自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

通常經紀收你票會叫你簽埋臨約先, 佢會拎你張票同臨約搵業主傾, 傾到價就會即刻叫業主簽名作實. 你可以放心既經紀唔會亂咁放張票比業主, 係到價簽埋約先會比佢, 一般買樓做法都係咁

男爵府

引用:請問大家。點才可限制經紀(例如一星期要co

原帖由 skylingac 於 16-01-18 發表
請問大家。點才可限制經紀(例如一星期要confirm?) 因我唔想佢傾唔到又拖住,又唔話ok ,令我睇唔到其他樓 ...
你可意喺意向書訂明有效期

大宅

引用:Quote:原帖由+skylingac+於+16-01-18+發表

原帖由 罐頭湯 於 16-01-18 發表
你可意喺意向書訂明有效期
請問如唔如邊間行有意向書?知否中原/美聯有無?thx

侯爵府

唔明,想買出得票就先簽定臨约,寫明成交價,等地產做野,通常AA會十分出力即晚林業主簽。

大宅

引用:唔明,想買出得票就先簽定臨约,寫明成交價

原帖由 tutik 於 16-01-18 發表
唔明,想買出得票就先簽定臨约,寫明成交價,等地產做野,通常AA會十分出力即晚林業主簽。 ...
我地想翻睇第二次。望下有無漏水果啲,但業主今晚唔得閒(但經紀想我地比票傾先)。如睇到第二次樓,我地可簽埋臨約的.

公爵府

2024年龍年勳章

回覆 skylingac 的帖子

唔係....一次過簽同俾支票.....
基本上俾得票即係個業主對個價OK

咁俾錢加簽定張臨約.....個業主就可以去簽埋張約加攞票...

侯爵府

回覆 skylingac 的帖子

幾時比票由你定,票袋响袋,再睇過岩先出票加簽臨约,如果AA未收票唔肯幫你约就算數,睇過第二度。記得預先查定兇宅網、 查册有冇釘契,大厦樓梯有冇通告維修。

禁止訪問

伯爵府

引用:Quote:skylingac 發表於 16-1-18 16:17 睇

原帖由 Teresa 於 16-01-18 發表
開票係顯示誠意, 等agent拎住同對家講價.

保障你自己, 唔好簽臨時約住. 但你可以簽"意向書" (你同agent之 ...
請問意向書係咪一啲standard form 定求其揾張紙了幾隻字就算?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Rubik+於+16-01-18+發表我個

原帖由 skylingac 於 16-01-18 發表
我地想翻睇第二次。望下有無漏水果啲,但業主今晚唔得閒,如睇到第二次可簽埋臨約的。

...
咁約到睇埋第二次先啦

另外我記得臨約有寫價錢話要不高於幾多先買,agent收你張票有收據

我估agent都想做生意,未必會拖你嘅

禁止訪問

回覆:睇中單位比票,請指教

首頁

尾頁

跳至