親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:羽田走,唔使諗,一定係天王洲,優點以上已

原帖由 mllau 於 16-02-19 發表
羽田走,唔使諗,一定係天王洲,
優點以上已講晒,而且走時D行李先甘,天王洲去羽田超方便,最近仲比我知 ...

水晶宮

我前幾日東京返黎, 住池袋東急stay

人地個blog
我覺得好過東橫inn

大宅

miffyumiffy 發表於 16-3-31 11:40

人地個blog
有洗衣機的確周到又方便,多謝有好介紹!略略看過,好像只有雙人房,冇雙床房,不知小朋友怎樣收費。東横好在有小學生免費。而且地點也方便,就算不近車站,都有免費shuttle!

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

MxC 發表於 16-2-19 09:08
品川仲有shuttle bus 返酒店,唔想行等一下仲有車坐、不過我未住過,今次試下

...
請問shuttle bus返酒店至到幾點呢? 我驚趕唔到shuttle bus, 步行係咪好遠架?

大宅

回覆:池袋, 淺草, 品川, 住邊間東橫Inn好

我book左品川高輪口,貪佢近羽田,又近站(步行2-3分鐘)

子爵府

上星期剛住完 "東橫INN 東京秋葉原淺草橋站東口" 的4人房, 房超大, 近JR/地鐵站, 有shuttle bus 去秋葉原, 附近多食店, 非常滿意, 唯一唔好, 就是今次分配唔到"望到" Skytree 的房比我

伯爵府

miffyumiffy 發表於 16-3-31 11:40

人地個blog
請問你知唔知這間酒店有冇停車場? 我在官網唔見佢有提及.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:+本帖最後由+miffyumiffy+於+16-3-31+11:41

原帖由 miffyumiffy 於 16-03-31 發表

留毛

大宅

引用:Quote:MxC+發表於+16-2-19+09:08+品川仲有s

原帖由 natalielee 於 16-04-05 發表
請問shuttle bus返酒店至到幾點呢? 我驚趕唔到shuttle bus, 步行係咪好遠架?
官網有時間表

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:上星期剛住完+\"東橫INN+東京秋葉原淺草橋站

原帖由 kenkendaddy 於 16-04-06 發表
上星期剛住完 "東橫INN 東京秋葉原淺草橋站東口" 的4人房, 房超大, 近JR/地鐵站, 有shuttle bus 去秋葉原, ...

大宅

回覆:bnam 的帖子

我六月去也是羽田往返,選了天王洲!! 位置应该唔錯,好方便!!

在壓力中仍能平靜,在忙碌中仍能悠閒,在失敗中仍能歡笑,在逼迫中仍能屹立,上帝的兒女何等有福。
在絕望中仍有盼望,在冷漠中仍有關懷,在困境中仍有出路,在死亡中仍有生命,上帝的兒女何等有福。

大宅

chaknok 發表於 16-4-7 10:27
我六月去也是羽田往返,選了天王洲!! 位置应该唔錯,好方便!!
請問成田去天王洲方便嗎?

大宅

MxC 發表於 16-4-6 20:31
官網有時間表
個時間表寫25:00? 其實係咪即係1am呢?

大宅

回覆:natalielee 的帖子

成田搭N\'EX直到品川,再轉酒店車!不过成田選池袋/淺草/新宿inn可能方便D!

在壓力中仍能平靜,在忙碌中仍能悠閒,在失敗中仍能歡笑,在逼迫中仍能屹立,上帝的兒女何等有福。
在絕望中仍有盼望,在冷漠中仍有關懷,在困境中仍有出路,在死亡中仍有生命,上帝的兒女何等有福。

大宅

chaknok 發表於 16-4-7 11:48
成田搭N\'EX直到品川,再轉酒店車!不过成田選池袋/淺草/新宿inn可能方便D!

...
chaknok唔該晒! 另外想問下由成田可以直接去到天王洲嗎? 因為驚去到品川時冇酒店車搭~我都想住池袋或新宿,但因為我哋2大2小,東橫INN冇適合o既房呀~

男爵府

回覆 natalielee 的帖子

when will your plane arrived Narita? will you arrive shinagawa JR before 3pm (there are shuttle bus in every 20 mins after 3pm)? Other toyoko inn also provides twin rooms (110cm wide) but just not as spacious as the deluxe twin 天王洲 (140cm wide beds with living room area).

If no shuttle bus, you can take narita express to Tokyo/Shinagawa or skyliner, then take 山手線 to 浜松町 and transfer to monorail to 天王洲. It seems a bit complicated if you don't take shuttle bus. Otherwise, Narita express to Shinagawa and then shuttle bus to hotel would be a good choice (even if you live in Shinjuku, you also need to transfer to 山手線 and the inn is not close to JR station).

You may also consider Hotel Gracery (Gorzilla hotel). I asked before and kids under 12 can stay free with parents if no extra bedding required. However, the rate must be higher than Toyoko inn.

大宅

回覆:natalielee 的帖子

直車祇到品川駅,你半夜先到步??另新宿inn有豪華雙床房,可住4人!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:直車祇到品川駅,你半夜先到步??另新宿inn

原帖由 chaknok 於 16-04-07 發表
直車祇到品川駅,你半夜先到步??另新宿inn有豪華雙床房,可住4人!
新宿 inn ? 請問全名是什麼?

我找三人房中,謝謝

大宅

熊貓BB 發表於 16-4-7 16:41
回覆 natalielee 的帖子

when will your plane arrived Narita? will you arrive shinagawa JR before 3pm ...
Hi 熊貓BB,我會早上大約6-7點就到達成田機場,所以會3點前就到品川啦,所以要睇下有冇其他交通工具可以去到天王洲東橫INN~ 如果要由成田機場轉去天王洲monorail會十分困難嗎?
Gorzilla hotel的雙人房可以住4個人(2大2小)嗎? 新宿池袋啲酒店好似幾貴呢~

大宅

chaknok 發表於 16-4-7 19:01
我會早上大約6-7點就到達成田機場,所以冇shuttle bus呀~新宿inn有豪華雙床房已full晒啦~

首頁

尾頁

跳至