美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:gray198189 的帖子

聽講雪花秀wor有JM話雪花秀遮瑕好,夠薄同比較潤。我都唸緊揀邊隻好

禁止訪問

引用:聽講雪花秀wor有JM話雪花秀遮瑕好,夠薄同

公爵府

引用:Quote:littlemelody 發表於 16-2-10 17:20

原帖由 lovemy2kids 於 16-02-10 發表
我用cc
你用這款JI 嗎?

公爵府

引用:Quote:littlemelody 發表於 16-2-10 17:20

原帖由 lovemy2kids 於 16-02-10 發表
我用cc
唔覺眼JI有出CC cream 喎?

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

littlemelody 發表於 16-2-10 23:33
唔覺眼JI有出CC cream 喎?

佢唔係叫cc cream, 係dream tint,其實就係cc

公爵府

引用:Quote:littlemelody 發表於 16-2-10 23:33

原帖由 lovemy2kids 於 16-02-11 發表
佢唔係叫cc cream, 係dream tint,其實就係cc
這隻嗎?它是tinted moisturizer, 不是CC cream 啊! 我以前用過light medium 色,較暗

大宅

回覆:陳思敏 的帖子

用緊laneige,不過想轉雪花秀,好似保濕啲。我用cushion係貪佢夠貼面、自然同快。我買chanel CC cream係以為佢個效果會貼薄同自然,個BA仲話有護膚成分,點知好失望。Chanel vitalumiere aqua仲自然同貼薄過枝cc cream....

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

littlemelody 發表於 16-2-12 21:16
這隻嗎?它是tinted moisturizer, 不是CC cream 啊! 我以前用過light medium 色,較暗

係e隻。其實cc來的,因為佢地有來我地的美容課程介紹佢地每一樣產品。我地tafe係用佢d野。
可能大家的skin tone,texture都唔同,所以顏差有出入。

公爵府

引用:Quote:littlemelody 發表於 16-2-12 21:16

原帖由 lovemy2kids 於 16-02-13 發表
係e隻。其實cc來的,因為佢地有來我地的美容課程介紹佢地每一樣產品。我地tafe係用佢d野。
可能大家的skin ...
什麼是tafe?
你們是什麼美容課程?

大宅

回覆:Chanel CC cream有無人用過?

之前有買過CHANEL 的CC用,講真不是特別太好用,冬天用會浮同脫皮,夏天用會好些,但我嫌它不夠貼同自然,望落去皮膚好似粗咗並唔係修飾咗

自己手上有BOURJOIS 123,雪花秀,BANILA CC 霜

1. 心水推介--》》BOURJOIS 123 PERFECT CC,基本上CC霜要做到的它都做到,自然薄中度摭瑕修毛孔同保濕,價錢不貴可以試試,我係外國買USD11,惟獨SPF得15較低。另外,我最愛溝埋CT的WONDER GLOW用 ,增加透亮效果,令個皮膚望落更自然同埋有光澤感 (WONDER GLOW 呢枝嘢單用做PRIMER 好似無咩特別,之前睇BLOGGER教溝粉底會UPGRADE咗原本粉底的質素,平價版子溝埋用都會變得好好用,好百搭。。。。之後跟住試,又真係貼D又光澤D,都幾神HAHA)

2. 雪花秀CC ,SPF 34 PA ++ ,價錢約HKD300中,保濕度高過BOURJOIS,摭瑕係中高,修飾毛孔幾好,質地比BOURJOIS 杰身,上面係好妝感,即係好似用咗粉底咁,佢無雪花CUSHION嗰種光澤感。。。。對。。。係很低甚至無光澤感(唔好期望佢同雪花CUSHION係同質地),但佢的白係比CUSHION係更自然的白,如果乾肌同多嘢要摭的用佢幾好

3. BANILA RADIANT CC 呢枝係我用的第2枝了,SPF 30 PA ++ ,這款只能在冬天用,因為佢質地較油潤及偏白,所以並不是人人合用,佢摭瑕度低,修毛孔度中,就係因為佢油潤防曬亮白,光澤感超強,所以我會用佢做BASE之後上粉底/碎粉,或平日接小朋友時,就咁搽佢就出門口

其實用得CC霜,毛孔膚皮及膚質是可修飾到,但是中高度摭瑕如勁黑眼圈及紅印的話,就要另加薄質的摭瑕膏或用番粉底。

陳思敏    發表於 16-2-14 01:08

大宅

引用:用緊laneige,不過想轉雪花秀,好似保濕啲。

原帖由 alicec413 於 16-02-13 發表
用緊laneige,不過想轉雪花秀,好似保濕啲。我用cushion係貪佢夠貼面、自然同快。我買chanel CC cream係以為 ...
係,chanel支CC真的唔貼又唔自然,塊面搽左會現出粒粒唔滑的

公爵府

引用:之前有買過CHANEL 的CC用,講真不是特別太

原帖由 KayleeZ 於 16-02-13 發表
之前有買過CHANEL 的CC用,講真不是特別太好用,冬天用會浮同脫皮,夏天用會好些,但我嫌它不夠貼同自然, ...
而家?邊度仲有BOURJOIS counter?
hk or kln?

大宅

引用:Quote:原帖由+KayleeZ+於+16-02-13+發表之

原帖由 littlemelody 於 16-02-13 發表
而家?邊度仲有BOURJOIS counter?
hk or kln?
專櫃現在只有 銅鑼灣名店坊同 荃灣千色店咋,某d sasa Watson 都有,你可去facebook bourjois Hong Kong 找找,但不知香港有否賣呢款123 cc cream

公爵府

引用:Quote:原帖由 littlemelody 於 16-02-13 發

原帖由 KayleeZ 於 16-02-13 發表
專櫃現在只有 銅鑼灣名店坊同 荃灣千色店咋,某d sasa Watson 都有,你可去facebook bourjois Hong Kong 找 ...
咁你呢款CC哪裡買?你用乜色?

男爵府

夏天用ok,冬天較乾
我係乾肌

別墅

我皮膚好乾,Chanel 舊版cc cream coverage 好,都夠潤,新版買左未試,大家話乾我都有啲擔心。

而Cushion 雪花秀好好,推介!
不過要冬天用先得,夏天有少少融。

翡翠宮

jm們cushion和 c c cream分別係乜?我要求係防哂和自然.哪種好呀?tks

首頁

尾頁

跳至