婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

pomanlife 發表於 16-7-14 14:14
咦, 記得你買左樓花收左樓冇耐, 依家又搬返去同99住?

住咗一年多少少。

珍珠宮

wcpcelia 發表於 16-7-14 16:01
三順

好久不見...願你一切安好!

pomanlife    發表於 16-7-15 14:39
wcpcelia    發表於 16-7-15 08:36

珍珠宮

luckybaby2011 發表於 16-7-15 00:00
同意、份pt都有咁好人工就三思啦、自己去返工請工人好過、為慳錢同住好多都有磨擦的、仲要係ftm ...

真係唔捨得架。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

彭三順 發表於 16-7-15 00:43
住咗一年多少少。
一齊住一定唔多唔少有磨擦架, 你做開嗰行有冇d定時返工放工既ft做, 請工人湊住女女, 又可以幫手做下家務, 你放工多左時間陪女女, 又可以繼續住返嗰度呢???

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

彭三順 發表於 16-7-15 00:44
真係唔捨得架。
明白既, 你一手一腳湊到咁大

大宅

BK Milk勳章

彭三順 發表於 16-7-14 00:56
世界經濟危機,攪到老公份工都可能受影響。為咗想減輕老公負擔,我地決定。。。。。搬番去奶奶度住!

我自 ...

你同奶奶同囡瞓大床,老公上格,老爺下格!再唔係你同囡返娘家,老公老爺奶奶3個自己攪掂!

子爵府

開心吸收勳章

買三摺cushion,攤開瞓地好過瞓sofa

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

msanubis 發表於 16-7-15 09:14
買三摺cushion,攤開瞓地好過瞓sofa
係囉或者買張尼龍床老爺瞓? 瞓時先開囉~

男爵府

彭三順 發表於 16-7-14 00:56
世界經濟危機,攪到老公份工都可能受影響。為咗想減輕老公負擔,我地決定。。。。。搬番去奶奶度住!

我自 ...
其實你99都幾好,肯比你地裝修又要搬去你地度住,呢家都無計,都裝修緊,

子爵府

開心吸收勳章

rayrayus 發表於 16-7-16 02:27
係囉或者買張尼龍床老爺瞓? 瞓時先開囉~

我諗我算唔孝順掛,我係唔會讓張床俾其他人瞓囉
係你要黎我屋企過夜,我肯招待你已算係咁,仲要霸我房瞓我床?
冇可能

子爵府

開心吸收勳章

咦,我好似mix up左另一個post
請原諒我以上亂講

禁止發言

回覆樓主:

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

我覺得你地呢個安排黎講都係最好的了

吾好理佢甘多
分房多年,但再之前話哂都一齊訓左幾廿年

八十歲老父要爬上爬落好容易跌到
絕對不行

伯爵府

畀面勳章

回覆:三順同大家打個招呼呀。。竟然輪到我喺婆媳版發帖

其實兩老分房訓咁多年,會唔會有其它原因呢?但唔唔想比你地知,問心果句,我同老公都因某些原因分床,我都唔想比人知,亦唔想再佢佢一齊訓。

首頁

尾頁

跳至