自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:宜家好多家長,跑又話危險,跳又話危險,吹

原帖由 laiyuen 於 16-01-17 發表
宜家好多家長,跑又話危險,跳又話危險,吹泡泡又話唔得,又要咁又要咁,每樣野都要一板一眼跟住做,但就成 ...
倉鼠都係跑滾輪咋,小朋友玩跑步機咪得囉

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

laiyuen 發表於 16-1-17 22:39
宜家好多家長,跑又話危險,跳又話危險,吹泡泡又話唔得,又要咁又要咁,每樣野都要一板一眼跟住做,但就成 ...

所以兒時遊樂場的設施都唔見哂,sir滑梯就越黎越矮…
Childhood is journey, not a race.

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

回覆:真心問,小朋友可以去邊到走?

E+好多遊樂場都唔係比細路玩喇重話鼓勵生3個

唔好點評我,電話睇唔到點評

珍珠宮

黐孖根
細個最鍾意玩捉伊人

男爵府

張告示係寫遊樂場喎,遊樂場唔同公園喎,跑步亦唔代表追逐,我諗係因為有d比較大的小朋友係遊樂設施追來追去,佢地追起來真係跑得勁快,係會容易撞到細的小朋友、亦影響想玩設施的小朋友;我好贊成小朋友要跑多d的,不過可以去空地、球場、草地、公園

公爵府

好媽媽勳章

引用:前兩日我女喺商場跑嚟跑去,我話佢「商場唔

原帖由 A_lcy 於 16-01-17 發表
前兩日我女喺商場跑嚟跑去,我話佢「商場唔係公園,呢到唔走得架」
原來公園都唔走得,咁其實仲可以帶佢去 ...
無一個兒童會係遊樂場……唔跑唔走唔跳

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

leng1999 發表於 16-1-17 22:34
你講得啱,香港成將安全掛系嘴邊就系屋企坐最好
鬼叫d家長郁下就投訴咩,唔俾跑就減少受傷機會,少人受傷咪小人投訴囉

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

總有離別的時候

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

可以跑,但唔好追逐. 咁得唔得?

公爵府

我估應該係太多無聊人投訴
我曾經見過公園有幾個警察落口供 ,原來有人投訴公園小朋友玩得嘈 ,真係無言
投訴人係外表斯文既男人

幸福花    發表於 16-1-18 01:02

男爵府

想生BB熱投

侯爵府

啲管理員仲要聲大夾惡咁喝啲細路唔准跑先最嬲

愛是恆久忍耐......

伯爵府

去跑馬拉松

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

一個小朋友跑係咪得呢?因為話係唔比追逐,追逐應該係兩個小朋友或以上組成

珍珠宮

BK Milk勳章

Crazy

子爵府

引用:一個小朋友跑係咪得呢?因為話係唔比追逐,

原帖由 stkyo 於 16-01-18 發表
一個小朋友跑係咪得呢?因為話係唔比追逐,追逐應該係兩個小朋友或以上組成 ...
我都係咁理解,一個人跑就得。
追逐意思係玩“捉依欣”個啲追逐嘛?我都好怕啲細路一追逐一轉身就死跑爛跑乜都唔理。唔好話細路。大人都撞得跌。係公園追逐真係好危險。一轉身唔理三七廿一就跑同人頭撞頭穿頭都有知。

一個人向前跑好地地又避到人。人地又避到你。最怕係玩你追我逐唔帶眼個啲跑。

大宅

理性討論,我贊成可以跑,但sir滑梯內真係唔應該追逐。例如我屋企樓下公園,有一大組滑梯設施,日日有一堆著小學校服學校上去追逐,一不小心有d較細小朋友就會被撞到,其實真係好危險。
其實公園可唔可以分年齡組別呢?如果細b入大仔公園玩而被撞真係無得怪人。而細b公園亦歡迎大仔,但要遵守番不准追逐

熙fi媽媽    發表於 16-1-18 10:46

子爵府

引用:理性討論,我贊成可以跑,但sir滑梯內真係

原帖由 tingtingword 於 16-01-18 發表
理性討論,我贊成可以跑,但sir滑梯內真係唔應該追逐。例如我屋企樓下公園,有一大組滑梯設施,日日有一堆 ...
我覺得張通告係警告呢啲人,唔係個別自己跑嘅細路

伯爵府

引用:前兩日我女喺商場跑嚟跑去,我話佢「商場唔

原帖由 A_lcy 於 16-01-17 發表
前兩日我女喺商場跑嚟跑去,我話佢「商場唔係公園,呢到唔走得架」
原來公園都唔走得,咁其實仲可以帶佢去 ...
多餘,有幾多人會理?

伯爵府

引用:理性討論,我贊成可以跑,但sir滑梯內真係

原帖由 tingtingword 於 16-01-18 發表
理性討論,我贊成可以跑,但sir滑梯內真係唔應該追逐。例如我屋企樓下公園,有一大組滑梯設施,日日有一堆 ...
其實公園有分年齡組的,只要你細心留意公園的牌就會見到,但真係無咩人會理

首頁

尾頁

跳至