婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:有無日日話自己周身病痛既99

我62 男人老狗 真係想打巴佢

子爵府

真系都幾討厭

複式洋房

引用:佢都係想個仔關心下佢啫,佢又冇同你呻,你

原帖由 Miulo 於 16-02-12 發表
佢都係想個仔關心下佢啫,佢又冇同你呻,你咪由得佢囉!
咁我又無stop佢唔准佢講,聽埋咁多,想係度大家呻吓啫,唔係唔得呀?你咪由得我呻囉

公爵府

001sammi 發表於 16-2-13 07:56
咁我又無stop佢唔准佢講,聽埋咁多,想係度大家呻吓啫,唔係唔得呀?你咪由得我呻囉

...
你咁惡, 點呻都得啦! 咁我又無stop你唔准你講, 我講下唔係唔得呀? 你呻就得, 你99呻你又唔高興, 其實你同你99咪一樣, 只係你99同個仔呻就唔俾(你呷醋), 你自己就可以同jm呻, 唉! 原來阿媽同個仔呻, 都要新抱(你)批准, 真係唔知乜世界!

333s    發表於 16-2-16 08:42

複式洋房

原來呢度真係有99心理唔平衡咁走黎鬧人架喎!

大宅

有呀,我99成日話唔舒服,仲會喊住打俾c6話唔舒服
我99又會成日話62近期成日好攰呀,呢度果度唔舒服呀………

公爵府

001sammi 發表於 16-2-13 10:17
我就未做99,所以唔知你係咪話我哩!唔緊要啦,希望你將來唔會做人99,咁你就冇呢個煩惱。你咁惡,我只是叫你由得佢呻,開口鬧人係你先,倒頭來你就心理唔平衡,精神失控反控人鬧你,我明白做你的99真的唔易做,呻下都俾你開post鬧!

公爵府

001sammi 發表於 16-2-13 10:17
你真係好霸道,你99同阿仔呻,又冇同你呻,你又唔鍾意,但你自己係度呻又可以,人家話你,你又鬧人,不如你檢討下你自己係咪咁霸道啦!

複式洋房

我奶奶一湊我女,或者有事幫手望一陣就會頭暈身興,腰痛到企都企唔直,但佢話佢病個陣又可以去幾日台灣旅行,打牌打全曰,真係好想問佢真痛定選擇性痛....
重要話我地唔問候佢,平時無事,一抱女就扭傷,佢話佢睇腰都睇左成萬好傷,同一曰就去打足全曰牌,佢想我地用咩心態去問候佢😒

別墅

引用:Quote:001sammi 發表於 16-2-13 10:17 原來

原帖由 Miulo 於 16-02-13 發表
你真係好霸道,你99同阿仔呻,又冇同你呻,你又唔鍾意,但你自己係度呻又可以,人家話你,你又鬧人,不如你 ...
衣加樓主咪由得佢99向個仔扮野咯
表面上無出過聲架
系聽得多煩咋嘛 始終都系負能量
你新年都會講身體健康黎祝賀人
吾系問人幾時病啦
所以咪向jm呻下

點解人地要老奉俾你話 一定要認同你意見?

我都有個99有心臟病 成日話自己會好易中風
旦癲起上黎大聲有中氣
嘈到零晨3點都吾肯訓(當時我懷孕初期 返工要企10個鐘)
我同老公都無回應過佢
有佢講無人講
所以索性由佢自己叫 真系好眼訓

好多時做人新抱已經吾出聲吾想理
99無返工得閒無野做就會搵野黎嘈
之後再攞自己既年紀出黎做王牌 要全世界接受佢既野蠻

大宅

我99一想要錢,就會話自己有病,之前99牙痛,佢話要補牙,咁我覺得你咪去睇牙醫囉,但99竟然打俾老公,要求老公俾5萬佢去補牙

大家冇聽錯,補2隻牙要5萬蚊,我諗99補鑽石落牙度

複式洋房

引用:我99一想要錢,就會話自己有病,之前99牙痛

原帖由 sybb2014 於 16-02-15 發表
我99一想要錢,就會話自己有病,之前99牙痛,佢話要補牙,咁我覺得你咪去睇牙醫囉,但99竟然打俾老公,要求 ...
我外公以前都係咁架,次次話病,其實要錢

別墅

老人家只不過係想仔女關心佢多啲。每個人都會有老嘅一日。我外公最後幾年都係咁,宜家佢已經去咗兩年幾,我都後悔當時無更加關心佢。

333s    發表於 16-2-16 08:58

別墅

引用:原來呢度真係有99心理唔平衡咁走黎鬧人架喎

原帖由 001sammi 於 16-02-13 發表
我都係人新抱。不過見到你咁敵意回覆其他人,完全覺得有問題嘅人係你,唔係你99。

男爵府

001sammi 發表於 16-2-12 16:44
大家有無個日日都話呢度痛,個度痛既99呢?

總之佢老公同個仔係度,就係咁話呢度痛個度痛,得我同佢係屋企 ...
有, 我奶奶都係咁佢成日喺老爺, 仔女面前都會嗌呢度唔舒服, 嗰度唔妥
我老公都知奶奶係嗲佢地, 話佢好似小朋友咁, 成日要 TUM

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章

我條狗又係咁!當初話自己有睡眠窒息症,2萬幾既輔助機都買埋,仲話以後每晚都要機不離身,旅行都冇得去,點慘點慘,點知用左一個月都冇,部機已經開始舖塵冇再用
,乜睡眠窒息症會冇啦啦好返架

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章

引用:Quote:原帖由+Miulo+於+16-02-13+發表你真

原帖由 rita410 於 16-02-15 發表
表面上無出過聲架
我隻狗又係覺得自己年紀大,係人地長輩,所以佢做乜都岩,可以亂咁鬧人,吾講道理,明明佢錯仲要屈人地錯佢岩晒,同呢d人講野完全浪費時間

男爵府

引用:Quote:001sammi+發表於+16-2-12+16:44+大家

原帖由 333s 於 16-02-12 發表
長者... 好多都會周身痛。机器用了几十年...都會坏。
你父母年青? 还是健康?
我老媽五十時, 都係多病。 ...
好同意333s嘅講法,以前我都成日聽阿媽話呢度痛嗰度痛,我成日諗你唔舒服就去睇醫生,喺度講都無用,我又唔識醫。
到依家年紀大咗,原來腳/膝頭/腰係真係會無lala 又冤又痛,睇醫生都無用,應該係年紀大機器壞。
當然唔排除有老人家係咋嬌想後生關心佢多d, 但其實年紀大咗真係會周身痛,睇咩醫生都無用

象牙宮

sizzlers 發表於 16-2-16 08:30
好同意333s嘅講法,以前我都成日聽阿媽話呢度痛嗰度痛,我成日諗你唔舒服就去睇醫生,喺度講都無用,我又唔 ...

我..外公, 外婆, 姑媽, 老媽, 爸...呢度痛嗰度痛,
姐, 哥, 姐夫, .... 呢度痛嗰度痛,
現在是我....呢度痛嗰度痛,睇醫生,喺度講都無用,要推拿, 理療....
我廿歲的仔... (我學長者护理+ etc 我叫佢上网看多d了解長者...就不會誤解。
...

人人都會老... 也會痛.疼.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Miulo 於 16-02-13 發表你真

原帖由 rita410 於 16-02-15 發表
表面上無出過聲架
我唔知道呢度呻吓都會俾人鬧架!

首頁

尾頁

跳至