自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

回覆:有冇bb唔痴自己(媽媽)

唔痴仲好la...已經係ftm..仲對唔夠
我都ftm, 星期6/日 老公比我係bedroom rest. 大仔2 個都痴, 細仔就超痴我, even我係bedroom, 佢會climb over baby gate黎揾我。。都好鬼煩氣。。。
我覺得小朋友痴下爸爸係好事。。。

伯爵府

我ftm,19個月大女勁癡老豆

男爵府

我ftm,BB18個月,之前一直唔痴我,近排痴到實,爸爸抱下都唔得,喊到㒹,
搞到我就黍透唔到氣啦

水晶宮

多同BB玩,抱著佢跳呀,跑呀,彈呀,唱歌呀
佢好快痴到實

FTM好多時花好多時間照顧上,累到都冇心機同佢玩
小朋友最鐘意玩

男爵府

玩具勳章

唔係咁痴會好d
我兩個女一個4歲,一個13個月
日日都輪住黎,家姐完左就輪到阿妹,抖都未抖夠就又要黎過
邊個都唔跟

侯爵府

我都唔知幾想個女痴爸爸

侯爵府

唔好話15個月,有d去到幾歲都唔癡媽咪呀爸要返工喊到死,話媽咪抱抱就眼尾都唔望媽咪大大聲講:NO!。其實癡爸爸都好,一來自己可以輕鬆d,二來雖然佢地對住時可能唔長,但都無阻佢地兩個ge感情

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

男爵府

我女都唔痴我 一來我懶 爸爸在場就爸爸湊 我打機 二來我對女有好多要求 會打會鬧 女可以幾個鐘都唔搵我 但爸爸在場既話 行開比錢都想喊

翡翠宮

有,痴婆婆因為婆婆照顧個b 嘅時間多過夠媽。又有係痴baba 成日等老豆放工追住個老豆

侯爵府

真係唔需要太痴我。。聽我教就得。。痴到帶埋入廁所,無我唔瞓覺,無我接唔走,無我唔食飯,無我喊足一日。。。真係短期就夠。。長期係咁。。人都癲。。。佢痴阿爸係好事,因為係另一個長期照顧者,只要唔係打機老豆。。正常子女都會跟,會照顧得到。。我好享受老公湊曬兩個落公園,我瞓果兩個鐘晏覺,我覺得做神仙都係差唔多咁正。。。舒服到我靈魂出竅。。。一個月有一次,我都覺得上天好愛我。。

珍珠宮

我個b 都係15個月, 我係working mum, BB 一見到我痴到暈, 完全無得休息, 唔太痴都係好事嘅, 當係老公幫手照顧下BB 囉

珊瑚宮

2024年龍年勳章

我仔都痴daddy多d

男爵府

有!我個仔就泥3歲 從來唔痴身!唔會搵我!跟任何人都ok!反而我就好痴佢

大宅

唉,我為左呢件事同我老公嘈左好多次,重發過好多次脾氣對bb
,佢唔痴我個下真係好hurt好嬲,點解我湊你你都唔痴我。
不過的而且確老公比我更識同佢玩,比我更享受同bb一齊相處,好欣賞佢每樣小動靜,有時我覺得佢比我呢個媽媽更愛佢

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我b15個月大,我ftm但bb一直痴爸爸多,一放

原帖由 peggy0929 於 15-12-26 發表
我b15個月大,我ftm但bb一直痴爸爸多,一放工返嚟要抱要成之前都好唔開心,但而家睇開左少少,點知琴日出一 ...
我女18個月,痴我多D!痴爸爸嘛...... 要睇心情!除咗早排發生咗一件靈異事件,果輪就如果爸爸夜晚收早得閒喺婆婆度接我地返屋企,佢就會痴爸爸!過番一排又回復原狀!

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:係咪女?女如係會癡爸爸多

原帖由 losttoa 於 15-12-26 發表
係咪女?女如係會癡爸爸多
我果個係女呀!

珍珠宮

引用:真心替你高興!我有d朋友,老公完全唔參與

原帖由 cffw 於 15-12-26 發表
真心替你高興!
我有d朋友,老公完全唔參與,小朋友同daddy感情一般。到小朋友讀書,朋友話好似單親媽媽, ...
哈哈哈哈~ 我日日帶B女落公園玩,有批新港媽都..... 一部分以為我係單親,一部分以為我同佢地一樣攞緩助~
其實..... 只係我老公工時長啫!佢放假我地又唔會去果D公園!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

咁佢都係痴爸爸姐...

我仔細個...乜人都跟...邊個帶佢走.只要我同佢BYEBYE...
佢知道跟得就冇問題...開心跟左人走架啦

佢重要係人奶B到一歲...又一直我自己湊...

不過冇其他人比佢跟..佢都好痴我既

男爵府

開心吸收勳章 我的育兒心得勳章

我個係女18m.我係wkm,平時婆婆湊,晚上同假期接手,勁痴我,有我係到邊個都唔要

我平時同bb勁抱抱同錫錫,成日陪佢玩同看圖書,唔知關唔關事

不過有時我覺得佢太痴身,婆婆都覺得佢太痴我,我有時真係咩都做唔到。。。所以各有各好

水晶宮

回覆:bosch 的帖子

我ftm 個仔唔痴我玩、出去咩人都痴、奶奶不止一次話bb鍾意佢多過媽媽

首頁

尾頁

跳至