懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:懷孕未夠3個月可以坐飛機嗎?

我5週時候,但短途4個鐘,醫生幫我飛前一日打安胎針,上機前半個鐘食安胎藥

男爵府

但我覺得有得簡就唔好飛,時刻擔心。。

複式洋房

引用:真心謝謝各位jm寶貴既意見其實依次係講左好

原帖由 yukiyukiting 於 16-02-03 發表
真心謝謝各位jm寶貴既意見
其實依次係講左好耐先成行既全家去台北之旅。。。所以先咁掙扎究竟去唔去 ...
我10w都去咗台北(所有機票 酒店一早比唒錢), 不過我大部分時間向酒店休息。只是lunch dinner 會合其他人食飯,其餘活動範圍在酒店附近。

台灣食物有很多偏味濃 而且豆漿果D我又怕涼 夜市更加唔會去怕唔衛生 麻辣又唔食得 其實都有D掃興。果陣時仲害喜,食完晚飯 嘔哂出嚟 去四晚嘔兩晚

晚上自己响房休息 叫老公同朋友出去玩.因為末夠3個月 又唔想同朋友講 又要作故仔話唔舒服!

別墅

引用:真心謝謝各位jm寶貴既意見其實依次係講左好

原帖由 yukiyukiting 於 16-02-03 發表
真心謝謝各位jm寶貴既意見
其實依次係講左好耐先成行既全家去台北之旅。。。所以先咁掙扎究竟去唔去 ...
我出差新加坡時驗到有,所以冇計一定要坐飛機。後來行得多流啡,醫生話頭三個月唔可以行咁多、動作亦唔好太大。頭三個月真係唔好行咁多,冇事都變有事。去旅行一定會行,咁就易出事。所以頭三個月都係乖乖地少郁動比較好。

別墅

嗯!明白啦~多謝哂各位。。我諗我都係唔去的多了!始終輸唔起。。穩陣點好!

翡翠宮

問下醫生你嘅情況比較好,睇下適唔適合坐飛機

侯爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 熱血勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

8wk自己單獨去台灣

大宅

我有坐!冇乜野,因為當時五知自己有左

男爵府

試過2個月, 4個月坐飛機,份工成日出差有時飛歐洲

複式洋房

本身我都買左package 1月去曼谷 (果陣已經20w)
不過為左Bb 我同老公都 cancel左

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

未夠三個月最好就咪去喇

複式洋房

我未知有bb個陣都飛左台灣,但之後知道有宜家6w,我連英法旅行都放棄左,可以唔去就盡量揀唔去

大宅

我兩胎都係未夠3個月去咗台灣

複式洋房

回覆:yukiyukiting 的帖子

我week 5 飛左去倫敦...冇事...但去之前醫生俾平安藥同安胎藥我

首頁

尾頁

跳至