網購天地

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:我168都淘到喎,當然淘d大路野,一般均碼就

原帖由 小談心 於 16-02-13 發表
我168都淘到喎,當然淘d大路野,一般均碼就唔好博,我屋80%衫褲都係淘回來

...
求技巧

伯爵府

引用:Quote:原帖由 小談心 於 16-02-13 發表我16

原帖由 skyfree333 於 16-02-13 發表
求技巧
唔好去一些一般女裝店度淘,因為係for一般身材的女仔,我們呢d高人,多數都吊腳,就算個款點靚點平,都唔博。
買legging可以去d專比高妹的加長版
至於短裙,我都好少買,廢時博,多數唔啱。
我會買d 圖中model及膝,咁我就到膝以上
有時淘衫,都係以啱著大路款為前提,好少買fastion野,咁中招嘅機會就減少
由其件衫,看上來已經短,就唔博
同埋,買d有碼分的 ,不買均碼,有碼分,通知會度出各碼數的尺寸,咁自己可以拼返上身
淘衫進展到,不是看款式喜歡而淘,而是先看size尺寸合適,再看下個款自己鐘唔鐘意先
冇法。因淘宝買衫真的平好多
(利申: 本人平時都係係花園街之類買開衫,深信都係大6貨,倒不如自己淘)

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 skyfree333 於 16-02-13 發表

原帖由 小談心 於 16-02-14 發表
唔好去一些一般女裝店度淘,因為係for一般身材的女仔,我們呢d高人,多數都吊腳,就算個款點靚點平,都唔博 ...
有無店舖推介?

琥珀宮

畀面勳章

引用:我唔高,得164,但啲裙唔岩,勁短,有咩好

原帖由 wewanwan 於 16-02-13 發表
我唔高,得164,但啲裙唔岩,勁短,有咩好介紹
通常普通人嘅身材,係條腰比較長d,唔同model 嘅身型,所以一般見到圖片,model 嘅裙長啱,但著起普通人身上,就會短

所以,一定要度清楚自己身材 cm嘅度數

我响大陸買咗把軟尺,同香港嘅cm 一度,唔知點解會有少許誤差

伯爵府

引用:Quote:原帖由 小談心 於 16-02-14 發表唔好

原帖由 happysmileha 於 16-02-14 發表
有無店舖推介?
近期幫襯呢間,唔好睇佢咁平,件件都啱,不過手工差d, 袖位易披,差幾次披左自己針線幾針補返

伯爵府

引用:Quote:原帖由 小談心 於 16-02-14 發表唔好

原帖由 happysmileha 於 16-02-14 發表
有無店舖推介?
近期幫襯呢間,唔好睇佢咁平,件件都啱,不過手工差d, 袖位易披,差幾次披左自己針線幾針補返

大宅

完全明白你感受, 我174cm高, 去過依間淘牛仔褲後都無淘其他店了, 你睇吓啱唔啱? 我前後淘過起碼6條, 係其中一條尺寸唔準, 你記得睇尺寸唔好睇碼數...

https://ee-bushe.taobao.com/shop ... number_id=407604132

公爵府

引用:Quote:原帖由 happysmileha 於 16-02-14 發

原帖由 小談心 於 16-02-15 發表
均碼都岩 去睇下先

公爵府

引用:完全明白你感受, 我174cm高, 去過依間淘牛

原帖由 橙汁冰冰 於 16-02-15 發表
完全明白你感受, 我174cm高, 去過依間淘牛仔褲後都無淘其他店了, 你睇吓啱唔啱? 我前後淘過起碼6條, 係其中 ...
岩岩即刻拍左兩條
仲有知其他好店?

上轉買左依間 買左兩條 都ok 夠長

男爵府

good post

大宅

我168都淘到喎,當然淘d大路野,一般均碼就唔好博,我屋80%衫褲都係淘回來

...
認同 我都168 最緊要睇清楚尺寸先買
我d衫都好多淘

大宅

引用:均碼次次買返黎都太細條條長褲都吊褲 唔係

原帖由 skyfree333 於 16-02-13 發表
均碼次次買返黎都太細
條條長褲都吊褲
唔係直接俾人就垃圾筒
我好小淘寶買長褲 170 買親佢所謂既長褲我都會摺2下 摺起佢著波鞋 就吾錯既
真系想買緊身or直筒長褲 見意去h&m or uq到買 佢地減價既時候好抵 又舒服又岩身

伯爵府

...
有咩好介紹?

大宅

回覆:(呻)生得高無咩衫好淘

我 170 都淘到呀 但有時連身裙就真係要買長啲

首頁

尾頁

跳至