自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

回覆:你容許自已仔女中學時食煙嗎..............

佢要食煙仲使家長容許?太天真了!

希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

禁止訪問

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章

回覆:你容許自已仔女中學時食煙嗎..............

子爵府

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 BK Milk勳章

不容許,身教最重要

珍珠宮

無可能容許吧
不過好多小朋友都係喺外邊食完先返屋企
返到屋企對住嘅可能係工人
父母返家前已經沖晒涼唔會聞到味啦

禁止訪問

畀面勳章

回覆:miemiemie 的帖子

大宅

我唔係反對,係驚...
所以由細灌輸佢煙好臭同有害,加上佢由細到現在都好大運動量,要足球,游水,手球,好多比賽,佢話覺得自己好勁好型.唔洗食煙啲種型!
如果佢食煙就做唔到這些,佢明白食左等同放棄自己,希望佢將來都識諗識為自己著想喇!

手機用戶,不要點評.謝謝

珍珠宮

回覆 miemiemie 的帖子

當然唔容許啦~ 就算佢係成年人, 我都唔想佢掂呢d野~
佢將來既另一半我都唔想係煙民~~

珍珠宮

自己兩公婆都食煙既父母,都唔容許子女食煙,
我唔食煙更加唔容許

伯爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章

男爵府

唔容許,本身唔食煙,仲好討厭,好想全世界都無人食

翡翠宮

減齡達人勳章

控訴到緊係唔比啦,要睇佢聽唔聽你話囉

子爵府

No la

珍珠宮

咩學校都會有食煙學生,
咩年代都會有.

只可以話, 真係要教仔女帶眼識人.

侯爵府

我見過小學生食煙

珍珠宮

我嗎會容許比仔女食煙囉。不過咁,本身父母食開煙,佢地仔女食煙既機會都好大。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

自小已話佢知食煙好臭,會死既!

放下自在

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

我見到大把,佢地根本唔驚俾你見到

水晶宮

我讀書都食煙, 但我食得唔多, 出黎做野之後成日去玩去飲酒, 先食得多咗, 大肚之後都無食, 依家一聞到煙味覺得好臭

其實對身體唔好, 又嘥錢

如果我仔食, 我都唔會阻止, 但叫佢唔好食咁多

伯爵府

牛年勳章

唔容許
平時出街見到D學生食煙講粗口
我會問個仔有咩感覺
同時我就話佢地咁樣覺得自己好型,但係其他人眼中係好核突,仲有發育時期食煙,會長唔高, 大左會好矮
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

水晶宮

我諗起我老公表弟, 讀中學時食煙, 比老師捉到, 要見家長好驚, 叫咗阿哥去見, 阿哥同老師講: 男人梗係食煙架啦

佢依家係專業人仕, 無食煙好耐, 諗起呢個笑話真係

首頁
12345...9

尾頁

跳至