親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

gh312 發表於 16-7-2 13:36
好,收到期待你之後分享,我8月都會自己帶2細2老自由行。。好驚會迷路
...

記得租wifi或買電話卡。仲有download 韓巢地圖(中文),因用Google map會變晒韓文
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

子爵府

回覆樓主:

請問今日天氣如何?明晚飛

子爵府

greenblee 發表於 16-7-2 14:10
請問今日天氣如何?明晚飛

尋日落足一日雨,下午仲雷暴加勁大雨!兩個人行到鞋都濕透。

今日早上仍多雲,下午開始有陽光。但無香港咁熱。但天氣報告話未來幾日仍有半數機會落雨。

Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

子爵府

果頭仲讚埃航唔錯,但讚得太快!突發事件發生了!就係到步當晚老公收到email, 埃航回程4號航班取消!新schedule 改為5號同一時間。但沒有任何賠償!一時間好多野要做:卜多晚酒店、我要請多日假,etc.....

以小妹多年出門經驗應該未試過呢個情況!delay一兩小時就有,但完全取消就。。

洋房

請問你們有否在香港租wifi蛋?如有,在哪租較平?

男爵府

jayk_1030 發表於 16-7-2 16:36
尋日落足一日雨,下午仲雷暴加勁大雨!兩個人行到鞋都濕透。

今日早上仍多雲,下午開始有陽光。但無香港 ...

系咪吾太熱?

子爵府

*豬仔包* 發表於 16-7-2 17:43
系咪吾太熱?

有陽光就有點熱啦,全程短衫短褲

子爵府

nafkuhs 發表於 16-7-2 17:30
請問你們有否在香港租wifi蛋?如有,在哪租較平?

「Air wifi」,而家HK 30/日。一個月前訂仲減$10。

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:7月1日(雨)是日重點行程:午餐在三清洞-

原帖由 jayk_1030 於 16-07-01 發表
7月1日(雨)是日重點行程:午餐在三清洞-大瓦房。名物醬油蟹。50000 一位(一隻)係巨大果隻!爆晒糕。老 ...
出年去,都想試吓尼間。

水晶宮

引用:果頭仲讚埃航唔錯,但讚得太快!突發事件發

原帖由 jayk_1030 於 16-07-02 發表
果頭仲讚埃航唔錯,但讚得太快!突發事件發生了!就係到步當晚老公收到email, 埃航回程4號航班取消 ...
我新年搭過佢都ok的。暑假去日本都搭佢,尼d突發野真係冇得預計,但算好既係早佐幾日通知你,仲可以有時間安排。

子爵府

yuyu.c 發表於 16-7-2 17:55
出年去,都想試吓尼間。

值得一試既如果你好醬油蟹,因為真係好大隻同勁爆糕

子爵府

話說尋晚臨訓前決定係同一間酒店卜多一晚,於是上左hotels.com 卜。

今日行程為弦大及梨大購物。中午時份老公等等買野時上下網打發時間,突然佢大叫兼爆粗:X! 埃航又話轉返去4號晚機!

仔細睇下email ,原來係安排左國泰既航班,同樣係晚上8點左右。仲出埋booking no. 我都真係火都黎!係咪玩野呀!酒店又卜多左
而家仲唸緊有無得同埃航追討賠償

大宅

今晚班韓亞00:40都delay 07:20

子爵府

jayk_1030 發表於 16-7-2 16:47
果頭仲讚埃航唔錯,但讚得太快!突發事件發生了!就係到步當晚老公收到email, 埃航回程4號航班取消 ...

我地班機都係email 話delay 1 日回

子爵府

吓 , 我都買了韓亞00:40的機票. 到時不知會不會delay.

子爵府

chung_ma 發表於 16-7-2 22:30

我地班機都係email 話delay 1 日回

你都係埃航首爾返?

子爵府

virgkay 發表於 16-7-2 21:37
今晚班韓亞00:40都delay 07:20

下?咁果六個鐘點?有咩補償?

大宅

回覆 jayk_1030 的帖子

乜都冇

水晶宮

引用:話說尋晚臨訓前決定係同一間酒店卜多一晚,

原帖由 jayk_1030 於 16-07-02 發表
話說尋晚臨訓前決定係同一間酒店卜多一晚,於是上左hotels.com 卜。

今日行程為弦大及梨大購物。中午時份 ...
真係比佢玩死,如果book佐酒店又請曬假,可唔可以同埃航講唔要4/7機,叫佢比返5/7機你?

子爵府

yuyu.c 發表於 16-7-3 00:26
真係比佢玩死,如果book佐酒店又請曬假,可唔可以同埃航講唔要4/7機,叫佢比返5/7機你?

...

有唸過。但我上網睇過有人delay幾個鐘到零晨一點先飛,我怕到時真係再delay我第日唔知點返工

首頁

尾頁

跳至