自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我自己多數係hotel.com訂房
通常睇定啲房先
一見到promotion code出即訂
佢唔好處係即時過數
不過我就得可以接受
試過book左個冇跟早餐嘅房
之後一個月見到有promotion code
改book有早餐嘅房
好快咁係新一期月結單退回第一次book房嘅錢

機票邊到平邊到訂
有時會航空公司平
有時旅行社買酒店+機票平
有時expedia、hutchgo 果啲平
想多啲資訊最好方法係follow臉書果啲旅遊網站
例如meethk.com、flyagain.la
佢地就一日到黑起勢send啲毒嘢比你
咁你會好快知去邊到訂嘢

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:俾點意見,邊度訂酒店較好?廉航有乜要注意

原帖由 zicchung 於 16-06-01 發表
俾點意見,邊度訂酒店較好?廉航有乜要注意?
想去大板或東京,請俾點意見,未試過自已去!
一家大細,兩個 ...
而家香港航空有大阪平飛 去ctrip睇睇

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

zicchung 發表於 16-6-1 18:32
一家大細,兩個 ...

如去大阪要快訂酒店,因為之前望過話好多暑假都訂滿。可能要搵旅行社睇下攞吾攞到房。

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:暑假去旅行,自由行,廉航\'自已訂酒店

我之前買台灣機票,見到長榮官網和其他網站如Expedia 一樣價錢,所以揀左官網買。但最近再番睇酒店時,發覺在Expedia 買完機票再買酒店,酒店價錢係平過就咁book甚至用埋discount code. 所以要平價就要酒店+機票一齊「格價」。

公爵府

親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由+oiyau2005+於+16-06-01+發表

原帖由 bbasco 於 16-06-01 發表
回程幾多?時間都可以喎
回程都有$798揀,所以來回連稅$1970

大宅

問完,真係學到好多啲

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

引用:Quote:J.c.baby 發表於 16-6-1 18:46 Ctrip

原帖由 Charlotte_mom 於 16-06-01 發表
無話邊度最抵,一定要夾價唔好懶。我準備去星加坡ctrip就唔平。上年去台灣買機票就佢最平,好難講。
我夾 ...
好清楚

男爵府

畀面勳章

回覆:暑假去旅行,自由行,廉航\'自已訂酒店

別墅

Charlotte_mom 發表於 16-6-1 18:56
無話邊度最抵,一定要夾價唔好懶。我準備去星加坡ctrip就唔平。上年去台灣買機票就佢最平,好難講。
我夾 ...

我今年都打算自由行,第一次呀?想請問如果係團體飛有咩唔好架? 唔識,請教下, thx.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我8月同個朋友去大阪,我地都係一個人帶兩個小朋友去
暑假大阪酒店好貴,我地BOOK民宿
平靚正!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Karen1111 發表於 16-6-1 23:21
我今年都打算自由行,第一次呀?想請問如果係團體飛有咩唔好架? 唔識,請教下, thx.
...

聽過有d agent當旅遊團咁做,夾足一團客至confirm可以出飛。但個客就要俾晒錢先。好耐至confirm。我覺得好無保障

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

要注意係"下年要早d攪,而家Book, 廉航都唔廉啦"

大宅

回覆 晞玥 的帖子

請問民宿係邊間?要幾錢啊?係邊度訂?

男爵府

Charlotte_mom 發表於 16-6-1 18:56
我夾 ...
請教點解唔吼永安團體飛...tks 我上個禮拜先book咗, 以為同第度book差唔多.

男爵府

Charlotte_mom 發表於 16-6-2 07:20
聽過有d agent當旅遊團咁做,夾足一團客至confirm可以出飛。但個客就要俾晒錢先。好耐至confirm。我覺得好 ...

post完先見到有JM都問咗呢個問題... hehe, 好彩我個程即時confirm咗, 出埋e-ticket添

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

晞玥 發表於 16-6-2 00:34
我8月同個朋友去大阪,我地都係一個人帶兩個小朋友去
暑假大阪酒店好貴,我地BOOK民宿
平靚正! ...

但係我驚訂民宿吾穩陣。又要先俾晒錢,但如果佢要取消你booking, 好煩要重新搵酒店。。又要幫屋主分類垃圾。我寧願訂酒店方便穩陣。

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Charlotte_mom 發表於 16-6-2 07:20
聽過有d agent當旅遊團咁做,夾足一團客至confirm可以出飛。但個客就要俾晒錢先。好耐至confirm。我覺得好 ...

但團體飛平啲喎,同埋夠十個大人已經可以出團體飛架喇!
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

瑪瑙宮

大廚勳章

zicchung 發表於 16-6-1 18:32
一家大細,兩個 ...

先去香港航空買東京,大阪機票,呢排暑假好平,2200加稅。。。再酒店上網訂,應最平。

因暑假,廉航也不及港航抵
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

回覆 seaheart88 的帖子

thanks

男爵府

畀面勳章