自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

引用:我用開金章(歐洲做),上2星壞左,本來想

男爵府

引用:各位mj, 我想問$3500左右大眼機有咩選擇同

原帖由 doncool 於 16-03-29 發表
各位mj, 我想問$3500左右大眼機有咩選擇同好用, 謝謝。
上個月 睇金章 超特價 29xx 1000轉 佢話一小時洗完 不過佢個款真係幾舊

跟住lg嗰部我都有睇 豐x sale 開左部機 又真係靜 都係一小時洗完 但係made in china 同問十個朋友 無一個用過lg 4千尾 唔敢試

惠而x 我對上就用佢,部機好捱得 十年 不過嘈到死仲識跳 試過洗完跳左1cm攪到我廚櫃差啲開唔到 不考慮 不過佢有啲合乎你budget 3500-4000都有

最後買左西門子 唔錯 係波蘭做 一小時洗完 最快有個quick wash15分鐘 比你洗啲唔太污糟既衫 因為我要放廚櫃底要加錢飛頂 45xx 咁上下 嘈既程度好過惠而x 我有幾個朋友都用西門子

建議去多幾間睇同問 去啲大既多型號睇 我去aeon 夠大夠多牌子 可慢慢睇飽佢

禁止訪問

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

LedTV 發表於 16-3-30 01:26
我都揀緊洗衣乾衣

仲諗緊買德國制既Bosch
我開頭都有比較LG. 西門子, BOSCH.

但係得LG個軸唔行皮帶, 用鋼, 個SALES 話咁樣會靜好多.

因為行皮帶始終會受地心吸力個影響較大, 所以會較嘈,

但用一枝鋼做CORE, 就會靜好多,

而且佢有10年摩打保養(當然佢用到5,6年唔使整, 我都已經覺得回哂本),

而且又有咩重量限制, 如果太少衫, 佢去到FING 乾果PART會ALARM, 會叫你加多2件衫落去FING.

個SALES 話因為咁樣可以保護條鋼軸, 因為受離心力影響, 太輕去FING 衫, 會好傷條軸/ 皮帶.

佢教我到時加2 條濕水大毛巾入去FING 就夠重.

我買果時啱啱撞到個男人SALES, 但我覺得佢似C FU, 所以解釋得超詳細.

係得LG 機某幾個MODEL 先係行鋼軸心, 你地買時問清楚.

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

唔知係咪慣左金章FING 得好嘈,

用左LG 開頭洗果幾次, 完全無聲,
攪到我成日要去裝下佢係咪WORK 緊
同埋較左TIMER 朝早洗完, 慳返好多時間
(因為金章係無呢D野, 所以我先轉BRAND).

仲有佢洗完會播首歌仔, 提你好去晾衫喇

大宅

回覆:lovely_cat 的帖子

未用過用乾衣功能既洗衣乾衣機,請問乾完,係咪要熨衫?因為無熨開衫既習慣

男爵府

回覆:大眼雞洗衣機介紹

Lg洗8乾4,好好用

男爵府

引用:我用開金章(歐洲做),上2星壞左,本來想

原帖由 雪菜肉c 於 16-03-29 發表
我用開金章(歐洲做),上2星壞左,本來想買返金章,但佢個設計零進步,連timer都無,結果係考慮左好耐,轉 ...
LG 好用,唔係皮帶我覺得靜好多,我開放式廚房用都唔覺得嘈,又慳水

男爵府

引用:+本帖最後由+雪菜肉c+於+16-3-30+12:04+編

原帖由 雪菜肉c 於 16-03-30 發表

唔知係咪慣左金章FING 得好嘈,
係吖有音樂提示

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:LedTV+發表於+16-3-30+01:26+我都揀

但係得LG個軸唔行皮帶, 用鋼, 個SALES 話咁樣會靜好多.
咁我要問清楚

我自己用緊LG 洗8乾4

問心,好嘈過我部舊惠而浦

我以前部惠而浦洗完衫係唔覺架

成日唔記得左自己洗左衫

而家fing 衫 乾衫都有聲..絕對係可以接受

但唔似sales 講到咁靜

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:未用過用乾衣功能既洗衣乾衣機,請問乾完,係

原帖由 kksun 於 16-03-30 發表
未用過用乾衣功能既洗衣乾衣機,請問乾完,係咪要熨衫?因為無熨開衫既習慣

...
唔駛熨

趁熱熱地個時好拎出黎接

瑪瑙宮

引用:我上個月換左部Samsxxg洗衣乾衣機,+百x匯

原帖由 lovely_cat 於 16-03-30 發表
我上個月換左部Samsxxg洗衣乾衣機, 百x匯上月做緊優惠$5,690 , 亦可做分期。 本來想淨係買洗衣機,但多仟 ...
Samsung 都係考量之一

其實Samsung 係歐洲好多人用

男爵府

引用:Quote:原帖由 kksun 於 16-03-30 發表未用

原帖由 LedTV 於 16-03-30 發表
唔駛熨

趁熱熱地個時好拎出黎接
會縮水嗎?

禁止訪問

回覆:doncool 的帖子

大宅

kobecow 發表於 16-4-1 19:18
惠而X我其實覺得唔差,用落其實都唔覺得好嘈,我買個部係超薄款,價錢都係$3500樓下,個人覺得幾抵用:hands ...
請問係咩MODEL?

今日去AEON睇機,個SALE問我如姐姐用,買D簡單款,比姐姐粗用算,唔去買咁貴.

佢正正介紹惠而X,我唔知佢有無點我.

我之前那部其實也是惠,用了6年幾,比上手衰姐姐,監粗黎開,整壞開門彈弓,整都整左兩次.
上次個C父話MODEL已舊,再壞無零件換門.

今次都唔知有無得整,約左C父,但都想睇定機先

我仲睇緊,可否介紹下?

THX

禁止訪問

回覆:sumsumbear 的帖子

大宅

引用:我買個部係AWC6100S,slim+得黎放係洗手間

原帖由 kobecow 於 16-04-13 發表
我買個部係AWC6100S,slim 得黎放係洗手間唔阻頂,其實呢部都唔難用,都係禁個幾個制洗衫,教姐姐用應該都 ...
謝謝你!
好消息!c父上來看過,話對門離奇地甩左「純」位(唔識點打),移番位,可以繼續用,唔駛買新機住

C父仲話以前d機,come過以家d新機,以家d機多數得幾年貨仔。

大宅

引用:Quote:LedTV 發表於 16-3-30 01:26 我都揀

我剛買果部samsxxg都係唔行皮帶~.

子爵府

雪菜肉c 發表於 16-3-29 20:03
我用開金章(歐洲做),上2星壞左,本來想買返金章,但佢個設計零進步,連timer都無,結果係考慮左好耐,轉 ...

請問4XXX是6Kg還是8kg?

翡翠宮

我都要買洗衣機.見你地講似乎LG唔錯.考慮緊.

首頁

尾頁

跳至