自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

pillowcarol 發表於 16-1-2 10:14
小朋友會用佢電話,會用黎影相睇相畫相
其實唔應該俾小朋友玩大人電話架喎,唔好縱慣佢啦

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

pillowcarol 發表於 16-1-2 09:56
好我好介意,但老公話人地send黎,唔關佢事,佢唔會退群,因有野真係要係群組內傾,小朋友成日會攞老公電話 ...
我從來唔睇老公電話,佢有佢私隱。小朋友都應該問過爸爸才可玩電話.....

公爵府

引用:Quote:原帖由+家家公主+於+16-01-02+發表我

原帖由 pillowcarol 於 16-01-02 發表
小朋友會用佢電話,會用黎影相睇相畫相
Whatsapp可以set唔自動download相片,即係你要人手㩒download先會見到張相,咁小朋友喺camera roll就唔會見到。
至於老公朋友send呢d野,相我唔介意,但叫雞資料會介意,不過唔會要佢退group,始終要俾面老公,唔想佢喺朋友間無面,同埋我信任佢唔會亂黎

大宅

引用:唔介意,男人之間係咁㗎啦,佢send 嚟咪叫

原帖由 panyeung 於 16-01-02 發表
唔介意,男人之間係咁㗎啦,佢send 嚟咪叫你老公del 囉,點解要keep係電話度?如果因為咁退出顯得好小家

...
我相信佢已delete唔少,但我間唔中都發現一張半張,小朋友會用佢電話影相睇相加公仔落相,佢自己都會主動比機小朋友,我講過我好介意,其實同個send出黎既朋友講唔好send真係咁難咩

伯爵府

回覆:老公的whatsapp群組內有人係group send咸野,會介意嗎?

要睇唔駛人send出黎都會自己上網睇啦,我反而冇咩所謂

子爵府

回覆:老公的whatsapp群組內有人係group send咸野,會介意嗎?

咁又唔得比個仔睇到
返學校同講就大件事

大宅

引用:Quote:pillowcarol 發表於 16-1-2 10:14 小

原帖由 vivibabyvivi 於 16-01-02 發表
其實唔應該俾小朋友玩大人電話架喎,唔好縱慣佢啦
老公自己都主動比小朋友攞佢電話,唔係我縱

大宅

引用:Quote:pillowcarol 發表於 16-1-2 09:56 好

原帖由 tester5 於 16-01-02 發表
我從來唔睇老公電話,佢有佢私隱。小朋友都應該問過爸爸才可玩電話.....
就係小朋友爸爸會主動比電話小朋友用

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆 pillowcarol 的帖子

男人係咁

已刪除用户

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

pillowcarol 發表於 16-1-2 10:25
就係小朋友爸爸會主動比電話小朋友用
請老公先「家長指引」所有相片,就可以了。男人whatapps話題,我冇意見。

侯爵府

相我唔介意
男人group係咁架啦
不過叫雞資料不能接受

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+panyeung+於+16-01-02+發表唔

原帖由 pillowcarol 於 16-01-02 發表
我相信佢已delete唔少,但我間唔中都發現一張半張,小朋友會用佢電話影相睇相加公仔落相,佢自己都會主動比 ...
"delete唔少,但我間唔中都發現一張半張",即係未del哂?

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我C6同事谷就係一張類似相做谷相,我初初覺得突兀,後嚟諗深啲,佢哋成班男人(無女人),會咁做唔出奇,如果我話delete/改相,好似好落佢面,而且暫時都信C6,而且內容都真係公事多,所以算

已刪除用户

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

幾時都係,唔好俾小朋友攞大人電話。 你老公將 d app 加鎖好d,不過可能連你都冇得睇....

你老公d friend send 埋呢d 野俾佢,佢叫同你share 黎睇,一齊睇一齊笑囉,得閒一齊去check下個朋友係咪吹水作個假電話出黎。

或者玩大佢,將叫雞資料send 俾佢阿媽,等佢阿媽去治佢。

雖然我都覺得send 叫雞資料俾人係過份,但佢咁大個人,有自主權,你管唔到佢咁多架喎,你越管,佢只會覺得你越煩.... 佢有心去叫既話唔收呢d msg 都會去叫,所以唯有係信佢。

水晶宮

我會同佢一齊不過男人攞埋資料就會心癢.各位阿太小心!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

唔介意

珍珠宮

畀面勳章

老實講,我真係極少會睇c6部電話,就算人地比d好野佢睇我都未必知真係見到咪話吓佢,剷走佢囉

禁止訪問

引用:好我好介意,但老公話人地send黎,唔關佢事

首頁
12345...6

尾頁

跳至