婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:原帖由+做個靚太+於+16-01-04+發表超

原帖由 TiffChan 於 16-01-04 發表
見到你咁講我都有感而發。話說我阿爸退休後,(阿媽係家庭主婦)就由我地三個仔女供養佢地。奶奶亦了解當中 ...
哈,我係ftm,我奶奶夠膽問我攞幾多錢返娘家,我即報一個大到佢唔信嘅數,佢夠膽發我圍,我即答佢我唔知呀,係你個仔堅持要俾,一定激到佢噴血。

babuyeung    發表於 16-1-4 17:44

男爵府

我的育兒心得勳章

引用:我老公撑我架。佢都地我份人reasonable.+如

我老公撑我架。佢都地我份人reasonable. 如果佢阿媽唔過份,我唔會點理佢。但99講到嫁入佢屋企,錢銀就應該 ...
你入門前,奶奶有無講明,你搵嘅錢歸男家?啲奶奶都short short 地,新抱搵嘅錢歸唔歸佢個仔都成問題,又會無啦啦關男家事。

子爵府

回覆:hhz 的帖子

咁又冇出到聲講到明。不過近年我父母身體狀況唔好。我地請工人,帶佢地睇私家醫生。佢就有d心理唔平衡。掛係嘴邊若干次。話錢洗係娘家度,老公同家婆會唔開心。

大宅

回覆:TiffChan 的帖子

佢都低能,咁生女果d父母老左食風呀。彩佢都傻

大宅

回覆 hhz 的帖子

同你一樣, 99一早講左要我預初1,2都比佢喎~~~~C6話唔洗咁上心

hhz    發表於 16-1-4 13:12

男爵府

我的育兒心得勳章

引用:咁又冇出到聲講到明。不過近年我父母身體狀

咁又冇出到聲講到明。不過近年我父母身體狀況唔好。我地請工人,帶佢地睇私家醫生。佢就有d心理唔平衡。掛 ...
你奶奶都唔化,你老公唔高興自然會唔出錢,幾時輪到佢出聲?

啲奶奶成日自以為是,以為新抱會怕佢地,其實都唔知應該邊個怕邊個至啱。

珍珠宮

公司出糧入落自己戶口, 自己鍾意比邊個未比邊個

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

回覆 TiffChan 的帖子

你應該講,物嫁左就唔系人地個女啦,唔洗理親生父母啦我有時頂我99唔順時,我就會同我老公講,我未受你家一粒米,一的水的恩惠

子爵府

唔化就由佢啦。佢自己辛苦,與我何干?干渉人地孝順父母,行到邊都講唔通。

子爵府

回覆:babuyeung 的帖子

我已經直接兼非常坦言同我99講咗。錢係我架,點洗,與其他人與無關。我老公好支持我孝順我父母。佢孝順你,我都支持。佢冇再講落去。佢唔講:家婆唔開心。我都冇野。聽到果五個字,d EQ 即降低去負數。我唔得你,跟你姓。

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

回覆 TiffChan 的帖子

你下次聽到果5粒字,你同佢講,家婆感講,家嫂都唔開心

TiffChan    發表於 16-1-4 15:06

大宅

回覆:阿奶奶,我有娘家架!

我62通常都提早食,

因為要趕上去睇住d 生意禾。

所以有時正日都就下男家,因為好少可做正日。

大宅

引用:Quote:原帖由+TiffChan+於+16-01-04+發表見

原帖由 做個靚太 於 16-01-04 發表
係呀~係呀~99好中意講,女人嫁左就要聽話,服侍家婆,一聽到我番娘家,佢就黑面!永遠買野送俾佢,都要比 ...
三重果d 直頭係思覺失調

男爵府

我的育兒心得勳章

引用:唔化就由佢啦。佢自己辛苦,與我何干?干渉

唔化就由佢啦。佢自己辛苦,與我何干?干渉人地孝順父母,行到邊都講唔通。

...
老實講一個新抱如果對自己父母都唔好,咁對老爺奶奶都差嘅機會率達九成幾

TiffChan    發表於 16-1-4 16:33

男爵府

我的育兒心得勳章

引用:我已經直接兼非常坦言同我99講咗。錢係我架

我已經直接兼非常坦言同我99講咗。錢係我架,點洗,與其他人與無關。我老公好支持我孝順我父母。佢孝順你, ...
真係衰啲講句,佢唔開心關新抱咩事,真係好好笑。

男爵府

我的育兒心得勳章

引用:我62通常都提早食,因為要趕上去睇住d+生意

原帖由 toyamis 於 16-01-04 發表
我62通常都提早食,

因為要趕上去睇住d 生意禾。
就正日都有商量嘅餘地,但我個位係盡霸

子爵府

佢地唔係好明:你敬我一尺,我敬你一丈lor.

公爵府

初二翻去囉

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

初二返娘家, 不用理佢。

大宅

引用:Quote:原帖由+toyamis+於+16-01-04+發表我6

原帖由 hhz 於 16-01-04 發表
就正日都有商量嘅餘地,但我個位係盡霸
我明白你,有時想有返d 自己時間,但係就一句不孝,又屈服。

男家果邊唔興食正日,但係食得密。我擺去過,又同c6拉据過依家先唔去得咁密。

以前係星期日例飲茶,節日前後都食飯。

我C6以為應份,比我狠狠教育過佢先知道,

我唔係要黎比佢同6299交待佢有老婆,唔係下下要個老婆出現先叫孝順比面,

我唔係工具黎。

我係有感覺想有私人時間。

etc...媽左佢一大餐

唔係既話我想像唔到生埋仔會有幾煩。

首頁
12345...6

尾頁

跳至