親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 ivylwyip 於 16-02-27 發表回

原帖由 IloveJJ 於 16-02-27 發表
酒店shuttle 一人50b,門口的士站都係200b,shuttle 唔好在要等多啲人至開車(好似香港小巴咁)。至於tuk tuk ...
我由 central festival 返酒店都好似係 50b/人,的士應該唔得,或者講價

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 IloveJJ 於 16-02-27 發表酒

子爵府

熱血金章

回覆:請教住過pattaya CGMBR 的JM

我2月中住完2夜,下次未必再住。
我們5大1細。

先讚下:
----我係wing on travel online book, hkd940幾一晚,包早餐
----房吾錯,大,乾淨同,,,露台正爆,,真係吾外出坐半日都relax夠
----有日玩完上,趕住去做message,見in-room dinning吾貴,,,即叫,20分鐘就到,,,好好食,又大份,2個pasta,1個pizza,1碟炸雞,,,total hkd255
----早餐算多選擇,但杯咖啡比起我住第一間Mercure就差好多,但佢有杯手拉奶茶幾好飲,食物算多種類,我仔食開隻蜂蜜星星殼物早餐都有時。

附上露台景

子爵府

熱血金章

room service,,,

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:我2月中住完2夜,下次未必再住。我們5大1細

原帖由 鍾太2009 於 16-02-28 發表
我2月中住完2夜,下次未必再住。
我們5大1細。
$940/晚咁平都唔再住,為什麼?

子爵府

熱血金章

壞處:
---lift三部,,,好慢,,,就算等到,預左會爆lift入吾到
---由於酒店大,,又係渡假村,,,,太多太多tourists,,,由其多香港人同內地客,,,見到2次內地客係池邊食煙
----職員吾夠多同helpful,,但都算nice。我checkout時,有個好nice既女職員問我意思,,見佢真係寫note,,,連佢都話佢地酒店係everyday都咁多人,情況係會小小out of control......

客觀分析+有用資料:
----所謂水上樂園無乜咁大不了,,,但如果有小孩長者,吾去外島,,客觀點真係幾適合一家大細,,係泳池裡裡外外又好多不定時activities比小朋友大人玩,,,,加上佢有沙灘,水吾清但好乾淨,,我仔都好enjoy

---kids club,50bahts 1小時(1小孩,1大人free),反而無乜人去,,我仔玩了1小時,職員姐姐教佢串下珠仔手鏈,,,都幾吾錯

--門口taxi and tuk tuk吾憂做,,200baht外出無價講,,,反而回程周街揾tuk tuk,,多數150 or 120 baht.都接

---真係無聊,晚上看出門口,有串燒檔同便利店,,,再前小小好似有衫賣

----cgmb好近silver lining餐廳,但我無食過:-p

子爵府

熱血金章

引用:Quote:原帖由 鍾太2009 於 16-02-28 發表我

原帖由 SumSumBB 於 16-02-28 發表
$940/晚咁平都唔再住,為什麼?
因為其實個一頭附近好多酒店都一樣景觀,,好多好選擇,我吾鍾意佢地太多客,,,無左種好relax既感覺

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+SumSumBB+於+16-02-28+發表$9

原帖由 鍾太2009 於 16-02-28 發表
因為其實個一頭附近好多酒店都一樣景觀,,好多好選擇,我吾鍾意佢地太多客,,,無左種好relax既感覺

...
Ic, 原來你未講缺點。我仲考慮緊訂唔訂,但我訂的日子要二千多一晚,十二歲阿仔仲要加$另加床及早餐。

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:鍾太2009 的帖子

我會住三至四晚,自駕,會出島及去Cartoon Network水上樂園,你有無酒店推薦?你另外住了哪一間Mercury ?好唔好?

子爵府

熱血金章

引用:Quote:原帖由 鍾太2009 於 16-02-28 發表因

Ic, 原來你未講缺點。我仲考慮緊訂唔訂,但我訂的日子要二千多一晚,十二歲阿仔仲要加$另加床及早餐。

...
二千幾?紅色日子嗎?去wing on travel格下價,佢報係最平。
我地個trip,姑仔臨時join,我去到先加床加早餐,,+hkd480幾。。

子爵府

熱血金章

引用:我會住三至四晚,自駕,會出島及去Cartoon

我會住三至四晚,自駕,會出島及去Cartoon Network水上樂園,你有無酒店推薦?你另外住了哪一間Mercury ? ...
我住左2日mercure pattaya open resort, hkd5xx晚包早餐,,,,但房好細,房外無乜景觀,配套一般,但早餐幾好,,吾太多人(比起CGMB)
如果我下次住,一定會選Hard rock,,,,吾知星期五定六又有bubble party玩,,,我上網見好多好comments,另外我會choose覺得holiday inn,,景觀正,好似泳池吾錯,房夠大,,,而家同Mercure一樣,,行幾分鐘就係central centre ,裡面有big c,wocal, levi ,日本餐廳幾間。

openzoo好值得推介,,本來為我4歲仔,但我同老公都樂在其中,,地方大,好乾淨,無動物異味,,動物都好健康,好純良,好近距離接觸佢地都無危險。你自駕遊仲好,,,自己揸入去園內慢慢行。

男爵府

回覆:鍾太2009 的帖子

多謝你分享!
hard rock的房都細,網上口碑也是好壞參半,有時真係好難揀,各有各好,亦各有各唔好的地方。

大宅

想請教 wing on booking room, 佢只有 room type, 無得輸入人數,
寫明早餐2 位
咁我 2 大 2小 , 小朋友可照入餐廳早餐?

男爵府

我上年SUMMER帶左我個仔(2歲幾同兩個老人家)去住呢間酒店,兩個老人家讚不絕口,話要encore再去.....

不過呢間酒店真係好爆人,客人好多都係香港人,如果再去,我地都會住返呢間,因為本人怕嘈,呢間酒店離d mall遠d,比較靜d

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我5月尾去,上hotels.com check 8xx/晚....我都未決定book邊間,我其實想同仔去cartoon network....住 mirage我其實又應該唔會日日落游池,咁又好似唔需要住佢咁.....都仲1516唔知點好

複式洋房

回覆 鍾太2009 的帖子

請問Open zoo 在那兒?怎樣去?

大宅

Hard rock 泳池都正,定時有水上活動,泡泡party氣氛好好,但不太適合小朋友。房間近年翻新左。

Centara Grand Beach係本人首選,因懶出島在酒店內hea都好正。早餐我覺得夠豐富,最平試過連稅$8xx覺得好抵住。

另外推薦Hilton, 就在central world上面位置方便,空中泳池都唔錯。仲有新開既siam@siam性價比都好。

首頁

尾頁

跳至