網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

Cherry0401 發表於 16-5-11 10:52
我都係

收到msg貨到左啦(emoji)

子爵府

引用:Quote:Cherry0401 發表於 16-5-11 10:52 我

原帖由 GilTse 於 16-05-11 發表
收到msg貨到左啦(emoji)
你就好啦,我仲未有消息呀

子爵府

引用:Quote:Cherry0401 發表於 16-5-11 10:53 都

原帖由 Minor 於 16-05-11 發表
你試下用電腦搵中通問下…唔好旺旺佢佢唔覆架,你用左線資詢…佢會即時覆你

https://world.taobao.com/he ...
謝謝你
在線客服覆左我
話快件已到香港
只係未分配到郵局

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Cherry0401 發表於 16-5-11 13:13
謝謝你
在線客服覆左我
話快件已到香港

咁就好喇

子爵府

引用:Quote:Cherry0401 發表於 16-5-11 13:13 謝

咁就好喇
不過少左一件貨

子爵府

引用:Quote:Cherry0401 發表於 16-5-11 10:53 都

你試下用電腦搵中通問下…唔好旺旺佢佢唔覆架,你用左線資詢…佢會即時覆你

https://world.taobao.com/he ...
我想問如果少左件貨,我同在線客服講左,佢話叫我一星期後再問,咁我依家應該點做好?如果件貨自動收左貨,係咪就無得退款?運費有無得退?

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Cherry0401 發表於 16-5-11 15:00
我想問如果少左件貨,我同在線客服講左,佢話叫我一星期後再問,咁我依家應該點做好?如果件貨自動收左貨, ...

你試下先同賣家講講可唔可延遲收貨先,因為我都係新手黎所以都唔太清楚點做,在線果度搵唔搵到你件貨先?因為淘寶話5-7日會送到貨…如果唔係可以賠錢!
仲有…你唔洗理佢一唔一星期,總之日日煩到佢搵返你件貨同埋你話會劣評…佢好快會同你處理,我就係咁先咁快處理我D貨咋

子爵府

引用:Quote:Cherry0401 發表於 16-5-11 15:00 我

原帖由 Minor 於 16-05-12 發表
你試下先同賣家講講可唔可延遲收貨先,因為我都係新手黎所以都唔太清楚點做,在線果度搵唔搵到你件貨先? ...
等我聽日再試下先

子爵府

引用:Quote:Cherry0401 發表於 16-5-11 15:00 我

你試下先同賣家講講可唔可延遲收貨先,因為我都係新手黎所以都唔太清楚點做,在線果度搵唔搵到你件貨先? ...
請問我應該點樣退運費及貨款?
貨款係應該要中通集運賠?
咁佢地點樣比我?

別墅

13號出庫到今日18號仲未收到

珍珠宮

回覆樓主:

點解我買一件衫都揀唔到郵局取?
佢話不支援

子爵府

回覆 abc0000 的帖子

禾都係, 追到佢死

別墅

回覆 Hehemum 的帖子

仲有d貨係幫屋企人買,日日比屋企人問做咩咁耐都冇佢地又唔識集運係耐d,搞到我又急又炆

珍珠宮

Cherry0401 發表於 16-5-18 12:02
請問我應該點樣退運費及貨款?
貨款係應該要中通集運賠?
咁佢地點樣比我?

呢點我都唔太清楚…上次我無賠到,中通淨係教我發貨後可以向ceo申請賠償,佢會扮傻…你就cap圖比佢睇

https://world.taobao.com/helper/knowledge.htm?spm=a21bp.7844068.109695.1.jJw0ga&kid=6551492

男爵府

2024勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我訂兩次用中通,兩次超尺寸,香港區冇自提站,最後要再加$30送上門。貪平,仲差

子爵府

上星期佢地話退貨款29.5元+續重3元比我
加埋係32.5,我申請左退運費31元
剩左果1.5本來佢地入落我支付寶
但我支付寶無實名認證入唔到
所以我只收到退返入戶口(pps)果31元

但今日我收到sms去郵局取件
我明明只係用左一次中通集運
我就諗可能佢地搵返份件再寄返比我
取件後果然係佢地寄返比我
變相我賺左

珍珠宮

Cherry0401 發表於 16-5-23 21:30
上星期佢地話退貨款29.5元+續重3元比我
加埋係32.5,我申請左退運費31元
剩左果1.5本來佢地入落我支付寶
恭喜呀…不過呢D有驚無險既經歷都唔想再試,今次我都轉返順豐…真係好鬼驚
等佢穩定返先再用佢

子爵府

引用:Quote:Cherry0401 發表於 16-5-23 21:30 上

原帖由 Minor 於 16-05-25 發表
恭喜呀…不過呢D有驚無險既經歷都唔想再試,今次我都轉返順豐…真係好鬼驚
等佢穩定返先再用佢
...
我上次買左蚊貼,賣家話順豐會退件唔收,叫我用其他

首頁

尾頁

跳至