夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

回覆:相信有報應嗎?

我唔信,我識幾個舊同事小3現在也好幸福。而且如果真係有報應,點會只係得小3有,出軌既男人都應該要有。

珍珠宮

引用:我唔信,我識幾個舊同事小3現在也好幸福。

原帖由 o_____o 於 16-02-11 發表
我唔信,我識幾個舊同事小3現在也好幸福。而且如果真係有報應,點會只係得小3有,出軌既男人都應該要有。

...
佢哋點成功搶人哋老公?又有幾幸福?

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+o_____o+於+16-02-11+發表我

原帖由 麵包超人^o^ 於 16-02-11 發表
佢哋點成功搶人哋老公?又有幾幸福?
佢地都同咗D有老婆既男同事搞埋一齊呀,即係D男人同小3都係我D舊同事,有一個男人既太太仲曾經打電話去公司搵個小3叫佢不要搞人老公,而最近2年果3個男人都同原來老婆離咗婚,亦同小3結埋婚,有個女都生咗了,有個就同小3求婚時直頭包架電車約埋成班朋友搞驚喜,佢地post晒上fb,唔知佢地真實點啦,不過到目前為止聽返D舊同事講佢地仲係好好既。所以我不信有報應,但覺得小3同出軌的男人也是衰人!

水晶宮

不是煲劇太多,上面多講有報應,不要被仇恨包圍,人生有四季,不枉始生

水晶宮

報應用科學D的解法是等價交易

佢要用現在的青春,幸福,家庭,朋友的關係,親人的關係去換取
法理不合法,世人不認同,宗教不道德的虛假的關係,不道德的快樂。

男爵府

遲早有小四效敬佢

禁止訪問

引用:很多jm都和我一樣,發現了老公有小三,痛不

複式洋房

happyritamama 發表於 16-2-11 15:30
很多jm都和我一樣,發現了老公有小三,痛不欲生。
離婚或不,各有決定。
但,大家會信小三是會得到報應嗎? ...

有沒有報應沒有人會知, 但好確定的是做老婆既先受一把

珍珠宮

我好希望¨她¨及他有

伯爵府

我都5信,身邊有個個C6高薪厚職
佢自己做FTM
有工人有車換大屋

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:所謂報應者因果也,今天發生的事極有可能是

原帖由 gorky 於 16-02-11 發表
所謂報應者因果也,今天發生的事極有可能是果,多生前世對伴侶不忠或淫人妻女,會後世發生在自己身上,佛教 ...
多生前世對伴侶不忠?咁多生前有妾侍嗰啲計唔計?

咁係咪今世個男人有小三,下世就會係被人抛棄嘅糟糠妻?

咁今世俾人抛棄嘅,下世會點呢?又係咪上世嘅報應?

我相信你要活得比佢哋好,曾經對個男人極好,令個男人走咗都會後悔,先至叫做佢哋嘅報應。

我有個男性朋友曾經喜歡第二個飛咗個女朋友,後尾佢發覺都係中意之前嗰個,同個女仔分手想追返,但原本個女朋友唔再理佢。我朋友最後都娶咗老婆,不過依然成日掛住嗰個女朋友。人哋嫁人時佢死狗咁… 呢啲先係報應,其他咩佢啲仔女有報應之類就太毒啦,好彩我朋友佢啲仔女都幾乖幾叻,係抵佢自己掛住人自己唔開心。

水晶宮

相信嘅話會心好過D,就算今世唔報,下世就報返

伯爵府

o_____o 發表於 16-2-11 20:47

...
因為看不到目前是因抑或是果,平常人總是認為看到遇到是因!

伯爵府

RAY媽 發表於 16-2-11 22:33
多生前世對伴侶不忠?咁多生前有妾侍嗰啲計唔計?

咁係咪今世個男人有小三,下世就會係被人抛棄嘅糟糠妻? ...
所講的意義一樣,以果作因或以因作果。情債命債要還,有些人還情債時間很短,結了婚幾年貨仔拜拜,有些怨憎會苦打風都打甩,因為債未還清。要好好維持家庭不要造業,絕大部分人貪求的不外是財色名食,帶不走的東西!

男爵府

信則有不信則無. 不放下, 報應發生在自己身上可能性仲大.

翡翠宮

咪洽on
佛家最輕男女之情無恩亦無義純粹情債貪嗔癡
其中一個精義就係叫你放下
何來會因為男女之情而有報應
無聊

琥珀宮

唔信,MAXXY都無事,仲就快入宮

子爵府

其實唔信。

子爵府

比人傷害係會有段時間想人有報應,
但過後就會知,
真正0既快樂,係自己過得好而快樂,唔係見到別人倒霉而幸災樂禍。

大宅

初初c6有小三時,我都想他們有報應,但當自己懂得放下後,就覺得既然我唔係您最愛,我們又怎可白頭到老!最終我祝福他們,因為我深信我可以搵到一生中最愛!最後我們既結局係,我已再婚,我現在老公任何事情都以我為先,好愛我,好錫我!我前夫到現在一無所有,因為他從來沒有珍惜身邊任何人!

首頁

尾頁

跳至