自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

原文章由 旻旻豬 於 08-9-28 11:14 發表
單親母盼援為兒治牙患
28/09/2008

http://210.177.167.21/phpAdsNew/adlog.php?bannerid=14508&clientid=8424&zoneid=276&source=&block=0&capping=0&cb=d097162865b ...

$17,000......杜4隻牙根..... ....甘貴.

D仔女...都讀到中學啦....點解個亞媽唔去搵番份工呀.....當佢無學歷...都可以去洗碗丫..... ....除非個亞媽.......係傷殘LAW.....

[ 本文章最後由 QUINCY121HK 於 08-9-28 15:29 編輯 ]

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 qooqoo514 於 08-9-28 14:48 發表
點解唔去西營盤既菲x牙科??幾十蚊 , 我上次去睇 , 因為我下排左右兩邊既智慧齒打橫生 , 佢幫我排瑪麗做手術 , 入左兩次醫院 , 攪掂晒4隻牙 , 都係用左$600 咋...(我唔係綜援既人,只不過去私家要成$1500一隻 , 唔捨得 ...

我都係E生轉介去菲X牙科,再上瑪麗做,前後$500左右咋(未計私家E生寫紙嗰次)

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

多九魚!食完野又唔涮牙,爛曬唔抵可憐!無腦! :;pppp:

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 purplechili 於 08-9-28 15:35 發表
多九魚!食完野又唔涮牙,爛曬唔抵可憐!無腦! :;pppp:

侯爵府

原文章由 purplechili 於 08-9-28 15:35 發表

一日最衰係....."正苦".....無牙膏資助.....攪到人地個仔甘....

水晶宮

原文章由 QUINCY121HK 於 08-9-28 15:42 發表

一日最衰係....."正苦".....無牙膏資助.....攪到人地個仔甘....

比你 2 個既妙句笑死

男爵府

頂! 駛唔駛同你做埋牙套呀? 正一大食懶!

男爵府

no $$$ 剝 鬼 咗 :;pppp: :;pppp:

洋房

我係岐視又點呀?鬼叫我俾錢養你地!仲好意思講,吾知醜!

侯爵府

原文章由 洛婷 於 08-9-28 15:51 發表

比你 2 個既妙句笑死

甘係丫MA.....我聽到D朋友同我講....(唔知真定假)
佢地....已經有....
校服資助.
眼鏡資助.
遲D...唔知有無....衛生巾資助,避孕套資助,減肥資助,假髮資助,整容資助...........

子爵府

畀面勳章

原文章由 mrsdoh 於 08-9-28 11:43 發表
我歧視佢
唔係拎綜緩0既咩???!!!!點解咁有錢食到咁肥?
爛牙抵佢C, 自己攞嚟:;pppp:

如有人要鬧我無同情心請便.
我的確歧視嚟D只會申手問政府拎錢的不知足大懶蟲 ...

水晶宮

原文章由 QUINCY121HK 於 08-9-28 16:05 發表

甘係丫MA.....我聽到D朋友同我講....(唔知真定假)
佢地....已經有....
校服資助.
眼鏡資助.
遲D...唔知有無....衛生巾資助,避孕套資助,減肥資助,假髮資助,整容資助........... ...

依 2 個真係有架 , 仲有車船、書溥津貼.......

今年仲有 2 次雙糧

大宅

整牙唔係有得claimo架咩???
政府認真唔啱........唔緊要啦!!
呢單嘢出咗,大把垃圾會議員,幫佢o地爭取多啲福利o架喇,
我o地呢班納稅人,儲多啲$$$交稅啦!!!

水晶宮

有咁多津貼 , 都唔知點解成日話唔夠 ,

唔夠咪出去搵囉:;pppp: 剩係識係到嘈同攤大手板攞

又話成日比人睇唔起 , 當佢地係狗、黑衣.......

有本事咪唔好攞囉 , 就話你叻

侯爵府

原文章由 洛婷 於 08-9-28 16:22 發表
有咁多津貼 , 都唔知點解成日話唔夠 ,

唔夠咪出去搵囉:;pppp: 剩係識係到嘈同攤大手板攞

又話成日比人睇唔起 , 當佢地係狗、黑衣.......

有本事咪唔好攞囉 , 就話你叻 ...

車....人地夠話.....你地D...C蠢人....無本事...攞囉...:;pppp:
你有本事攞到.....就話你叻....

水晶宮

原文章由 QUINCY121HK 於 08-9-28 17:04 發表

車....人地夠話.....你地D...C蠢人....無本事...攞囉...:;pppp:
你有本事攞到.....就話你叻....

唉......就係冇本事攞

男爵府

原文章由 shannnb 於 08-9-28 11:46 發表
西環菲x牙科 可以去睇下
因為係牙科學校 所以如果可以study既case 好平幾十蚊不等價錢就可以睇到了!
我e ma果陣都係果度幾十蚊mok左隻智慧次ge!

咁補牙幾多錢一隻?
駛唔駛要醫生紙轉介先可以睇架???

伯爵府

香港睇牙醫真係好鬼死貴,我朋友要種返隻牙要成3萬幾蚊...杜一隻牙根要2千幾加埋牙套要成5千幾蚊...我都有幾隻牙無左都無咁多錢整,好在有個朋友帶我去深圳佢睇開既牙醫道整,4隻牙套牙套連杜2隻牙根都只係收我3千蚊,另外仲送洗牙同幫我補左3隻牙....我諗可以叫果個肥仔上去大陸整咪平好多囉.......再唔係咪去觀塘果間政府牙醫睇下囉~

[ 本文章最後由 藍藍 於 08-9-28 18:12 編輯 ]
大b駿逸細b駿晞

侯爵府

原文章由 洛婷 於 08-9-28 17:54 發表

唉......就係冇本事攞

ME......TOO..............

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我都杜過兩次牙根,係去工聯會既牙科診所,一千蚊一隻,如有工聯咭仲有九折,即係九百蚊一隻,手勢仲好好,我唔覺得痛!唔明點解杜四隻牙根要萬七蚊囉!

仲有又話唔夠錢使,又可以食到咁肥!

十九歲都可以做part-time搵錢啦!仲有個廿幾歲家姐都可以幫人補習搵錢囉!

咁都話慘到要無錢杜牙根,真係好唔明!

首頁

尾頁

跳至