親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Saladma 發表於 16-6-11 10:53
酒店可安排泊車? 要預約和收費嗎?

Thank you
要自己泊車的,一般收1000至1500Yen. 白濱就免費泊車,大阪,京都,奈良,神戶全要收費。 但kobe 我住果間只收500Yen 車位一晚

大宅

like_travel 發表於 16-6-11 11:01
要自己泊車的,一般收1000至1500Yen. 白濱就免費泊車,大阪,京都,奈良,神戶全要收費。 但kobe 我住果間 ...
明白!多謝你的資料

大宅

like_travel 發表於 16-6-11 10:57
http://tw.japan-guide.com/travel/kansai/nara奈良好集中,去東大寺一處已經有3個地方玩! 要留一整天時間 ...

奈良東大寺,奈良公園泊車方便嗎?兩個地方近嗎?我就想帶小朋友去奈良公園,近奈良公園有什麼去去?

大宅

like_travel 發表於 16-6-11 10:44
回覆 BabyVG 的帖子

除出第一天晚機到冇揸車,足揸了9天,去左咁多地方,IC toll free 1k+ 差不多啦!大阪 ...

京都又有乜嘢可以介紹一家大細去?原本想帶小朋友着和服影相不過又怕7月天氣熱,所以考慮中!有冇人試過着和服影相?

男爵府

BabyVG 發表於 16-6-11 13:21
奈良東大寺,奈良公園泊車方便嗎?兩個地方近嗎?我就想帶小朋友去奈良公園,近奈良公園有什麼去去?
...

兩個地方基本上是連在一起的。泊車就大陣杖,我上年8月去,未到東大寺已經實行分流,塞下塞下咁被指揮到較遠的停車場,由於天氣酷熱,我地再揸近啲東大寺的停車處,但泊好車仍要行一段路,一定要帶濕毛巾抹汗,日本人個個都係咁入去奈良公園,東大寺同春日大社。
春日大社可泊車在小山丘上。有個細啲既car park, 但行少好多路

男爵府

京都都好熱,成條街都有和服租,也可online pre book.
京都, 感覺沒有啱小朋友玩既活動. 穿和服, 暑假真係太熱, 怕小朋友穿和服不願行太耐

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆樓主:

好多資料!!

大宅

like_travel 發表於 16-6-11 15:53

京都都好熱,成條制都有和服租,也可online pre book.

應該京都風景影相會幾靚不過夏天小朋友着和服真係太熱!
去五日四夜會租車想去多啲郊外地方,除咗神戶奈良京都有什麼好提議?
唔會諗住到梅田心齋橋太多人嘅地方
唔該晒

大宅

like_travel 發表於 16-6-10 19:23
回覆 Optical8899 的帖子

Day 1) Osaka Kansai 只去outlet 之後出發去白濱 Day 2) 3個鐘直揸去海舟,酒店 ...

想請教如大阪揸車去白浜同白浜去和歌山要幾耐車程?謝謝

男爵府

回覆 jesspong8 的帖子

去白濱最快要2個半鐘, 上IC 前竟然會塞車! 番來又有幾段落下路口位會 塞車. 所以不要 預 咁(吻)
就算到和歌山以為好快到白濱, 點知都要成 個鐘先到海舟! 不過 我果日塞車又打風.

男爵府

BabyVG 發表於 16-6-11 19:09
應該京都風景影相會幾靚不過夏天小朋友着和服真係太熱!
去五日四夜會租車想去多啲郊外地方,除咗神戶奈良 ...

不如去白濱【Adventure World】 京都真係無咩小朋友野 玩. 又可去Tore Tore とれとれ市場.

http://www.nanki-shirahama.com/search/details.php?log=1332737008

門口有BBQ 場可即買即燒

moodymok    發表於 16-6-12 12:54

男爵府

近Tore Tore とれとれ市場 又可住 Tore Tore Village.

http://www.toretore-village.com/room.html

我 地有停車 望過吓. 有小朋友幾啱住
http://travel.ulifestyle.com.hk/DetailSpot.php?id=AD4RYBEvA3UMLA

男爵府

旅行病又發作, 上年8月去京阪神, 今年4月去 塔斯, 5月去 嘉義, 要等到8月先可去福岡. 到時再寫福岡,別府Thread

大宅

like_travel 發表於 16-6-11 19:52
不如去白濱【Adventure World】 京都真係無咩小朋友野 玩. 又可去Tore Tore とれとれ市場.

http://www.na ...

海灘有幾吸引,不過差不多兩個鐘頭車,我已租咗5曰4夜民宿!如果即日來回可以嗎?

moodymok    發表於 16-6-12 12:54

別墅

全國都係XX 咁, 又有幾 吸引呀
白濱 千疊敷 三斷壁及三斷壁洞窟 並非普通沙灘, 睇到真係笑出來了

別墅

我剛去完白濱, 和歌山, 各留了2天

和歌山住 (Manpa Resort) 歌浦溫泉 – 萬波
這家溫泉位於和歌浦, 距離和歌山駅有一段距離, 酒店有專車接送, 景色絕美!
白濱也是住『浜千鳥の湯 海舟』, 兩間各有各靚. 海舟可玩選浴衣, 女士好多靚靚款式, 我住2晚都換左2款.

男爵府

回覆 moodymok 的帖子

和歌山呢間好嘢黎! 可惜我上次去wakayama冇住溫泉酒店

別墅

回覆 like_travel 的帖子

講真,白濱和歌溫泉品質不入流但景色真的一流

男爵府

白濱 千疊敷 三斷壁及三斷壁洞窟 全部無去,打風唔比出去睇,封左

大宅

like_travel 發表於 16-6-10 20:23
去京都,Highly recommended 去呢間食燒肉,我地揸車偶然見到,即管試試,竟然喜出望外,叫到最頂級最貴個s ...

請問這燒肉店大阪有分店嗎?如有,可否提供地址?謝謝!

首頁

尾頁

跳至