蘭則以「家庭團聚無分貴賤」為由,對一筆過取消一簽多行,以及重新修訂綜援居港年期限制,讓香港永久居民優先使用等建議有很大保留,她認為如果取消一簽多行,未能取得單程證的單親媽媽,將難以照顧留港子女。

大宅

引用:算判得重了,襲警都係罰錢 或 社服令咋

原帖由 MsBusy 於 15-11-27 發表
算判得重了,
襲警都係罰錢 或 社服令咋
警察用鳳眼拳錐人小奄,對方一擋格就畀告襲警架喇.

同呢單豈可相提並論呢!

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 MsBusy 於 15-11-27 發表算判

原帖由 蒸魚頭抽 於 15-11-27 發表
警察用鳳眼拳錐人小奄,對方一擋格就畀告襲警架喇.

同呢單豈可相提並論呢!
唔係掛? 得1單襲警咩? 我講依單咩?
睇多d新聞先啦!
襲警 只係罰1500蚊,判感化,社會服務令,入唔到罪 唔少喎

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

即是鼓勵香港人以後唔使同班賤人講道理,有咩事時,打完班死賤人一餐先去報警,反正就算傷人都只係罰二千。

msms0117    發表於 15-11-27 16:05
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

伯爵府

引用:綜援人一向惡過納稅人架啦

原帖由 Giant 於 15-11-27 發表
綜援人一向惡過納稅人架啦

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

話要照顧12歲獨生女…咁事發時又唔見佢地帶埋個女既?

msms0117    發表於 15-11-27 16:05
不知所謂的乙陸!!!

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

若要人不知 唔好咁低B !  : P

珊瑚宮

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

男爵府

蝗蟲= 無文化,無前途,無理想,無家教,對香港社會最無貢獻的一群。沒有交稅或只交極少的稅,更有甚者,申領工援、綜援,浪費香港寶貴的土地資源,對香港納稅人及社會做成極大的負累 !

hugoshum    發表於 15-11-28 11:22

珍珠宮

引用:判咁輕, 邊有阻嚇性

原帖由 淘寶 於 15-11-27 發表
判咁輕, 邊有阻嚇性?
好惡死!

侯爵府

甘後生,去樓下洗碗都有10000啦

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

首頁

尾頁

跳至