親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

winladyship 發表於 16-3-9 17:03
謝謝您. 因我search 天王寺公園的Playville找不到資料. 請問有什麼東西玩?
有分室內室外兩個區,室內有波波池,跳彈床,好好玩的氹氹轉,好多款拼湊玩具任玩,包保唔會爭,巨型畫版,塗鴉牆。室外有玩沙池,滑梯,仲有個可以成個人瞓喺度玩嘅遷秋,感覺好新鮮。你試下去下面個網站睇下
http://www.bornelund.co.jp/campaign/playville_tennojipark.html?from_corp_top

大宅

回覆 titma 的帖子

打直唔到張相sorry

伯爵府

引用:Quote:winladyship+發表於+16-3-9+17:03+謝

原帖由 titma 於 16-03-09 發表
有分室內室外兩個區,室內有波波池,跳彈床,好好玩的氹氹轉,好多款拼湊玩具任玩,包保唔會爭,巨型畫版,塗 ...
多謝您呀

男爵府

引用:枚方公園好好玩,我小朋友4歲,一家買左任玩

原帖由 Anpanmanmami 於 16-03-09 發表
枚方公園好好玩,我小朋友4歲,一家買左任玩票,個公園又唔多人,好多遊戲都玩左幾ROUND,我老公同小朋友都話好 ...
請問你買任玩係邊個價錢呢?
例如大人票,任玩係幾錢?
咁其他既價錢係包咩?

男爵府

回覆:Kids Plaza OSAKA vs 枚方公園

其實我有google translate 過,
不過都唔係好明,
我估免費通行證係任玩pass?
活動大廳會係d咩呢?

大宅

引用:回覆+titma+的帖子打直唔到張相sorry+

回覆 titma 的帖子
請問係咪近天王寺動物園? playville洗唔洗入場費?
另外,天王寺動物園係咪好舊?

四月尾會帶歲半小朋友去,諗住買兩天大阪周遊咭,行程如下:

Day 2 (大阪周遊卡)
黑門市場 > 海遊館 > 天保山商場3樓動物園/瑪利帆船 > 天保山大摩天輪 > 心齋橋( motherways)

Day 3 (大阪周遊卡)
大阪城公園(天守閣) > 天王寺動物園+playville > 通天塔
天王寺站Qmall, akachan

男爵府

回覆:Kids Plaza OSAKA vs 枚方公園

去枚方公園買京阪+公園pass最抵

男爵府

引用:Quote:原帖由+titma+於+16-03-09+發表回覆+

原帖由 emmme 於 16-03-09 發表
請問係咪近天王寺動物園? playville洗唔洗入場費?
另外,天王寺動物園係咪好舊?
八卦下, day 2果日係咪買海游館券(大阪市內版)會抵d?我都打算有一日去完kid plaza 之後去海游館,諗緊買唔買呢款,因為成人2550円,海游館入場費2300円,即pass係250円咋

大宅

回覆:sinpop 的帖子

想問呢張係咪大阪週遊咭呢?

大宅

引用:Quote:原帖由+emmme+於+16-03-09+發表請問

原帖由 sinpop 於 16-03-10 發表
八卦下, day 2果日係咪買海游館券(大阪市內版)會抵d?我都打算有一日去完kid plaza 之後去海游館,諗緊 ...
其實我係打算買大阪周遊咭(2天3000yen),用呢張咭入海遊館減100yen,但坐帆船(1600yen)同摩天輪(800yen)都唔洗錢。。。

大宅

引用:想問呢張係咪大阪週遊咭呢?+ +

原帖由 waiyan820 於 16-03-10 發表
想問呢張係咪大阪週遊咭呢?
http://www.osaka-info.jp/osp/cht/index_sp.html

大宅

引用:Quote:winladyship+發表於+16-3-9+17:03+謝

有分室內室外兩個區,室內有波波池,跳彈床,好好玩的氹氹轉,好多款拼湊玩具任玩,包保唔會爭,巨型畫版,塗 ...
咁playville同kids plaza osaka邊個啱5歲小朋友多d?

大宅

回覆:titma 的帖子

但上官網售票對象係6-12歲?小朋友4歲有什麼玩?

大宅

引用:呀,+搵到了,+這個包了京阪pass+及門票的應

原帖由 粟米沙律 於 16-03-09 發表
呀, 搵到了, 這個包了京阪pass 及門票的應該比較抵

https://www.keihan.co.jp/traffic/valueticket/global ...
但這個不是入場的任玩套票,裏面每樣活動收費約幾多,有冇JM知,係咪買套票抵啲?

男爵府

回覆:BBcarrie 的帖子

我地上次買任玩加入埋雪埸,大人就5100yen呢個價錢,如果唔入雪場,淨任玩就買4400yen

大宅

回覆 emmme 的帖子

要入場費的,但可以玩全日,入場要帶手帶,自由進出,我見好多日本媽媽玩到咁上下就出去食嘢之後又入返去玩。冇記錯基本係1500円,1大1小,如額外加照顧者就加多500円。
動物園係比較舊,但小朋友應該唔識分新舊,只要有動物睇就開心。

winladyship    發表於 16-3-10 09:51

大宅

cheukwanma 發表於 16-3-10 07:55
我個女得3歲都玩得好開心唔肯走喎,波波池,跳彈床,砌積木,畫畫塗鴉,玩泥沙.....好多日本媽媽都係帶住啲小朋友(睇個樣4~6歲)去玩,好投入喎。

大宅

回覆 yukisch 的帖子

邊度有得賣?

男爵府

引用:回覆 yukisch 的帖子邊度有得賣

原帖由 Andrewbaby 於 16-03-10 發表
回覆 yukisch 的帖子

邊度有得賣?
所有京阪站都有,去到搵站長室比佢睇就得,不過只包入場卷,去到就再加任玩pass,我當時只加一個大人,另一大人想陪玩時,就除手帶比佢用

伯爵府

cheukwanma 發表於 16-3-10 07:55
6ヵ月~12歳是6個月至12歳呢.

首頁
12345...7

尾頁

跳至