夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

原文章由 mrsdoh 於 08-10-2 00:09 發表
女人真係要經濟獨立.

呢點好認同

侯爵府

原文章由 elkykit 於 08-10-1 23:59 發表

可能呢排睇到太多唔開心既POST啦...所以覺得好有道理...好感觸呀 點解而家D男人咁架???

我由第一日開始做C9.....已經好清楚....LEE個遊戲規則....

侯爵府

原文章由 mwmm 於 08-10-2 00:22 發表
一百萬個同意
我呀...明明可以唔洗做..日日陪住個仔...但我堅持做野.我日日返工都同個工人講..我唔想返工我好掛住個仔..連我個工人都話,,先生都有錢..點解我仲返工:;pppp: ?唉~~我就同佢講 mayb ...

姊妹.......繼續努力啦.....

珍珠宮

原文章由 mwmm 於 08-10-2 00:22 發表
一百萬個同意
我呀...明明可以唔洗做..日日陪住個仔...但我堅持做野.我日日返工都同個工人講..我唔想返工我好掛住個仔..連我個工人都話,,先生都有錢..點解我仲返工:;pppp: ?唉~~我就同佢講 mayb ...

totally agreed....女人都係要有一份工好啲!

好好過每一天......

複式洋房

你讲紧我呀?

原文章由 QUINCY121HK 於 08-10-1 15:25 發表
蠢女人....唔好諗住嫁左個老公....生左個bb...就響屋企打理家頭細務...相夫教子....當你同lee個社會....慢慢脫節....你地個老公就會覺得你地....一個二個都係黃面婆....同你無共鳴....地位同工人姐姐差唔多炸...工人 ...

禁止訪問

水晶宮

甘又唔好一棒打C甘多閑妻良母話人地系蠢女人...
有人可以選擇唔信老公...信自己D錢...但錢就一定可以比到安全感嗎...個天要羅走你D也...無論老公或錢你可以抗拒嗎...
重點系你既安全感建立系咩基礎上...

[ 本文章最後由 54heima 於 08-10-2 13:08 編輯 ]
少奶奶的身份,丫頭的命...

複式洋房

我估楼主只有感而发咋,吾系恶意

原文章由 54heima 於 08-10-2 13:04 發表
有人可以選擇唔信老公...信自己D錢...但錢就一定可以比到安全感嗎...個天要羅走你D也...無論老公或錢你可以抗拒嗎...
...

大宅

畀面勳章

我都覺得女人應該要獨立,唔好喺屋企做黃面婆靠哂個男人!仲有就算出黎做野,都要繼續keep住,唔好比自己變c9,咁樣好易令c6有機會出去搵過第二件!到時真係喊都無謂!

水晶宮

我都系甘講下...冇指責人意思無惡意...
少奶奶的身份,丫頭的命...

複式洋房

我初初都有少少敏感

原文章由 54heima 於 08-10-2 13:23 發表
我都系甘講下...冇指責人意思無惡意...

珍珠宮

我明白大家條呢度既論點,我都曾經好慎重咁考慮過。

終於,(當時)我認為唔好為左未發生的事,犧牲我個仔比媽媽照顧的人生權利,咁我咪辭工囉!

其實,我預左有一日我會一無所有,但為左我個仔一世人得一次的童年,我義無反顧!我知我放棄自已事業真係好蠢,希望個仔大個之後會明白

結局:我自覺我B仔的成長比其他小朋友紮實穩妥,雖然唔係好叻仔,但身體及心靈都好健康,自信心及自我形象比一般小朋友都好,價值觀、行為等都有規有矩,係我面前就比較曳,係老師/其他人心目中的評價就唔錯。

至於婚姻上,將來點我唔敢講!但現時亦唔可以話無風無浪冇危機!最好彩係我c6本質上變得唔太多,亦真正欣賞到我為個仔的付出,所以,佢為左個仔,亦唔敢亂來!

我只可以話,而家d女人都唔知咩賤種黎架,成日中意搶人老公!去死啦!

侯爵府

原文章由 54heima 於 08-10-2 13:04 發表
...

每個人對事GE....觀點同角度....一定有所不同架啦....
就我個人認為.....現實就係現實...如果我無小朋友...我都會選擇信哂個老公....但我有小朋友...甘我就一定信左金錢先LAW...保障左個小朋友....響香港生活.....無錢響身....蛇都死呀.... ...老公可以再搵過(如果可以的話 )...但仔女...無得再揀過架MA....

侯爵府

原文章由 oh.la.la 於 08-10-2 13:33 發表
我初初都有少少敏感

佢唔係惡意GE....都係果句...觀點與角度問題...遮....

侯爵府

原文章由 VKwan 於 08-10-2 14:07 發表
我明白大家條呢度既論點,我都曾經好慎重咁考慮過。

終於,(當時)我認為唔好為左未發生的事,犧牲我個仔比媽媽照顧的人生權利,咁我咪辭工囉!

其實,我預左有一日我會一無所有,但為左我個仔一世人得一次的童年,我義無反顧!我知我 ...

好坦白....我眼見...LEE樹....同埋...單親果邊....D...媽咪...就係因為信哂個老公....而攪到...慘澹收場.... .....一只手掌拍唔響.....一定係有衰女人+衰男人....先成事GE....

洋房

一只手掌拍唔響.....一定係有衰女人+衰男人....先成事GE....

香港地好男人唔係多,但未死晒,遲D嫁亦唔係罪,點解29肯一世揹負"29"個罪名??即使最後係勝利者又點,他日個C6搵39,49你會點做??

因果論信不信由你,只希望29同C6記得今日做過既野......睇左咁多負面野,只希望第日C6話唔要唔係第3者問題就死得眼閉

珍珠宮

咦~ 我都係蠢女人一名喎~~ 我仲要冇任何資產同存款添架!! (有都係結婚時洗晒, 加上我冇係家用度攞d錢黎儲~)

我呢, 如果老公有日離開我, 我真係乜都冇架~

不過~~~ 佢所有收入都係交比我, 要用錢就問我攞, 用完就攞咁, 都冇話幾多日或月頭月尾攞咁樣~ 所以呢~~ 一黎冇乜機會出去滾, 二黎冇錢去滾, 三黎~ 以女人的直覺, 佢有野的話, 我絕對會將所有存款轉晒落自己度保障自己!!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

侯爵府

原文章由 小寶貝兒 於 08-10-2 17:35 發表
咦~ 我都係蠢女人一名喎~~ 我仲要冇任何資產同存款添架!! (有都係結婚時洗晒, 加上我冇係家用度攞d錢黎儲~)

我呢, 如果老公有日離開我, 我真係乜都冇架~

不過~~~ 佢所有收入都係交比我, 要用錢就問我攞, 用完就攞 ...

致醒係你啦.....

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我真係覺得你地講緊我架。

其實老公要變心,
絕對唔關個老婆係咪黃面婆嘅事
(大把男人屋企個老婆正過出面個二奶多多聲)
男人做錯事就永遠多多籍口,
你肥又話你肥,瘦又話你無肉。
總之千錯萬錯都唔係佢嘅錯。
有幾多個男人,
做錯事會即刻同老婆認錯,
自己有越軌,無籍口,
係自己忍唔住唔關任何人事,
仲坦白話一定有下次?
個個都死撐唔認,
被識穿就賴落老婆度(話佢肥、老、醜樣,性生活唔夾,凈係顧個仔,etc)
講話擔保無下次(咪又係偷偷瞞住老婆出去滾)

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至