自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

疴得犀利可以叫醫生開埋益生菌會好少少!

大宅

sara0901 發表於 16-7-10 17:04
3歲仔仔前日早上開始發高燒40度,一直有比退燒藥佢食但到琴晚都唔退帶左佢睇急症,醫生話佢喉嚨發炎所以高燒 ...

試下飲寶礦力,可以幫助退燒

伯爵府

飲益力多都可以補充益生菌,若好唔精神痾得嚴重就去睇E生

珍珠宮

2024年龍年勳章

sara0901 發表於 16-7-10 20:13
有抗生素呀,,原來抗生素會痾架?我個仔好精神又食得又玩得,,,只係高燒,,,所以我都係諗住睇多日

...

唔一定會㢌,如果㢌呢,你會發現係超臭,比平時臭好多,你隻抗生素要食三日定五日?如果佢肯玩肯食,都唔駛太擔心。記住Keep住同佢探熱,夜晚都要,我發覺發燒通常都係夜晚嚟料,俾心機,唔駛驚,好快好番。

Minniemouse:-P

男爵府

引用:Quote:sara0901 發表於 16-7-10 20:13 有抗

原帖由 minniemouse 於 16-07-10 發表
唔一定會㢌,如果㢌呢,你會發現係超臭,比平時臭好多,你隻抗生素要食三日定五日?如果佢肯玩肯食,都唔 ...
食7日呀!!啱唔探跌返去37.3度

珍珠宮

2024年龍年勳章

sara0901 發表於 16-7-11 00:41
食7日呀!!啱唔探跌返去37.3度

好事呀!唔駛擔心啦!
Minniemouse:-P

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

可否入急症

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Jordan_2006 發表於 16-7-10 18:14
醫生只開退燒水?有冇抗生素?如果有,好多時食左都會有肚痾情況,痾完就會退緊d燒,因為細菌經大便排出, ...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我女早2星期又係喉嚨發炎都燒左6日睇左2次醫生,都冇開抗生素,醫生話如果開消炎藥對腸唔好,只要佢有精神應該問題不大,唔駛去急症

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

有新病徵應該睇多次醫生,環境保持空氣流通,唔好用焗一身汗呢啲古老方法~

伯爵府

回覆樓主:

我個仔通常病親就感冒果d,燒完第二或三日就痾(無食抗生素),一日幾次咁,跟住就開始好,醫生話有機會係痾番d菌出黎

伯爵府

3歲仔仔前日早上開始發高燒40度,一直有比退燒藥佢食但到琴晚都唔退帶左佢睇急症,醫生話佢喉嚨發炎所以高燒 ...

http://m.xuite.net/blog/yield.life/hkblog/230967748

珍珠宮

畀面勳章

看看口腔有無出現紅點
有隻病毒是會令小朋友發燒,之後就在口腔或喉嚨位出現紅點,紅點褪去就變白點,然後好返.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

睇醫生

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

醫生有冇開抗生素? 食抗生素好多時都會痾的. 喉嚨一日唔好, 都唔會退燒, 有抗生素記住一定要食晒佢呀...

首頁

尾頁

跳至