美容扮靚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

回覆:YSL - Dior Cushion 分享

留毛跟進先

大宅

吾知點解我用dior出粒粒, 用左半年,轉其他牌子兩個月后無事.

子爵府

引用:我買左dior, 遮瑕一般,但可遮毛孔。用完面

原帖由 inabit 於 16-02-27 發表
我買左dior, 遮瑕一般,但可遮毛孔。用完面色均勻左,因為佢薄、貼,所以唔會比人覺得你搽左粉底,都好自然 ...
怪唔知我尋日去揾粉餅for補妝用,佢反而介紹我呢隻bb cushion啦!BA話可以唔上碎粉都ok.

子爵府

自從之前係到比人燒着,買過YSL的濕粉後,就對YSL的化妝品無信心,反而自己盲中中去左dior試濕粉後,我諗我都只會買番Dior...

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

回覆樓主:

經過朗豪坊, ba 好忙都招呼我所以買左。 ysl 迫爆

伯爵府

引用:經過朗豪坊,+ba+好忙都招呼我所以買左。+y

原帖由 lovelycats1437 於 16-02-27 發表
經過朗豪坊, ba 好忙都招呼我所以買左。 ysl 迫爆
你終於買咗

大宅

我尋日都係朗豪買左dior,佢搽上面真係唔笠,我係混合性,用埋佢既snow碎粉,塊面好滑

大宅

頭先去左试ysl,又唔覺笠喎。有人用過黑色支base?

大宅

引用:我尋日都係朗豪買左dior,佢搽上面真係唔笠

原帖由 Michellelam1110 於 16-02-27 發表
我尋日都係朗豪買左dior,佢搽上面真係唔笠,我係混合性,用埋佢既snow碎粉,塊面好滑
Ba 都有俾我試嗰支brightening perfect skin corrector...感覺即刻白淨咗同皮膚平滑d...最後我都有買埋

我都諗住會試埋個碎粉

大宅

引用:Quote:原帖由 Michellelam1110 於 16-02-27

原帖由 慘仔小寶 於 16-02-27 發表
Ba 都有俾我試嗰支brightening perfect skin corrector...感覺即刻白淨咗同皮膚平滑d...最後我都有買埋:heh ...
用完佢望落皮膚通透同靚左咁,好神奇

大宅

引用:平時就做開CD rom....今次要做下分享我之前

原帖由 慘仔小寶 於 16-02-26 發表
平時就做開CD rom....今次要做下分享

我之前見有JM 講 ysl 同dior 兩個大牌子出cushion 已經非常 ...
我都係呢個色

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

cnu 發表於 16-2-27 15:56

我有丫,本來感覺太貴,但用埋第3包 sample 就乖乖俾錢

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

forgive?forget? 發表於 16-2-27 14:41
你終於買咗

係丫,貪熱鬧。本來想睇 ysl 但迫都迫唔入見到好多新的但又同舊的差不多,都入不到手,你有無好介紹?

伯爵府

引用:Quote:forgive?forget?+發表於+16-2-27+14:

原帖由 lovelycats1437 於 16-02-27 發表
係丫,貪熱鬧。本來想睇 ysl 但迫都迫唔入見到好多新的但又同舊的差不多,都入不到手,你有無好介紹 ...
下星期先買,3月我生日月份有double points
原來Bobbi brown 3月都有cushion foundation 出,可以比較下

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

侯爵府

引用:我買左dior,+遮瑕一般,但可遮毛孔。用完面

原帖由 inabit 於 16-02-27 發表
我買左dior, 遮瑕一般,但可遮毛孔。用完面色均勻左,因為佢薄、貼,所以唔會比人覺得你搽左粉底,都好自然 ...
請問係咪一定要買埋refill ?

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

forgive?forget? 發表於 16-2-27 18:38
下星期先買,3月我生日月份有double points
原來Bobbi brown 3月都有cushion foundation 出,可 ...

facess 已經先售,不過我買左幾次 b b 既 products 都失望所以

水晶宮

引用:頭先去左试ysl,又唔覺笠喎。有人用過黑色

原帖由 cnu 於 16-02-27 發表
我用緊,已用咗大半支,好保濕。

大宅

回覆:petitsomeone 的帖子

5百幾值得買嗎?我成日返工就浮粉

大宅

仲未決軼到圓邊隻,頭先dior ba 冇用base试係手同係咁易搽,所以暫時覺得ysl好d

首頁
12345...6

尾頁

跳至