親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

ccss115 發表於 16-6-27 14:54
回覆 快樂鳥 的帖子

請問條Rolex匙是比錢買? 在間韓燒店?

Rolex匙係Bucherer錶行專出俾遊客嘅紀念品,唔係只有Interlaken可以攞到,其他地方都有,例如Lucerne, Geneva, Zurich, Zermatt ..........!

你可以到當地嘅Tourist Information Centre問問,道明來意,指定要Rolex spoon換領券,再到錶行領取!又或者你所入住嘅酒店或民宿,(像我一樣)在check-in時已給你一張當地免費乘車証,背後就是coupon了!

子爵府

回覆 快樂鳥 的帖子

I see. Thx

大宅

回覆 快樂鳥 的帖子

去完瑞士後, 有無一種感覺想plan去多一次?

琥珀宮

畀面勳章

引用:回覆+merci2046+的帖子我係住+Walters+B&B

原帖由 快樂鳥 於 16-06-23 發表
回覆 merci2046 的帖子

我係住 Walters B&B, Mr. Walters 好好人, 我們一行五人住哂2樓, 間屋少少舊, 但 ...
請問呢間 b&b 係瑞士邊度?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆 merci2046 的帖子

妳真的明白我現在的心情, 今次歐洲之旅, 令我大開眼界, 如果再有錢去旅行, 一定再選歐洲

侯爵府

回覆 littlesister 的帖子

Walters B&B 在 Interlaken ost 大約行10 分鐘, 方便上少女峰,

琥珀宮

畀面勳章

引用:回覆+littlesister+的帖子Walters+B&B+在+

原帖由 快樂鳥 於 16-06-28 發表

Walters B&B 在 Interlaken ost 大約行10 分鐘, 方便上少女峰, ...
請問經邊度 book?
正計劃出年去瑞士

大宅

回覆 快樂鳥 的帖子

如果有機會,可以先入意大利羅馬, 上威尼斯, 再去米蘭,
坐火車入瑞士南部Zermatt
可以去欣賞一下三角朱古力這座山的美麗
最後坐火車到日內瓦, 在瑞士坐火車觀光都是一件樂事

侯爵府

littlesister 發表於 16-6-28 13:41
請問經邊度 book?
正計劃出年去瑞士
可經Walters B&B官網 : http://www.walters.ch/按Reservation, 佢會跳去Bookhostels.com, 看看所選擇嘅日期是否有房 ?

如果沒有, 可試試於另一網站http://www.hostelworld.com/
以同一日期搜索房間。(有可能會有, 我就係拱樣揾到架 !)

侯爵府

merci2046 發表於 16-6-28 15:32
回覆 快樂鳥 的帖子

如果有機會,可以先入意大利羅馬, 上威尼斯, 再去米蘭,
謝謝妳的建議, 又要再儲錢了 !

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:littlesister+發表於+16-6-28+13:41+

原帖由 快樂鳥 於 16-06-28 發表
可經Walters B&B官網 : http://www.walters.ch/按Reservation, 佢會跳去Bookhostels.com, 看看所選擇嘅日期 ...
Thanks, 請問你仲有冇其他瑞士住宿介紹?

侯爵府

littlesister 發表於 16-6-28 20:48
Thanks, 請問你仲有冇其他瑞士住宿介紹?
冇喇 ! 對於瑞士以至歐洲, 我都係新丁黎架 !

Walters B&B都係merci2046推介我架 ! 不如睇吓佢或其他jm有冇好介紹啊 !

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

ccss115 發表於 16-6-17 15:50
請問有乜好提議可以在瑞士買? 如作為手信比人, 有乜好買?Thx

請問你上山要穿羽絨嗎?我月中跟團到瑞士2天,其中一個上午上山,如果唔太凍我地唔想帶羽絨,因太多行李了。謝謝

子爵府

回覆 mimikitty28 的帖子

我有朋友剛上完雪山,佢話佢D小朋友著full gear, 大人就長tee 加 fleece and 風褸

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

ccss115 發表於 16-7-1 11:41
回覆 mimikitty28 的帖子

我有朋友剛上完雪山,佢話佢D小朋友著full gear, 大人就長tee 加 fleece and 風 ...

謝謝你,那我帶fleece可以了。

大宅

會去瑞士南部Zermatt嗎?即你三角朱古力的那座山

山下有些旅館, 80瑞朗, 獨立廚廁, 可自己煮食, 房間大約500呎左右
附近有很多食瑞士火鍋餐廳

琥珀宮

畀面勳章

merci2046 發表於 16-7-8 18:46

會去 Zermatt 啊,想買那些小旅館點book 呢?萬分感激進

琥珀宮

畀面勳章

merci2046 發表於 16-7-8 18:46

另外,是否住 Grindelwald 比住 Interlaken 好呢?有冇住宿好介紹呢?Thanks

大宅

我沒有去考慮Grindelwald, 因為房價太貴, 二來想住民宿

王國會長

王國會長

快樂鳥 發表於 16-6-22 21:44
買了很多刨刀、只因是VICTORINOX 出、而且全是Swiss made

幾錢把?

首頁

尾頁

跳至