論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:著到咁真係一腳踢佢落街啦,無錢件長+d+既

原帖由 bechan168 於 16-02-23 發表
著到咁真係一腳踢佢落街啦,無錢件長 d 既衫出聲呀,著到咁不知所謂 係咪斷约工人黎架??

...
真係不知所謂,未嚟過香港㗎

別墅

引用:其實我覺得你可以打比agent同佢講佢多次出

原帖由 sagem_2009 於 16-02-23 發表
其實我覺得你可以打比agent同佢講佢多次出現問題要炒佢。如果個agent話要你賠一個月比工人,即係如你覺得佢 ...
個Agent已經一早知我地要炒佢,2個幾月前已經換工人,本來新工人呢個月中到,我地都諗住忍埋佢呢段時間等個新工人嚟即炒佢,賠一個月錢比佢,之後月頭Agent話新工人大肚嚟唔到,又要我等揀過,而家又要等多2個幾月,本來都無辦法諗住忍埋佢,因為冇人湊B,點知佢越來越過份,好聲好氣話佢即黑面駁嘴發脾氣,呢次仲著到咁,真係忍無可忍,錢都唔賠比佢!

男爵府

引用:我想講勞工法例好似有一條寫住話工人犯左嚴

原帖由 sagem_2009 於 16-02-23 發表
我想講勞工法例好似有一條寫住話工人犯左嚴重犯錯或多次犯錯你可以炒佢而唔賠一個月通知金。如你要証明佢多 ...
其實佢哋會去工會求助,有免費住宿架

大宅

wyeth冷知識勳章

引用:Quote:原帖由+陳皮爸媽+於+16-02-23+發表請

原帖由 薛太 於 16-02-24 發表
唔係呀,未嚟過香港,但我諗佢未嚟之前已經比人教壞曬,成日話拎野比朋友,D朋友又比好多衫佢

...
未來過香港都咁,有冇搞錯。

男爵府

回覆:好火

題外話,你部cam好清晰,咩牌子呢?

子爵府

回覆:薛太 的帖子

下,未黎過香港既白紙都咁。。。。咁得人驚!!你地出左街不在家,叫佢唔好著啦,離譜到咁,佢仲未閃你叫老公小心點呀,費時佢鈎引阿 sir

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

薛太 發表於 16-2-24 02:56
唔係呀,未嚟過香港,但我諗佢未嚟之前已經比人教壞曬,成日話拎野比朋友,D朋友又比好多衫佢

...

咁衰格, 似乎比人炒過, 然後改名, 呃人 fresh from oversea. 因我以前 一瘦一肥2衰bun, 貼地一族, 都係改名, 佢地話跟咗老公姓換咗passport, 假野來架.

2件都掃把.

大宅

回覆:薛太 的帖子

真係想一腳踢佢個西柚!

大宅

wyeth冷知識勳章

引用:+本帖最後由+lily-of-valley+於+16-2-24+08

原帖由 lily-of-valley 於 16-02-24 發表
好衰格,咁騙人!

子爵府

回覆:irene_lai616 的帖子

我都係咁話呀,露曬出黎無人想見到佢個月光呀。。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

陳皮爸媽 發表於 16-2-24 08:35
好衰格,咁騙人!

若在HK工作過, 而返philippine, 再申請來話要 apply new passport, 因跟老公姓, 即好極有限, 改名再來HK的垃圾

別墅

引用:下,未黎過香港既白紙都咁。。。。咁得人驚

原帖由 bechan168 於 16-02-24 發表
下,未黎過香港既白紙都咁。。。。咁得人驚!!你地出左街不在家,叫佢唔好著啦,離譜到咁,佢仲未 ...
當時係我同老公都係屋企,因為佢響我面前露左幾次我先咁火滚

別墅

引用:題外話,你部cam好清晰,咩牌子呢? +

原帖由 wendyplc 於 16-02-24 發表
題外話,你部cam好清晰,咩牌子呢?
呢隻

子爵府

回覆:好火

見到你們的事例,真是很担心。 我正準備請姐姐,只要求她幫做家務,不用賣爐煮食及不用照顧小朋友,當然也沒有寵物。如果我遇到你們的事情,我會爆血管,

男爵府

真是好清喎,how much,難裝嗎?

別墅

引用:真是好清喎,how+much,難裝嗎?

原帖由 janicetsang 於 16-02-24 發表
真是好清喎,how much,難裝嗎?
唔難裝呀,七百幾一個,我都係自己裝

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 sagem_2009 於 16-02-23 發表

原帖由 薛太 於 16-02-23 發表
好野,做得好!我真係忍到忍無可忍,啱啱黎第三日,夜晚我同老公返到屋企一入門口菲姐就同我老公講:Sir,個 ...
支個人護理液你點知佢用咗?我都有懷疑。最憎佢用我仔支沖涼液,仔皮膚敏感,要專登去第二區買,用咗又吾認。

別墅

引用:Quote:原帖由+薛太+於+16-02-23+發表好野,

原帖由 melonfans 於 16-02-24 發表
支個人護理液你點知佢用咗?我都有懷疑。最憎佢用我仔支沖涼液,仔皮膚敏感,要專登去第二區買,用咗又吾認 ...
因為我平時用完冇冚實個蓋,之後有晚特登冚實,第二晚佢沖完涼之後個蓋係冇冚實既,因為我都覺得用好快,所以特登裝佢,連我幾百蚊一支洗面佢都用,佢有認,但話唔知唔用得,激到嘔血。我老公之後當住佢面掉入垃圾桶

珍珠宮

薛太 發表於 16-2-25 13:09
因為我平時用完冇冚實個蓋,之後有晚特登冚實,第二晚佢沖完涼之後個蓋係冇冚實既,因為我都覺得用好快,所 ...
ic. 佢地好鍾意用我地d skin care, 我仔支bath oil, 平時用成2-3個月, 佢一嚟1個月就Ko咗, 又吾認, 最煩係專登坐車出去買, 吾係成日有貨.

男爵府

其實佢堅持露體已係炒佢唔使賠錢嘅理由,唔通請工人要睇埋佢個屁股?已警告,佢堅持露已可炒

首頁

尾頁

跳至