自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珊瑚宮

畀面勳章

好家嫂 發表於 16-7-23 13:54
願者上釣而已。樓主係咪外地回流返香港,好少跟團上大陸?

同意,唔好話返大陸啦,就算出外旅遊都會有同樣事情發生。

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:美x華旅行社~國內親子團被騙實錄之玉石店

我唔明你話佢手法高明响邊,又話手法唔同。
你形容既,幾十年前已經係咁㗎啦。

rayrayus    發表於 16-7-23 20:38

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

自己企硬唔買、唔聽佢吹,妳唔可以話人哋騙你,係你哋自己傻,旅行社又無一定要你買,佢只係帶你去,這叫( 願者上釣),下次醒D喇
:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

水晶宮

威尼斯帶你去睇鑽石,咪又係得啖笑。
乜Venice唔係睇玻璃嘅咩?!?!
我一入去就問導游幾點係邊到等,我同佢講一陣見,.

象牙宮

回覆:美x華旅行社~國內親子團被騙實錄之玉石店

呢d手法二十幾年前,泰國台灣團都已經有,企硬唔買野就得。

公爵府

引用:今晨剛從上海回港,想同各位JM分享我的被騙

原帖由 泓毅媽媽 於 16-07-23 發表
今晨剛從上海回港,想同各位JM分享我的被騙經驗。
早前報了美X華旅行社的華東六天親子團,景點包括Hello Ki ...
購物點唔昆遊客咁昆邊個

我地香港紅磡都好多呢 D 珠寶玉石店,不過所昆既對象係大陸同胞

象牙宮

引用:跟得團都預左,一定要堅定台灣去貔貅店,熱

原帖由 chunchunlee 於 16-07-23 發表
跟得團都預左,一定要堅定

台灣去貔貅店,熱情招呼,送你算命批命,最後又係叫你買番隻
呢d手法二十幾年前用到而家都係咁都幾攪笑。

伯爵府

上次跟永安, 個導遊在我們未落車之前, 已經不停講, 好貴, 好好貴, 好好好貴
你真係好鍾意, 再想清楚, 才決定買唔買.

反而是團友自己走去買, 見到我唔買, 啤行我....都唔知咩人來, 唔買....

大宅

以前沒有小朋友時,只會去遠程地方如歐洲、埃及、澳洲...。今次都是小朋友十年來首次返大陸,上二次帶阿仔去台灣,佢坐飛機嘔過後,去韓國都要食定暈浪丸,他有陰影!本來今年想去日本,但C6早前已話驚地震後驚餘震,另外,早年又話驚輻射怕影響小朋友...。日後,我會精明㗎啦,我已告訴阿仔我今次被騙經過。

大宅

回覆 JOYCENGYW 的帖子

你個導遊咁好

男爵府

其實間間旅行社去的當地珠寶店,全部都係咁,可能樓主少去旅行,不過依家用嘅方法同以前唔同,以退為進,一樣好多人買,不過你情我願

大宅

kittyChing 發表於 16-7-23 14:54
自己企硬唔買、唔聽佢吹,妳唔可以話人哋騙你,係你哋自己傻,旅行社又無一定要你買,佢只係帶你去,這叫( ...
咁都唔叫騙,相信kittyChing一定是中國人。我認經驗不足被"騙",只想分享給少join團的人,唔好學我咁蠢!

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我上次去北京都一樣,不過果位係”太子”,不為錢,只想同大家交朋友。
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

引用:我上次去北京都一樣,不過果位係”太子”,

原帖由 emt1314 於 16-07-23 發表
我上次去北京都一樣,不過果位係”太子”,不為錢,只想同大家交朋友。
“假如我是真的” 既譚校長

大宅

回覆樓主:

呢d情況廣東省兩天都有啦!企硬!佢講完就鬆人!

珍珠宮

回覆樓主:

未結婚前,和老公join 康泰團去雲南, 領導是一位好白淨的男仔,叫銘仔。

我超鍾意佢, 佢歷史知識豐富,比導遊更甚! 最最最好的是,每一購物點落車前, 他都會再三 強調: 『大家去聽下啦,聽得架喇! 唔使一定買架!唔買嘅,聽完行埋一邊,我就會帶大家走架喇。唔買真係唔緊要架!』

幾天過去,大家熟絡左,我問佢做咩成日咁提呀? 佢就答:『哎~買咩吖。 但公司又一定要我帶大家黎。』

rayrayus    發表於 16-7-23 20:39
山豬    發表於 16-7-23 15:47
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

水晶宮

BK Milk勳章

RTHK903 發表於 16-7-23 13:50
你情我願

禁止訪問

首頁
12345...11

尾頁

跳至