自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:家人失眠長達1X年, 救醫生

失眠真係好辛苦 而且脾氣一定差 自己都控制唔到 我最高峰時 真係越夜越驚 怕自己訓

我諗你家人都好想有解決方法 但過唔到睇精神科個關 但其實而家都好普遍 好多人都多多少少有精緒問題 至少睇左醫生可以紓緩當前既困局

不過如果你家人源自精神緊張 可能可以試下做多的運動 應該會有所幫助

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

快點睇醫生,失眠真係好痛苦

伯爵府

引用:Quote:原帖由 monkeydiary 於 16-02-23 發

原帖由 MoCheung 於 16-02-23 發表
又精油 打手何其多
我在網上分享,幾時踩親你條尾? 唔通純分享都要個個啱聽先講得? bk幾時變得毫無言論自由?

侯爵府

好媽媽勳章

同仁堂金鐘那間,醫師得,一個星期針加藥,好見效

[img align=right][/img]

大宅

引用:屋企人已失眠超過10年, 一星期有時可睡數小

原帖由 elyannes 於 16-02-22 發表
屋企人已失眠超過10年, 一星期有時可睡數小時, 之前睇過醫生話有心反所以血上唔到腦有影響,睇過好多中西醫 ...
可否做下運動?

子爵府

醒目開學勳章

回覆 elyannes 的帖子

我有家人以前試過失眠,不過當然無你家咁嚴重,試過以下食療有效
蓮子圓肉蛋黃茶
湘蓮子二十粒煮熟去衣, 開邊連蓮心一併用, 加入桂圓肉五錢,
用碗半清水在瓦鍋裹煮約二十分鐘
乘熱將鍋水沖入已盛了一個鮮雞蛋黃的碗裹,用湯匙調勻,連渣同服
睡前一小時暖吃, 連服三晚, 多效.
注意必須用有心的蓮子和有恆心多飲幾晚

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

最辛苦失眠。。希望你屋企人快d好返

首頁

尾頁

跳至