網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

pingufish 發表於 16-4-6 11:21
如果carters 同crazy 8 or the childres place 果D OK. 佢用袋寄, 運費我寄十件衫仔唔駛一百蚊但polo 佢用 ...
最近carters好似轉左用合黎送貨....

大宅

回覆樓主:

我都係Amazon買嘢,不過有時係美國Amazon(amazon.com)買,有時係德國Amazon(amazon.de)買。如果唔趕,可以係美國買,送去第三者集運商(通常都係啲免稅既州度),再用船運嚟香港。如果係德國買就一定要直送,如果轉運一樣要收銷售稅(VAT,德國係19%)。
用直送既話,Amazon既AmazonGlobal Expedited Shipping係用UPS i-parcel,你當佢係UPS既集運商啦,我最近係德國Amazon.de買Peg Perego既配件,係送咗去英國先到香港,香港又再搵另一間公司送既,所以唔會快囉。要快既就要揀AmazonGlobal Priority Shipping,佢用UPS/DHL/Fedex送,基本上三日左右到香港,跟住由佢哋自家送番。
最慢果次係Prams.net買Peg Perego BB車連提籃同car seat,佢係用Deutsche Post(德國郵政,唔好俾佢既DHL logo呃咗,不過的確係德國郵政買起咗成間DHL),香港就用香港郵政送,中。結果分兩件送,啲配件就一個星期就由香港郵政送上門,另一件係地獄既法蘭克福機場等上機,三星期後仲要我去機場果邊既空郵中心拎,佢話太大件,唔送。不過同香港比打過7折,算。

別墅

回覆 pingufish 的帖子

間野點串呀?

男爵府

cytjessie 發表於 16-7-12 16:08

間野點串呀?
邊間黟呀?

大宅

回覆樓主:

amazon買野, 運來香港有無公司介紹?

大宅

回覆樓主:

你好,我都想試吓訂,請問可教我嗎?有冇用代運倉,有冇邊間平d,thx

大宅

請問媽媽們邊度買濕紙巾平呀?可以for手 口 pp?thanks

大宅

回覆 Taffiecc 的帖子

Fb the one baby ,買手口濕紙巾 $13 包,有80片,唔錯

男爵府

Taffiecc 發表於 16-7-26 19:44
請問媽媽們邊度買濕紙巾平呀?可以for手 口 pp?thanks
我晌759 買moony ja, 佢789 折果陣買最折, 唔駛五十蚊有五包60片

男爵府

doldolho 發表於 16-7-27 00:31

我想請教你美國集運,我想買d衫仔俾bb,可否pm 教我?
ok呀, 你睇下, 唔明再問我啦~

男爵府

doldolho 發表於 16-7-27 00:21
回覆 Taffiecc 的帖子

Fb the one baby ,買手口濕紙巾 $13 包,有80片,唔錯
你用chuchu? 好用嗎>?有無怪味

大宅

pingufish 發表於 16-7-27 13:01
我晌759 買moony ja, 佢789 折果陣買最折, 唔駛五十蚊有五包60片
好抵呀..!我係新手媽媽 咩都唔識 如初生bb都岩用嗎
唔該唒靚媽!

男爵府

Taffiecc 發表於 16-7-27 20:53
好抵呀..!我係新手媽媽 咩都唔識 如初生bb都岩用嗎
唔該唒靚媽!
l初生最好用棉加水抺, 濕紙巾我係出街先用GA JA~
我BB 初生果陣用mustela 同cc樂果D 濕棉

大宅

pingufish 發表於 16-7-28 11:09
l初生最好用棉加水抺, 濕紙巾我係出街先用GA JA~
我BB 初生果陣用mustela 同cc樂果D 濕棉
...
我見好多朋友買白色加小小緑色包裝 有個BB的棉 這個最好用嗎?

男爵府

yuyu2012 發表於 16-7-29 10:09
我見好多朋友買白色加小小緑色包裝 有個BB的棉 這個最好用嗎?
你講softtouch? 我上年用過覺得佢唔多好, 會甩毛....

複式洋房

pingufish 發表於 16-7-16 12:18
我用buyaxxship ja~ so far 幾好無唔見過野又快佢計實重lo

如果想要referral link pm 我 through link登記 ...

轉運公司link可PM我嗎?多謝!

洋房

頭先去左順豐攞件,發現有用開嘅AQ賣,我用左$5買左支7ml試用裝,

竟然仲有埋張$20現金券送,我即時用張現金券買左支(幼兒配方)60ml,

原價$60減左只係$40,超底呀!而家順豐站有得買,唔駛我再周圍揾!

大宅

我想問, 點樣可在amazon買野? 未試過..唔識..好想去試買

男爵府

回覆樓主:

我都係中意四圍搵平野既人,有左bb更中意格價,因為bb野好海鮮價,我都有上Amazon買野架,但提下媽媽們,除左上us, 都可以考慮去Amazon意大利同德國睇下格下價,因為佢地有d可以做直送,唔使集運,又有得退稅,分分鐘平過美國架
我自己就上意大利買左揹帶,黎緊會去德國買bb車

民房

依家好多代購都價錢okay,運費唔貴。 我最近係nhtrendy買左d衫仔俾我朋友,幾靚架。佢依家仲有八折。。仲抵買。

首頁

尾頁

跳至