親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:香港航空vs 國泰航空

坐HX 會唔會常有delay?

子爵府

引用:銀兩關係,我會揀香港航空

原帖由 kimberlybaby 於 16-04-11 發表
銀兩關係,我會揀香港航空

子爵府

引用:請問若價錢只相差2千,其他一様:直航,行

原帖由 boaangel 於 16-04-11 發表
請問若價錢只相差2千,其他一様:直航,行理20kg, 有飛機餐,大家會選擇邊間? (暑假飛北海道)
1)香港航 ...
坐过 hk airlines 暑假去北海道,時間好过 CX, 又平好多,服務,餐都正好多倍! Easter 啱啱坐 CX 去大板,去程 delay 5 hrs, 又係話飛機調動,成日 delay, 机票完全吾值!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

上年坐過香港航空去北海道ok

翡翠宮

bbqueen 發表於 16-4-11 21:45
坐过 hk airlines 暑假去北海道,時間好过 CX, 又平好多,服務,餐都正好多倍! Easter 啱啱坐 CX 去大板, ...
復活節坐CX去BKK, 回程C6座位電視壞左, 全程無野睇無歌聽...淨係話整緊, 比咁多錢仲衰過廉航, 差到爆

子爵府

引用:Quote:原帖由+boaangel+於+16-04-11+發表請

原帖由 bbqueen 於 16-04-11 發表
坐过 hk airlines 暑假去北海道,時間好过 CX, 又平好多,服務,餐都正好多倍! Easter 啱啱坐 CX 去大板, ...
真好

子爵府

引用:上年坐過香港航空去北海道ok +

原帖由 pigpigyy 於 16-04-11 發表
上年坐過香港航空去北海道ok
有無delay? 聽講好易

子爵府

引用:Quote:原帖由 pigpigyy 於 16-04-11 發表上

有無delay? 聽講好易
CX一樣成日delay。樓上有jm講左啦!點解CX成日delay冇人講,好似係合理禁。但不斷有人話HX成日delay。我復活節剛坐完HX去台北。好正,冇delay。好滿意。

子爵府

回覆:bestwish 的帖子

呢幾个月去咗 3次日本,兩次 坐 CX 都 delay, 相反以往坐express 幾次,次次準時!

子爵府

引用:呢幾个月去咗+3次日本,兩次+坐+CX+都+dela

原帖由 bbqueen 於 16-04-11 發表
呢幾个月去咗 3次日本,兩次 坐 CX 都 delay, 相反以往坐express 幾次,次次準時!

...
HK airline 唔係HK express

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:Quote:原帖由+bbqueen+於+16-04-11+發表呢

HK airline 唔係HK express
佢意思可能係廉航水準也比cx 高。所以 hx 應該無問題。。。。

其實我也常坐cx,但其實我越來越不想坐。特別去北海道。。。個位衰時仲難過。但第一次貪心爭住換直航。今次再換我寧換晒日航轉機來回,一來可不同機場減少回頭路,二來貪jal 多行李,23X2 又可停下東京

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

復活節坐HX去沖繩,都唔錯!

伯爵府

上星期坐過HX北海道,準時冇delay, 飛機餐唔得不過冇所謂啦,$2000夠食3個蟹將軍 set dinner.

大宅

坐過HX去沖繩,準時冇delay。如果每張慳2千唔使諗啦。有次坐CX去日本,去到閘口先通知話delay 1個鐘,結果delay 3個鐘

子爵府

引用:上星期坐過HX北海道,準時冇delay,+飛機餐

原帖由 Hanayori 於 16-04-12 發表
上星期坐過HX北海道,準時冇delay, 飛機餐唔得不過冇所謂啦,$2000夠食3個蟹將軍 set dinner.

...
好味

伯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

CX係貴啲,但我會選擇CX感覺安全啲.

大宅

引用:Quote:藍藍媽 發表於 16-4-11 19:50 果時得

原帖由 tst1800 於 16-04-11 發表
中華台北或高雄來回商務,約 $2.5-3K + Tax.
某些中華機票 Class, 可以一程 Econ, 一程商務,但網上做不到 ...
I see... 我上次坐HX Business Class 去台北千五咋

仲包行李30kg 同個飛机歺好好食,又有雪糕,真係一世人都叫坐過一次business class

子爵府

引用:Quote:原帖由+tst1800+於+16-04-11+發表中

原帖由 藍藍媽 於 16-04-12 發表
I see... 我上次坐HX Business Class 去台北千五咋

仲包行李30kg 同個飛机歺好好食,又有雪糕,真 ...

子爵府

引用:CX係貴啲,但我會選擇CX感覺安全啲.

原帖由 vv518vv 於 16-04-12 發表
係,不過CX 近期事故多

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:CX係貴啲,但我會選擇CX感覺安全啲.

原帖由 vv518vv 於 16-04-12 發表
又吾覺wor , 你話佢機壞有事,應變快d我就信。

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

首頁

尾頁

跳至