自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章

judychungpuiyan 發表於 16-2-18 12:19
唔食澱粉質食品,冇足夠嘅糖份,係會暈眩,但吃得过多會轉成脂肪

我自己自從做了f t m,近呢7、8年真係肥 ...
我3年前好肥呀, 因為鐘意整野食, 對腳因為身重,影響, 膝頭痛, 腳板底痛, 行得唔耐. 之後晚餐戒澱粉, 食7成飽,再加散步, 平均一個月減左4-5磅. 即係一星期一磅, 半年已經減左2X磅, 最重要今次減得完全唔辛苦, 唔覺刻薄緊自己. 咩都可以食, 只係限制份量. 仲冇反彈.

siu05    發表於 16-2-18 16:12
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

侯爵府

judychungpuiyan 發表於 16-2-18 12:19
唔食澱粉質食品,冇足夠嘅糖份,係會暈眩,但吃得过多會轉成脂肪

我自己自從做了f t m,近呢7、8年真係肥 ...
鼻鼾聲太勁--我近1-2年都開始有, 以前係無架!!

我都試吓你方法先!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

引用:Quote:judychungpuiyan 發表於 16-2-18 12:

原帖由 Rita 於 16-02-18 發表
我3年前好肥呀, 因為鐘意整野食, 對腳因為身重,影響, 膝頭痛, 腳板底痛, 行得唔耐. 之後晚餐戒澱粉, 食7成 ...

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我諗我唔可以介澱粉嚟減肥,冇肉都可以,但

原帖由 MM6 於 16-02-18 發表
我諗我唔可以介澱粉嚟減肥,冇肉都可以,但唔可以冇飯落肚
唔食飯我會訓唔着

總有離別的時候

禁止訪問

引用:Quote:judychungpuiyan 發表於 16-2-18 12:

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

uhtcl2006 發表於 16-2-18 11:34
3wks 減20kg, 根本減到over左, 乜人都死啦, 其實減肥都有話每wk唔可以減多過幾多磅架 ...
以前聽過一星期最多減2-3磅,減得太快太急其實對身體都唔好。
我比較相信均衡飲食,樣樣都要食D,最多係減份量啫。

禁止訪問

回覆:減肥不吃澱粉,請看!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

:surprised

伯爵府

引用:我諗我唔可以介澱粉嚟減肥,冇肉都可以,但

原帖由 MM6 於 16-02-18 發表
我諗我唔可以介澱粉嚟減肥,冇肉都可以,但唔可以冇飯落肚
我無可能唔食澱粉類,但其他方面就好健康。

伯爵府

原帖由 Rita 於 16-02-18 發表
我3年前好肥呀, 因為鐘意整野食, 對腳因為身重,影響, 膝頭痛, 腳板底痛, 行得唔耐. 之後晚餐戒澱粉, 食7成 ...

水晶宮

畀面勳章

KT0603 發表於 16-2-18 14:52
我曾十年零運動,但食仙女餐絕食般,越減越肥,呢二、三年勤做運動,飲食均衡有餐飽飯食:hehehe ...
只想讓其他想減肥的jm 知道,不要絕食般減肥

禁止訪問

引用:Quote:KT0603 發表於 16-2-18 14:52 我曾十

侯爵府

引用:https://www.peopo.org/news/299975轉載[p

原帖由 BaoYue_BaoKun 於 16-02-18 發表
https://www.peopo.org/news/299975轉載
Forward比劉德華睇

珍珠宮

2018復活節勳章

題外話, 點解依篇文章好長但好似由3段不斷重複嘅段落組成, 係有少少字唔同。

My Egg Egg Egg Egg Easter House

首頁

尾頁

跳至