夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆:如何可以重新出發?

做運動,最好係可以突破自己,挑戰自己果度運動,做到你自己覺得就死啦,但原來自己又好掂係過到果度,例如馬拉松,例如減幾十磅,例如越野跑。。。咩都過到,一個賤男,你點會過唔到?

同埋,愛錫自己身體,唔好俾自己病,唔好俾自己殘,愛護好自己每一部份,都係同你同在既皮膚,器官。。千奇唔好餓到自己,攰親自己,虐待自己心靈。。

大宅

1個人架時間好難過

大宅

引用:Quote:原帖由 jy0022 於 16-04-14 發表有冇

原帖由 Lovelyha 於 16-04-14 發表
離婚後,點至可以重新出發?
我已經換look換髮型,但都仲係痛瞓唔到。

...
介紹你睇呢本書,有講點放下感情既行李。

大宅

引用:Quote:原帖由 Lovelyha 於 16-04-14 發表離

原帖由 polly0503 於 16-04-18 發表
介紹你睇呢本書,有講點放下感情既行李。

大宅

引用:Quote:原帖由 jy0022 於 16-04-14 發表有冇

原帖由 Lovelyha 於 16-04-14 發表
離婚後,點至可以重新出發?
我已經換look換髮型,但都仲係痛瞓唔到。

...
扮靚,扮到自己好靚,做運動,認識新朋友,時間可以沖淡一切,希望你能重新出發

子爵府

我閨密也係離婚不久,佢離婚前成個人係不修邊幅,離婚之後雖然換了髪型,但心態同身形仍然係不修邊幅,佢係果D連腋下毛都唔脫的女人,成日叫我介紹朋友比佢識,我叫佢去上興趣班,佢話自己冇特別野想學,又話返工攰,想瞓多D,佢咁懶我真係愛莫能助,其實學整蛋糕又得,去康文署報名太極班都可以識新朋友,到時候朋友多咗,朋友介紹朋友,仲怕冇機會第二春?

已刪除用户

大宅

引用:Quote:原帖由+Lovelyha+於+16-04-14+發表離

原帖由 VSB 於 16-04-19 發表
時間幫到你,睇多d書,做多d自己想做既事,開心為大前提
琴晚開始學睇書,好彩有JM提我,重要話比我知有乜書啱我,感謝佢之如,都好感謝各JM提議

已刪除用户

回覆:子皓媽媽 的帖子

大宅

引用:帶著三個小朋友,本身不是香港人,如果離婚

原帖由 sherylwong 於 16-04-20 發表
帶著三個小朋友,本身不是香港人,如果離婚的話,日後日子是否過得好辛苦

...
要睇你自己本身,好難評論。
我覺得1個人帶3個小朋友都好難。

已刪除用户

回覆:Lovelyha 的帖子

大宅

引用:我自己都—直忍忍忍。。。。好想離婚,但小

原帖由 sherylwong 於 16-04-20 發表
我自己都—直忍忍忍。。。。好想離婚,但小朋友還細。真是好無耐。。

...
發生咩事?

珍珠宮

cakes_hey 發表於 16-4-15 09:29
搵D野做, 上下興趣班, 
做下運動, 跑步又好, 跳舞又好
總之令自己忙D

同意。令自己忙啲冇咁多時間成日諗野。

洋房

回覆:Lovelyha 的帖子

多做運動吧

大宅

Lovelyha 發表於 16-4-14 20:59
大家有咩提議?

Hi Lovely, 搵緊如何重新出發,見到上年你的post,你好反了嗎?可以同我分享下如何過來嗎? 該如何去處理,因真的好痛
謝謝

別墅

回覆 Rubik 的帖子

我都係。 你最近好嗎? 生活過成點? 可唔可以比啲鼓勵?

別墅

加油樓主,我都覺得好難過,好痛苦,我都學緊點重新出發!

別墅

其實真係好唔開心。 我愛他, 但他變了。 要走都留不住。 he has already moved on, and he left me stay behind with sadness. :(

男爵府

愛人,先愛自己
唔好掛住回顧 / 諗對方做緊乜
諗下自己要做D咩,有咩想試想玩
接受自己係會有唔開心既時間
唔使迫自己一定要開開心心過

有JM提起運動,呢樣堅work
曾經同老公分開左半年左右
冇架喇諗住離硬婚
你講既轉LOOK轉形象做過喇
學野啦, 旅行啦, 乜鬼野都做齊
本身我平時懶過條蛇,真係的起心肝 (加上見無野做) 出去跑步
仲要係8,9月呢D熱到爆標既日子
結果一個廢柴都可以跑到6K出黎

所以個人只要慢慢積極起黎,乜都會變得好好
祝福你呀JM!

大宅

扮靚,扮到自己好靚 (work)
做運動,我每晚跑5 to 10KM,有時一路跑一路喊會 (非常work)
旅行 (中等work)
接受其他男士約會(非常work)
使錢 ,視乎個人經濟,日日揸架BMW出街,真係爽爆(對我work)
如果真係好情緒,去學mindfulless (work)
睇医生食葯,短期幫助睡眠和穩定情緒 (非常work)
加油,我都被困2年多,回想真係覺得ON居,一街都係男人,走出嚟後發現個男人真係爛到爆,留返比小3姐同佢慢慢幸福,he is just no body now.

首頁

尾頁

跳至