婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

做新抱,跑到條靚數(生仔)未得,使乜理6299喎

子爵府

應該無關係
我99都有2個仔,大家相處無問題

珍珠宮

引用:Quote:做個靚太 發表於 16-6-30 13:12 根本

原帖由 ilovemagao 於 16-06-30 發表
你99話過你無家教?

呢句好難聽囉, 話埋你娘家, 佢使唔使咁重語氣講野!!?
佢簡直係口頭嬋!
成日乜都話我無家教,我都超唔中意啲人鬧人無家教,咁樣鬧,根本就係鬧埋人地屋企嘅長輩!
所以我超憎我99!

子爵府

回覆:純討論~2個仔既99 vs 1仔1女既99

我只知99對我同對佢個女從來無一樣過,佢個女係寶我只係草

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我奶奶仔女都有,好多下。
所以一句講哂,我絕不期望奶奶侍我好。
但請不要找我麻煩就可。
大家保持客氣態度就最好。

男爵府

回覆樓主:

99有1女1仔,咩都係個女(姑9)好,個仔就最衰。

我一次引產,一次小產,雞蛋都無一隻,平時講到自己幾叻,有事咪無影,係同住都可以不聞不問,我預左亦唔稀罕。

到c6舊年整親,做左兩次大手術,夜晚痛好醒瞓,99正一自私精,深夜出入大力閂門,唔會理人瞓緊覺,叫佢細力d,就好話我老公日瞓夜瞓,嘈醒會死。

其實c6每日都要返醫院做物理治療,我話番佢,你個仔有事你有無關心過?99話:我又唔係醫生”,當時我c6都在場親耳聽到。

得,你講得呢句,我講明佢他日要覆診,唔使旨意我會同你去,你咪叫你個女同佢去。62未走前,覆診8年都係我去,兩母女一次都無去過。

連個仔出事都可以漠不關心,仲好話我哋唔敬老,問心你值得人尊重咩?

咁衰嘅老母都比我遇到,同住我已當佢透明,衰過朋友,零付出仲想要回報。

大宅

MommyPanel勳章

其實好睇個人性格,
我99男尊女卑觀念好重,佢如果有女,我諗個女都幾可憐

大宅

引用:今日同妹妹傾開計~佢覺得佢99因為得2個仔,

原帖由 yanfish 於 16-06-29 發表
今日同妹妹傾開計~
佢覺得佢99因為得2個仔,所以唔會設身處地咁諗如果佢有個女,佢都唔想佢個女個99咁對佢個 ...
唔關事,一樣,但如果自己女比99恰佢會話人地做咩咁做,但有無諗返自己都係咁

珍珠宮

你甘講又有d可能,不過是旦啦唔關我事

男爵府

回覆 美之選468 的帖子

同意,要話感同身受佢以前都做過人身抱,你咩感受佢點會唔知,係人格問題,

大宅

我奶奶都冇女得2個仔,但好錫我,當我係女咁。應該同個人性格有關,佢超超超超好脾氣!我真心喜歡佢

ilovemagao    發表於 16-7-2 09:24
B B快啲返黎我身邊啦

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:今日同妹妹傾開計~佢覺得佢99因為得2個仔,

原帖由 yanfish 於 16-06-29 發表
今日同妹妹傾開計~
佢覺得佢99因為得2個仔,所以唔會設身處地咁諗如果佢有個女,佢都唔想佢個女個99咁對佢個 ...
我覺得唔關事 睇性格

男爵府

2024年龍年勳章

做個靚太 發表於 16-6-30 18:32
佢簡直係口頭嬋!
成日乜都話我無家教,我都超唔中意啲人鬧人無家教,咁樣鬧,根本就係鬧埋人地屋企嘅長輩 ...
呢句真係唔得囉! 話自己都仲可以死死氣忍, 話埋自己父母勢係假我會喊架, 好心痛自己家人俾人話

珍珠宮

引用:Quote:做個靚太 發表於 16-6-30 18:32 佢簡

原帖由 ilovemagao 於 16-07-02 發表
呢句真係唔得囉! 話自己都仲可以死死氣忍, 話埋自己父母勢係假我會喊架, 好心痛自己家人俾人話
...
我咪係喊囉~仲要俾99鬧多句:喊?你喊咩呀?!我都未喊你喊?!
仲要唔止一次,又話咩家和萬事興,話我成日搞衰頭家……明明次次發脾氣,頭家散戈個係佢!
所以我依加超憎我99,話之佢孤獨死!

大宅

做個靚太 發表於 16-7-2 17:14
我咪係喊囉~仲要俾99鬧多句:喊?你喊咩呀?!我都未喊你喊?!
仲要唔止一次,又話咩家和萬事興,話我成 ...

點解可以咁衰?你老公係咩反應?

大宅

本身性格問題。
我奶奶1女2仔,對我好差, 講野難聽到嘔。
我家姐奶奶兩仔,對我家姐好好,同住幫手湊小朋友仲要煮埋飯都無怨言。

大宅

yanfish 發表於 16-6-29 22:29
今日同妹妹傾開計~

唔關事,99本身都係人地個女

別墅

回覆:純討論~2個仔既99 vs 1仔1女既99

唔關事。性格問題。我99都有個女。
但佢對我。同對佢個女。或者係佢女婿。
都差十萬九千里遠。
起碼佢唔會當面叫佢個女婿分身家。或者批評佢女婿屋企人。

男爵府

2024年龍年勳章

花花肥師奶 發表於 16-7-3 12:35
唔關事。性格問題。我99都有個女。
但佢對我。同對佢個女。或者係佢女婿。
都差十萬九千里遠。

分身家?

我都唔明我99做乜成日要問我媽既野, 知左就會寸下笑下, 好討厭

男爵府

2024年龍年勳章

做個靚太 發表於 16-7-2 17:14
仲要唔止一次,又話咩家和萬事興,話我成 ...
好恐怖既99佢家人應該都怕左佢?

首頁

尾頁

跳至