親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:我問過屋主,佢話只會收一次清潔費。而呢偶

原帖由 bebubabi 於 16-03-31 發表
我問過屋主,佢話只會收一次清潔費。而呢偶清潔費係意思,我住完佢間屋後,佢地會負責清潔咁既意思
你可問 ...
哦,因為我未訂過所以唔知規矩,thx你話我知

男爵府

引用:回覆 winnietwyhk 的帖子喺你入住時係冇人

原帖由 snoopy008 於 16-03-31 發表
回覆 winnietwyhk 的帖子

喺你入住時係冇人黎清潔既, 清潔費係指住完之後屋主清潔既費用。老實講,民宿唔 ...
咁你去大阪住邊間? 可以比我參考下嗎

大宅

畀面勳章 陪月勳章

回覆:winnietwyhk 的帖子

我住梅田,book左呢間
https://airbnb.com/rooms/9668400?s=8&user_id=52863643&ref_device_id=9f69a8d62e594a23d806c8bfb3e6bbf7af602875

男爵府

引用:我住梅田,book左呢間https://airbnb.com/r

原帖由 bebubabi 於 16-04-01 發表
我住梅田,book左呢間
https://airbnb.com/rooms/9668400?s=8&user_id=52863643&ref_device_id=9f69a8d62e5 ...
好有feel喎又唔貴

大宅

畀面勳章 陪月勳章

回覆:winnietwyhk 的帖子

等我去完報告下。。哈哈。因為我有5大2小
又想住榻榻米,又想空間大

大宅

我住近難波 Park,最近係今宮戎站,附近亦有大國町站,行去惠美須站都唔遠。正確位置係喺木津市場對面。

子爵府

snoopy008 發表於 16-3-31 22:14

喺你入住時係冇人黎清潔既, 清潔費係指住完之後屋主清潔既費用。老實講,民宿唔 ...
pls recommend us. bec we r first time to Seoul. we are going on june.

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆:Airbnb booking 問題

大宅

回覆 wtfa 的帖子

我上次在首爾住這間,host 的英文好,容易溝通
https://www.airbnb.com/rooms/1242539

子爵府

snoopy008 發表於 16-4-5 22:45
回覆 wtfa 的帖子

我上次在首爾住這間,host 的英文好,容易溝通

Thanks a lot. But any residence's name? Bec I copy this link, but it seems quite a lot of host.

別墅

回覆 mer607 的帖子

直到你離開才會清潔, 不像酒店般每天來清潔, 要自己清潔垃圾.

別墅

回覆 pp1130 的帖子

都有風險架. 我出發前4個月訂好,但在出發前兩星期屋主突然cancel.

珍珠宮

引用:回覆 pp1130 的帖子都有風險架. 我出發前4

原帖由 bigcakecake 於 16-04-07 發表
回覆 pp1130 的帖子

都有風險架. 我出發前4個月訂好,但在出發前兩星期屋主突然cancel.
邊間呀?

大宅

我上次在大阪住這間:
https://airbnb.com/rooms/4404240?s=8&user_id=9019508&ref_device_id=6b05615f4895e33e4eab042bd9a2df4fe89266b8

大宅

回覆 wtfa 的帖子

剛才去 Airbnb 再試,按 view listing 也是去不回我住那間,看來host 沒有出租屋子了,對上一次的 review 是 Jan 2015。你找別的吧,最要緊的還是要看多些別人的 review。

大宅

黎緊暑假我家嘅家族旅行去廣島+岡山,我都係諗住經airbnb book, 成大棚人住酒店好貴,依度book間house抵好多~
我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

男爵府

引用:回覆 winnietwyhk 的帖子我上次在大阪住這

原帖由 snoopy008 於 16-04-07 發表

我上次在大阪住這間:
好靚不過好貴

侯爵府

HiPP勳章(2) 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:Airbnb booking 問題

我同事話住民宿保險唔包的。請問是真的嗎?

子爵府

snoopy008 發表於 16-4-7 22:59
回覆 wtfa 的帖子

剛才去 Airbnb 再試,按 view listing 也是去不回我住那間,看來host 沒有出租屋子了, ...

OK, snoopy008, then thank you for your reminder. One more thing I would like to ask?

大宅

因為我四個人,如果book 酒店都要兩間房,所以 book 呢一間民宿唔算太貴 =P

首頁

尾頁

跳至