家庭理財

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

利息應該加唔到幾多,而家全球通縮風險比較大
東亞 credit card 回贈好似係要 keep account 1年
今早南商中國13個月定期 1.9%

水晶宮

引用:利息應該加唔到幾多,而家全球通縮風險比較

原帖由 simoncheungyw 於 16-01-25 發表
東亞 credit card 回贈好似係要 keep account 1年
今早南商中 ...
南商中國是香港那間嗎?點先有1.9呢?

複式洋房

經中銀匯上大陸南中
冇香港存款保障的
收匯出、匯入手續費,中銀理財好似免匯出的

男爵府

引用:利息應該加唔到幾多,而家全球通縮風險比較

原帖由 simoncheungyw 於 16-01-25 發表
今早南商中 ...
credit card 回贈係9個月內。

男爵府

剛剛問咗, 東亞話前2日才有1.48, 今日得番1.3做9個月.
渣打3個月1.2

男爵府

引用:剛剛問咗, 東亞話前2日才有1.48, 今日得番1

原帖由 fifiger 於 16-01-26 發表
剛剛問咗, 東亞話前2日才有1.48, 今日得番1.3做9個月.
渣打3個月1.2
嘩,跌得咁快,我彩手快唧!

男爵府

引用:剛剛問咗, 東亞話前2日才有1.48, 今日得番1

渣打3個月1.2
不過你可以試下問多幾間,有時唔同分行既 offer 唔同

禁止訪問

引用:經中銀匯上大陸南中冇香港存款保障的收匯出

男爵府

kazakaza 發表於 16-1-26 11:41
嘩,跌得咁快,我彩手快唧!
係LU, 我仲諗住今日做, 而家得番1.3唔做LU. 我做緊中信得1.05, 費事轉嚟轉去, 續期算.

男爵府

引用:Quote:kazakaza 發表於 16-1-26 11:41 嘩,

係LU, 我仲諗住今日做, 而家得番1.3唔做LU. 我做緊中信得1.05, 費事轉嚟轉去, 續期算.
佢1.3仲有新客戶現金回贈既。。

男爵府

引用:Quote:原帖由 fifiger 於 16-01-26 發表係L

原帖由 kazakaza 於 16-01-26 發表
請問點回贈法?

別墅

引用:Quote:原帖由+fifiger+於+16-01-26+發表係L

原帖由 kazakaza 於 16-01-26 發表
要做50萬才有現金回贈

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆:港元定期

渣打是$1M and new a/c.
東亜是new a/c. If old a/c, 50万以上7个月是1.27
30万以上3个月是0.7

老婆剛問了~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

另一間東亜,If old a/c,
50万以上12个月是1.36,
7个月是1.27,6个月是0.98。他说日日不同海鲜价。
30万以上3个月是0.7

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

大家有mortgage link account ?

子爵府

*冇* 先岩

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

老婆今日去東亞做左7個月,新資金50萬,1.27% ~

買基金真係好傷

伯爵府

大力大力 發表於 16-1-26 21:47
老婆今日去東亞做左7個月,新資金50萬,1.27% ~
請問邊間分行?

珍珠宮

我好憎樓下間東亞,開個户口要2個鐘,今日打去問利率,條線轉來轉去,問一句答一句,D回贈全部係我問佢佢先答,最後話留電話一陣覆,而家影都唔見。
Black list

男爵府

引用:我好憎樓下間東亞,開個户口要2個鐘,今日

原帖由 Tobbyy 於 16-01-27 發表
我好憎樓下間東亞,開個户口要2個鐘,今日打去問利率,條線轉來轉去,問一句答一句,D回贈全部係我問佢佢先 ...
我上次開都搞左成粒鐘,好彩我既時間多得很

首頁

尾頁

跳至