自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有朋友問到旅客有2日入場卷,不過攪upgrade時職員話我朋友當日已用自己張年咭入場,所以證明張入場卷不是自己買,不能upgrade.

宜家真係無咁易攞入場卷upgrade

大宅

畀面勳章

Minipoma 發表於 16-7-24 13:52
有朋友問到旅客有2日入場卷,不過攪upgrade時職員話我朋友當日已用自己張年咭入場,所以證明張入場卷不是自 ...

我朋友都試過有咁情況,職員唔比upgrade

大宅

引用:有朋友問到旅客有2日入場卷,不過攪upgrade

原帖由 Minipoma 於 16-07-24 發表
有朋友問到旅客有2日入場卷,不過攪upgrade時職員話我朋友當日已用自己張年咭入場,所以證明張入場卷不是自 ...
我之前都係用就到期年票入場再問人拎飛尾upgrade, 冇問任何嘢,可能多左人咁做所以而家冇咁易

大宅

回覆樓主:

好心啦!做D咁嘅行為,等於講大話,咁點教好你哋D下一代呀!

珍珠宮

回覆:迪迪尼真係可以問遊客R 飛尾UPGRADE

其實相差多少?有必要咁做咩

幸福肥師奶

珍珠宮

唔明,咩upgrade

男爵府

熱血勳章 王國教室勳章 最關心BB問題熱投勳章

不要試了,問人又要臉面厚,去到upgrade又俾職員問,早排先有個想咁upgrade失敗上來bk發脾氣

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

呢啲係品德嘅問題嗎?唔知應否由教育方面着手?由教育父母開始,避免影響下一代。
樂園嘅員工,已經努力做咗佢哋嘅責任,避免呢啲有損公司盈利嘅事情發生,點解仲要諗盡方法破壞規矩呢?

點解去得玩,唔跟正途upgrade ?

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

引用:無錢去玩咪玩少d+,+影衰曬香港人,人地當你

原帖由 洗米華 於 16-07-24 發表
無錢去玩咪玩少d , 影衰曬香港人,人地當你乞丐咁
係!

試過有人講到自己好慘,問我拎票尾

男爵府

aralebaby 發表於 16-7-24 18:36
不要試了,問人又要臉面厚,去到upgrade又俾職員問,早排先有個想咁upgrade失敗上來bk發脾氣
...

我直情覺得同偷野無咩分別. 人地真金白銀比年票錢.

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

aralebaby 發表於 16-7-24 18:36
...

發脾氣?佢覺得自己啱?樂園嘅職員,唔俾佢用犯法嘅方法去upgrade,係錯?

呢個好明顯係詐騙行為,同所謂「R」着數,例如:買咗嘢後,問BA攞多啲護膚品嘅樣品,層次上唔同嘅。

帶住小朋友,想upgrade, 想去玩多次,咪堂堂正正依法守規囉!仲喺度開post 問,用咩方法可以犯法?

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

去海浪公園都試過有人係門口垃圾桶,問我拎飛尾,佢話自己唔見左張飛,我唔介意人地問,但直接同我講想r飛upgrade我會樂意d比,同佢講我係免費飛,冇得upgrade,佢仲好似唔信

子爵府

回覆樓主:

我上次去都有個大陸媽媽拖住個仔問我,
可惜我果張飛無得 upgrade, 如果唔係我會比佢。 反正自己無用,人地用得著我唔介意。 我覺得呢 d唔係咩大事囉
即係我朋友有張coupon唔用比我用咁解姐

子爵府

mingaga 發表於 16-7-24 19:43

發脾氣?佢覺得自己啱?樂園嘅職員,唔俾佢用犯法嘅方法去u ...

會唔會又關犯法事呀?
你攞把刀航住人叫人比張飛尾你就話姐

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

引用:Quote:mingaga+發表於+16-7-24+19:43+本帖

原帖由 rebornarmy 於 16-07-25 發表
會唔會又關犯法事呀?
你攞把刀航住人叫人比張飛尾你就話姐
不成實取用他人財物,冒應身分,取得利益,導致第三方(迪迪尼)損失。

大宅

BK Milk勳章

回覆:Mochamiu 的帖子

我都係成功例子 E家嚴左好多,你拎個陣記得問埋人 幾時買係邊買同用現金定卡比錢

侯爵府

37樓,講得好清楚。

有時唔係一定要攞住把刀、揸住支槍,並付諸行動,先至係犯法的。

協助或教唆他人觸犯法例,損害第三方嘅既有利益,咁做又有冇問題呢?

如果冇問題嘅話,迪士尼管理層都唔會絞盡腦汁,想辦法作出多方面的防範,避免啲人,損害公司嘅利益啦。

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Minipoma 發表於 16-7-24 13:52

好似乞兒咁,何必呢!

首頁

尾頁

跳至