自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

引用:附相一張

原帖由 Dwmn 於 16-04-18 發表
附相一張

大宅

回覆:屋企出現過最恐怖嘅。蛇。蟲。鼠。蟻。?

所以唔敢住村屋,最驚蛇蟲鼠,細個住公屋有一排有好多大spider, 手掌咁大

侯爵府

引用:我講先,我嘅都唔算好恐怖。兩隻拳頭咁大嘅

原帖由 Dwmn 於 16-04-18 發表
我講先,我嘅都唔算好恐怖。兩隻拳頭咁大嘅蜘蛛
你地屋企最恐怖嘅又見過咩 ?
...
蝙蝠(多次在我家中出現),蛇(屋企門口,已進入屋企範圍),多次見到4腳蛇(姐係香港ge 5爪金龍,細到bb又有,大到長過2米又有),好多好多青蛙,老鼠(係屋企範圍出現,死係我家後門)

p.s.:其實我住係馬來西亞...由岩岩開始返黎住見到佢地係好驚...到宜家我可以獨自對付佢地...

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

mrs.tan 發表於 16-4-18 20:13
蝙蝠(多次在我家中出現),蛇(屋企門口,已進入屋企範圍),多次見到4腳蛇(姐係香港ge 5爪金龍,細到bb又有, ...
兩米!!!!仲高過人!!!!

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

Dwmn 發表於 16-4-18 19:34
我講先,我嘅都唔算好恐怖。兩隻拳頭咁大嘅蜘蛛
你地屋企最恐怖嘅又見過咩 ?
...

蝙蝠,走左入我個櫃筒 (半開),我伸手入去拿野仲似為有張好大的眼鏡絨布,原來我摸到佢,好彩無咬我,之後由佢自己飛出去山邊。

laiyuki    發表於 16-4-19 00:20
Ccchloe    發表於 16-4-18 21:49

大宅

之前住頂樓,一訓醒見到一條好長既青色蜥蜴係天花,嚇到呆左幾秒,又勁驚佢跌落張床到,個陣仲趕住返學,唯有叫我mami整走佢,但佢死都唔爬返出屋外,最後搵個桶捉左佢放左去樓下花叢

子爵府

尋晚有中強入屋,半夜三更捉,我要見屍先肯訓

子爵府

以前住外國
花園有狐狸、野兔同埋野鵝出現過
算唔算蜿蟲鼠蟻類別

大宅

回覆:屋企出現過最恐怖嘅。蛇。蟲。鼠。蟻。

全部都系十分惊恐,特怕蛛蜘,

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

xxamiamixx 發表於 16-4-18 19:37
蛇!仲要打蛇餅

蛇, 我手臂咁粗, 拉直有我咁高.
比母親大人KO咗, 煲湯宴請左鄰右里

蛇, 訓係我細佬張床, 好彩訓前發現.

蛇, 一條青竹 BB, 果種青色我覺得好恐佈.

蛇, 飯產頭 BB, 兇起來即變飯產.

2 條 BB 蛇都係門口比我 KO 咗.

講住咁多先

男爵府

畀面勳章

成個外牆都係甲蟲幼蟲 成條海參咁

子爵府

回覆:Dwmn 的帖子

有一晚\'com\' 好被訓覺,訓訓下隻腳有啲野吉下吉下,冇理到,再過幾分鐘,隻手又有野吉下吉下,心諗「大鑊鳥」,以為同小強大被同眠。即刻彈起身,開燈,掀起張被,高八度尖叫:「嘩~~~~ 蜈蚣呀!」

最終c6 要用燒烤叉叉走佢

條蜈蚣成尺長

laiyuki    發表於 16-4-19 00:22
js1204    發表於 16-4-18 20:52

伯爵府

我間房出現過蛇,嚇到我癡肺,前幾晚又有條大蜈蚣响地下冷,好彩最後比我老爺ko左!其實每年至少有5條蜈蚣到訪我屋企!我亦曾經試過比蜈蚣仔咬到!
之前試過有老鼠,仲有一年冬天我放左隻boot响屋外,著黎著去著唔到,倒轉一鄧成隻手掌咁大既青蛙鄧左出黎,嚇到我癲左五爪金龍我都見過!我住村屋!但我依然係好驚呢d野!

水晶宮

引用:Quote:xxamiamixx+發表於+16-4-18+19:37+蛇

原帖由 ian723 於 16-04-18 發表
蛇, 我手臂咁粗, 拉直有我咁高.
比母親大人KO咗, 煲湯宴請左鄰右里
你好勁!我宜家都仲住村屋,但搬上一樓。但我宜度有銀腳帶,金腳帶個d

you completed my life <3

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

勁大隻蜘蛛

侯爵府

好驚,睇到起雞皮

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

我有次帶女兩個人去台北,係四星酒店

一打開衣櫃,有隻勁大蜘蛛,大過樓主幅相

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

蝙蝠
我要記得幸福......

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+ian723+於+16-04-18+發表蛇,+

原帖由 xxamiamixx 於 16-04-18 發表
你好勁!我宜家都仲住村屋,但搬上一樓。但我宜度有銀腳帶,金腳帶個d

...
我想問電子驅蟲器,防唔防到蛇呀、老鼠呢類?

男爵府

引用:Quote:xxamiamixx 發表於 16-4-18 19:39 我

原帖由 haileykiu 於 16-04-18 發表

呢個係陳生,住我露台
我認我變態,我覺得陳生好可愛

首頁
12345...6

尾頁

跳至