自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

3bearpig 發表於 16-6-6 14:39
你地有無試過派隊買野, 搭車時, 有人打你尖, 你同佢講龍尾係後面, 佢居然大大聲回應 " 讓你先囉"

呢D人通常蝦女人。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

試過同阿仔排隊等小巴,小巴嚟到,突然有個阿伯企咗喺我哋前面。

我話:阿伯,我哋排緊隊架~

點知阿伯回我:我有排隊呀~ 我嚟先架~ 不過企咗喺對面馬路,無行過來之嘛~

跟住阿伯再講:你咁想上車先我讓你上先囉~ 你驚無位坐咩?

我只回佢:我哋嚟先,我梗上先啦~

於是我照上車,排我後面嗰個有無讓阿伯我就唔知。

上咗車阿伯仲同司機懶熟咁傾計,又話而家D後生唔讓老人家,分明係俾說話我聽。後來坐在我後面個女仔細細聲講:打人尖仲咁多嘢講。

大宅

你地有無試過派隊買野, 搭車時, 有人打你尖, 你同佢講龍尾係後面, 佢居然大大聲回應 " 讓你先囉"
試過呀, 好似我唔啱咁

伯爵府

BK Milk勳章

我試過。

珍珠宮

babyhoi 發表於 16-6-6 15:17
試過我排第一,
後面有2、3,
個呀毛竟然zip入去我後面排第二!
我有次在惠康又係, 個阿伯由尾ZIP上頭, 借D E ZIP到我後面, 再扮晒野ZIP上我前面, 我叫佢排隊, 佢仲話佢咩無排呀, 我蝦佢老人家.
後面D人都睇到佢ZIP GA LA, 竟然唔幫口, 仲要個阿伯一D都唔老!! 激死!!

男爵府

2018復活節勳章

我會答梗係我先啦~

唔通你先咩~

你打尖插入黎架之嘛~

3bearpig    發表於 16-6-6 15:46

大宅

有啲人系聲大夾惡,吾好比佢地 hung 到

Chirley    發表於 16-6-6 16:09

翡翠宮

我試過係巴士總站等巴士....
架巴士就FULL所以好多人都唔上,我行下行下去到第一個位,我唔上.....咁係後面(都幾遠,隔左十幾廿人咁)有一家四口拎埋行兩件李想上車,但司機叫佢等下架因為好快就開,咁佢一家四口就企左係我面前,我望住佢地,兩個大人望下望下,想行返去又唔想行咁,我繼續出力望住,個男人就對住空氣講 "A,一陣比人地上先", 佢老婆望下我, 我就同佢地講,唔係你比我上先,係根本應該我上先,同埋你地上唔到係應該返回原位而唔係企係呢度,當時第二架巴士又開左門,所以我冇理佢地講咩就上左車,不過佢地4個係跟住我上車囉......

琥珀宮

俾人打尖,次次都無出聲,唉...惡又唔夠人惡,費時自己無做錯仲要俾人鬧返轉頭

琥珀宮

畀面勳章

我會答:使鬼你讓,我有排隊梗係先,你行隊尾啦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

有次等巴士,
有個C9打我尖,
我出聲話"唔好打尖,要排隊ga",
個C9竟然勁大聲話"我排得耐過你呀!"
嗰時我反應唔黎,
依家只係覺得打得尖的人其實已預左有人話,
但佢地一定會話番你,
都唔知佢地係真係覺得自己冇問題,
定係寧願在街咁樣嘈都要打尖

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我試過,我回佢,“我唔駛你讓,我根本就排這個位!”

男爵府

fatchu@home 發表於 16-6-6 15:52
我試過係巴士總站等巴士....
架巴士就FULL所以好多人都唔上,我行下行下去到第一個位,我唔上.....咁係後面( ...

你呢個情況成日發生晌紅磡過海巴士站,詐詐帝行上前又唔上車

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Lihoma 發表於 16-6-6 15:30
試過同阿仔排隊等小巴,小巴嚟到,突然有個阿伯企咗喺我哋前面。

我話:阿伯,我哋排緊隊架~

同老伯講:冇規冇矩,為老不尊,教壞子孫,幾十歲人,淨係識撐
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

mint2014 發表於 16-6-6 16:00
有次等巴士,
有個C9打我尖,
我出聲話"唔好打尖,要排隊ga",

問佢排左有幾耐,係唔係尋日開始排

mint2014    發表於 16-6-6 16:33
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

公爵府

andyman 發表於 16-6-6 16:17
同老伯講:冇規冇矩,為老不尊,教壞子孫,幾十歲人,淨係識撐

我like 你呢句!

3bearpig    發表於 16-6-6 16:32

翡翠宮

回覆樓主:

真係無恥就無敵

瑪瑙宮

大廚勳章

有,個阿伯咁答我,話咪讓你先囉。。。

我好慶但又無得回佢,其他人眼中我好似洽阿伯不敬老,但敬老不是咁囉。。

3bearpig    發表於 16-6-6 16:33
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

有一次係咁嘅,下雨天,個個等緊小巴嘅,都企係有瓦姐頭嘅舖頭門口等;距離小巴站大概7、8步左右!放工時間,落著雨人人都想早返屋企!
等等下,突然有個50yrs左右女人,衣著講究,樣子斯斯文文,戴唒金銀珠寶咁打尖企正小巴站,其他人人話佢打尖,佢話:你地個個怕淋雨呀嘛,巴屎閉要企有瓦姐頭!我企正小巴站㗎!
其他人都有話佢,但佢唔理

boccioni    發表於 16-6-6 19:23
FiFiMa    發表於 16-6-6 17:34

首頁
12345...6

尾頁

跳至