家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 WhiteDiamond 於 08-8-31 16:48 發表

純人壽是否一死就賠兩佰萬TOUCHWOOD.....無論係咩病或意外......男性又幾多錢保費?....吸煙者....THANKS

無論病死或意外死都會賠, 但如果買保險時隱瞞巳知患有的病, 便會無得賠, 或者在購買保險後12個月內自殺都是沒有得賠.

你可以PM 你的資料給我, 我幫你看看保費是多少.

需要提供的資料如下:

想購買的保障額
是否吸煙
健康狀況

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 chohang2003 於 08-8-31 17:38 發表

無論病死或意外死都會賠, 但如果買保險時隱瞞巳知患有的病, 便會無得賠, 或者在購買保險後12個月內自殺都是沒有得賠.

你可以PM 你的資料給我, 我幫你看看保費是多少.

需要提供的資料如下:

想 ...

Hello, 提番你少少嘢
Pacific Life嘅"定時保"係24個月自殺不保期架

子爵府

destiny+

Thanks for your advice.

May be I need to wait and wait....
真係好似 "97 " 既番版, 唔知要等到幾時mouth:

原文章由 destiny+ 於 08-8-31 07:47 發表

且慢, 不要cut 基金
在而家市況, 才是月供買基金的好時間
今次環球經濟出事, 十年難得一見....
距離下一件大牛市升浪的時間, 可能要多2,3年
周街平貨, 而家都有平貨...但未去到好平
仲有等, 現金掛帥, 有基金的, 不 ...

[ 本文章最後由 twchung 於 08-8-31 23:52 編輯 ]
莫為閒人動氣.

垃圾可以循環再用, 廢物只會污染環境

子爵府

允祈爸爸

Actually, I mainly choose China funds (First State China Growth, just add when it's available at last (2) years) and Europe funds (long long time).... May be I need to keep and wait.

It's not easy to select the funds and have a good return under these policies.

Thanks for your advice.

twchung

原文章由 允祈爸爸 於 08-8-31 00:19 發表

你若不介意, pm 我有關你的基金組合.
我分享我的睇法.

(我有friend係AIA)

莫為閒人動氣.

垃圾可以循環再用, 廢物只會污染環境

別墅

原文章由 twchung 於 08-8-31 23:46 發表
允祈爸爸

Actually, I mainly choose China funds (First State China Growth, just add when it's available at last (2) years) and Europe funds (long long time).... May be I need to keep and wait.

It's ...

China funds (First State China Growth)其實唔使轉走.
我認為可以持有原有的. Europe funds我認為要等一段時段
會有較特出表現(maybe 3-4 yrs 內美元大崩潰).
若你是月供的, 上述fund持有原有的, 不要轉其他fund.
而組合考慮下其他funds, 例如:基建. 公共事業.

允祈爸爸

首頁

尾頁

跳至