夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆樓主:

分身家(如果有),離婚

大宅

Wongszemei 發表於 16-6-26 16:25
一直以來我都覺得老公係老實人,我係佢初戀而佢一直都對我好好,所以我好信任佢,大家相處都好融合同愉快。 ...

我係過來人! 記得第一次發現有唔妥時,老公唔肯俾我睇佢電話,delete 晒所有msg & 相,仲鎖埋手機 (之前佢係唔會)。到我搵到機會睇佢手機,所有嘢都clear晒,即使迫佢講,都係一個大話掩飾另一個大話......佢唔肯講實話,我自己去搵,搵到落底,佢冇辦法唔認!

如果你選擇要知道真相,你要預咗會好難受,我就係知得太多,覺得C6好賤,唔值再愛,所以即使佢知錯返轉頭,做幾多嘢,我同佢關係都係疏離咗。 一係你就學伍詠薇,佢講咩你信,之後再觀察佢有冇異樣。

大宅

回覆 Wongszemei 的帖子

我個case同你一樣, 曾經我對佢都好信任, 但C6竟然同佢同事曖昧, 比我睇到佢地D 好過界既msg, 要佢一刀切, 佢話要比時間佢. 我知道件事未解決, 所以我到依家日日都好唔開心, 成日訓唔到覺.
要放低依件事, 重建信任真係好難過程係好辛苦, 好多野都會觸動到我, 會突然失控喊. 我依家都努力中. 另外有時間嘗試做下運動, 除左可以令自己分心,亦可以當keep fit. 出左一身汗個人係舒服D. 仲之, 搵D 自己鍾意做既野.

大家一齊加油!

伯爵府

肯認再自爆咁攪野

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

做個靚太 發表於 16-6-26 17:32
在我立場,無上過床,都仲有機會俾嘅。。。
睇佢有幾多誠意啦!
咁其實好感,發自內心,真係控制唔到,佢既然承認左,咪睇下佢點樣面對。。。
咁其實好感,發自內心, 但真係控制唔到?

複式洋房

我同你個case 都差不多,都已經半年了

重建信任係一件非常困難既事

C6 方面, 佢依家去邊幾時返都會報行蹤, 電話亦隨時俾我check, 只要可以既佢都會收工後過黎接我。我地亦多左一齊出席朋友gathering (以為佢唔會叫我, 我都唔會主動話要去的)

至於我, 其實係唔會唔記得發生過既事, 心入面亦對佢好大野都抱半信半疑既態度...但無論點, 我都絕口不提半年前的事。

至於呢個moment, 你都係觀察住佢, 男人對新歡個種心癮唔係話斷就斷到。而你都要諗下可唔可以 / 值唔值得帶住曾經被背叛既傷繼續同呢個男人一齊。

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

Wongszemei 發表於 16-6-26 16:25
一直以來我都覺得老公係老實人,我係佢初戀而佢一直都對我好好,所以我好信任佢,大家相處都好融合同愉快。 ...

我大鑊過你好多。老老實實是表面。去滾出軌無樣睇。我越來越相信十個男人滾,剩下那個在想緊

複式洋房

回覆:purple_girl 的帖子

我同樓主都差不多,心情真係好難受,需然佢話已經斷咗,晤會再有联落,但我發現佢有同女人閨密朋友有联落,我估應該似打探個女人近況多D,但佢回家先會取消哂同閨密朋友whatapp或电話記錄,但我又好想知佢地話題係嘜,但唔知有咩方法,係咪只有私家偵探先可以,但又怕收費好貴,都唔知可以点做?

大宅

我可以面對佢帶我嘅傷害, 但我面對唔到同佢繼續行在以後的生活中. 我選擇咗放手. 心唔痛, 但好傷心, 我依家好明白眼淚在心裡流的感覺.

我相信時間會沖淡一切. 有類似經歷的jm 加油!

大宅

可能是電子產品越發達, 越能讓人的本性流露出來. 我那位也是傾apps, 覺得沒有上床, 就係冇嘢. sorry, 我接受唔到.

別墅

我同大家一樣,不過我係親眼看到他們的情信,心很痛,我是多麼的信任我老公。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 Tanloui 的帖子

男人都係愛孔雀開屏,先了解下C6想點,
加油

別墅

soso1227 發表於 16-7-5 18:31
回覆 Tanloui 的帖子

男人都係愛孔雀開屏,先了解下C6想點,

佢話想回來我身邊,不過佢都話佢知肯定大家可唔可以行落去,因為大家已經有一條刺。

佢嘅人雖然每日都有回家睡,不過對我冷淡,永遠不報行踨⋯⋯

我每日都過得好辛苦

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Tanloui 發表於 16-7-5 21:17
佢話想回來我身邊,不過佢都話佢知肯定大家可唔可以行落去,因為大家已經有一條刺。

佢嘅人雖然每日都有 ...
回來你身邊?佢冷淡的原因是未斷小3定落唔到台?
斷左小3,可以有一次機會,
不斷小3,講乜都冇用⋯⋯

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我會覺得信任兩個字冇左就係冇左,唔好以為上過床先叫出軌....樓主而家係睇你有冇心原諒佢,即使原諒都要睇下佢有咩野做左出黎係有心挽回,講真就算佢話斷絕來往你都唔會信架啦~比我既話,好難。。

複式洋房

回覆樓主:

男人就係鍾意講大話!
專一嘅男人好似瀕臨絕種。。。

大宅

水媽媽 發表於 16-6-26 18:53
好唔明白D男人,以為係網上世界做咩都得,只要DELET晒D留言就以為可以當咩事都無發生過,若要人不知,唔好 ...

完全明白,個心點都係有條刺,我都想知點做。

大宅

水媽媽 發表於 16-6-26 18:53
好唔明白D男人,以為係網上世界做咩都得,只要DELET晒D留言就以為可以當咩事都無發生過,若要人不知,唔好 ...

完全明白,個心有條刺,我都想知點做

複式洋房

回覆:poon_angela 的帖子

你覺得走去佢同大伙同事嘅聚會踢爆同破壞佢好唔好呢?

大宅

我唔會咁做, 有點損人又對自己冇著數.

做好自己, 唔好再俾佢傷害. 現在再難過, 幾年後再睇返, 可能覺得不過如是.

當然現階段真的好難過, 傷心. 真係控制唔到自己唔好去諗. 真的好辛苦.

不過無論點都好, 日子都要繼續過. 希望大家加油一起走出呢個難關.

首頁

尾頁

跳至