婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

fitfish 發表於 16-3-16 22:48
咁勁?去 where 學?
游水有無瘦?
我跟康文署學,學左三期先識,都有廋過,初頭唔識游,廋得快,識左就慢,而家諗住學蛙式同背泳,五月開好多班。

natjosejim    發表於 16-3-22 00:50
333s    發表於 16-3-20 12:31

珊瑚宮

sukkiu 發表於 16-3-16 22:55
我跟康文署學,學左三期先識,都有廋過,初頭唔識游,廋得快,識左就慢,而家諗住學蛙式同背泳,五月開好多 ...
曄!先學自由式,才學蛙式, 再黎背泳..........勁
玩具萬歲!

象牙宮

cactuspark 發表於 16-3-16 20:06
針灸同敷藥唔使八次先有效喎,即時都會鬆d啦,我仲試過做艾灸同放血,鬆晒
...

那里有的做放血?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

angry2015 發表於 16-3-16 22:53
為了推廣原始點,希望多點人可學以致用,現特別送出免費按推體驗,如有頭肩頸痛,腰膝腿或酸軟無力,足跟足 ...

現特別送出免費按推體驗,如有頭肩頸痛腰膝腿酸軟無力足跟足眼痛等,均可PM我約個時間到太子、荃灣或屯門全身試做一次。但條件是無論做得好與不好,都要上來post給其他朋友作過參考。

Let me know

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

水中體操... 另一个選擇

理性討論交流者。

大宅

333s 發表於 16-3-20 12:18
那里有的做放血?
如有需要一般中醫師都會做架喎~

象牙宮

cactuspark 發表於 16-3-20 13:29
如有需要一般中醫師都會做架喎~

火缶, 艾灸, 紅灯, 針灸... 多.

我想試下放血。

被痛折磨中.

理性討論交流者。

禁止訪問

別墅

qq1825 發表於 16-3-14 18:00
最痛係二十多歲已有五十肩而現在又返發 痛到好難扣胸圍
請問大家有咩食療 ...

做瑜珈啦,不過要俾時間同要持之以行

大宅

愈痛愈要多郁膊頭, 做轉肩膊運動, 要忍痛, 加油

禁止訪問

回覆:qq1825 的帖子

大宅

回覆 Yen2n2 的帖子

其實我已經痛苦了半個月,有人也叫我試,但好驚沒去試。
早前已因太痛去廣華醫院,已告知五十肩祗俾消炎和止痛藥我,醫生話慢慢自然康復,但我又不可像醫生俾一個星期放病假,祗有太痛不返早,巳不好意思。

在上星期四太痛,去樓下診所醫生話我係手臂根發炎,怎麼?我也不知點算,早上會痛醒!
想領養四歲以下白北京仔/白馬耳他 茶杯仔

大宅

回覆 smilejackie 的帖子

醫生叫我不要拉根

大宅

回覆 FannyHappyBB 的帖子

我諗現在不可,因右手太痛做不到

男爵府

qq1825 發表於 16-3-25 14:10
回覆 FannyHappyBB 的帖子

我諗現在不可,因右手太痛做不到
我睇開個脊醫好出名,有醫德,尊做平民生意,我見d人睇5O肩,做針炙,物理冶療,價錢吾貴,如妳想試下可pm 我

大宅

回覆 sukkiu 的帖子

其實現在睇骨科西醫加物理治療, 已慢慢減痛
請問手仲痛反不到背後, 水力是否可減痛慢慢做動作令手反到背後?

珍珠宮

qq1825 發表於 16-4-16 11:02

其實現在睇骨科西醫加物理治療, 已慢慢減痛
我無你咁痛,係游水教練捉我手做伸展動作時痛,後來有一排感冒無去游,就更痛,咁睇醫生講開,俾左消炎藥我,食左之後,再去游水,好明顯地每次游都痛少,幾日就唔痛,我聽D 亞婆講都係手伸唔到後面,都係游水好番,所以而家開始熱,不妨去試下先.

你不用問我醫生資料,我係在澳門看.

大宅

多謝你告知不用因我在香港,其實你也知我已好長日子,但見比早前好少許,但都會痛,真想自救煲有用湯水,食藥,做幫助運動等,但反手背後手勁痛,不知水力可否幫助。

珍珠宮

咁你去試下游,睇下會否有幫助,今日假期都係19蚊,重有我提一提你,你去游,不要游過長時間,我就聽過有個人,去公園玩康體設施,做轉的動作,做時唔痛,做完之後好痛.所以勿過勞.

首頁

尾頁

跳至