親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有啲酒店係小學生以下free, 不過睇返地區啦

男爵府

seaheart88 發表於 16-8-16 00:43
Hilton 只是6以下

有時website寫free for 6 or under,但你寫email問又會答你免kids under 12. 去年我email 問Hilton Tokyo 7歳及5歳 share twin room with parents, 回覆是share床可免費住,加床6000 Yen. 通常我會直接寫去hotel問,規例有時比website 寫的鬆。
Gracery shinjuku也很好,床及房算大,也免under 12.

大宅

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

東橫inn可能選擇會多啲,我七月住天王洲雙床家庭房,一張大床,一張四尺床,間房夠大,行李喼可以開到,仲大把地方行

I 大蚊豬   

男爵府

fionlei88 發表於 16-8-16 10:57
東橫inn可能選擇會多啲,我七月住天王洲雙床家庭房,一張大床,一張四尺床,間房夠大,行李喼可以開到,仲 ...

天王洲toyoko inn 13000 yen or 14000 yen per night.. Two double beds for max occupancy of 4!(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

四隻貓    發表於 16-8-16 14:08

大宅

熊貓BB 發表於 16-8-16 14:06
天王洲toyoko inn 13000 yen or 14000 yen per night.. Two double beds for max occupancy of 4!(emoji)( ...

咁東横Inn你係咪喺佢官網book㗎?係日文定中文網?定經其他agent website㗎?

大宅

天王洲toyoko inn 13000 yen or 14000 yen per night.. Two double beds for max occupancy of 4!(emoji)( ...

嘩!間酒店有啲似返咗大陸。

話時話,如果有三個人,只要 email 酒店話要加床,通常咪幾千到一萬左右,又安心又舒服,隨時會 upgrade 套房比你 tim。

大宅

回覆樓主:

歌C9 好ok喎,twin room 兩張床仲可以拍埋一齊變一張超大床,拍埋後床邊仲夠位放兩三個大篋打開平放,推介

男爵府

fionlei88 發表於 16-8-16 10:57
東橫inn可能選擇會多啲,我七月住天王洲雙床家庭房,一張大床,一張四尺床,間房夠大,行李喼可以開到,仲 ...
how much per night? thanks

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

bobolam 發表於 16-8-17 10:21
how much per night? thanks

你上佢網站睇,我七月住四日,一間雙床房,一間家庭房,全數係八萬幾日圓,折港紙約六千左右!
I 大蚊豬   

大宅

請問如果說兩大兩小, Check in 時會不會要求見小朋友的樣子和passport 登記呢?

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

fionlei88 發表於 16-8-17 10:57
你上佢網站睇,我七月住四日,一間雙床房,一間家庭房,全數係八萬幾日圓,折港紙約六千左右!
...

好耐冇住東橫inn唔記得,住果個顯示價錢係咪只係一人呀?因為如果一人費用,好似同其他酒店差唔多價
日本の平安を祈ります

男爵府

BK Milk勳章

想問下呢間東橫inn 方唔方便?夜晚附近有咩食?
我都book 咗聖誕2晚,諗緊住呢度定住番品川站附近。
謝謝

大宅

引用:小朋友現7歲,見到好多酒店都是6歲以下才免

原帖由 jackiesoon 於 16-08-15 發表
小朋友現7歲,見到好多酒店都是6歲以下才免費,還可以選擇普通2人兩隻單人牀嗎?因為在網站訂房3人選擇少咗 ...
我通常照訂兩人房,揀可以取消嗰隻,訂完跟手比email酒店問可否加一位小朋友(講明歲數),等酒店confirm,唔得先取消。
如果酒店話得,記住keep返個電郵以防check in時有証明問過。

我剛剛訂了日本酒店,佢寫咗六歲以上當成人收費,但我電郵酒店佢都話可以免費入住,仲話幫我加多對拖鞋

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

9466 發表於 16-10-11 15:42
我通常照訂兩人房,揀可以取消嗰隻,訂完跟手比email酒店問可否加一位小朋友(講明歲數),等酒店confirm, ...

請問你book邊間酒店同book乜房型? 打算跟住你就冇死
日本の平安を祈ります

大宅

回覆:kk80400 的帖子

我係訂福岡啲酒店喎!

珍珠宮

9466 發表於 16-10-11 16:19
我係訂福岡啲酒店喎!
哦哦....甘冇得跟啦, thx
日本の平安を祈ります

複式洋房

今日出海 發表於 16-8-16 08:20
8歳都還可以,11歲重要生得高大先難搞,去不同酒店都比人問過,通常show passport見真係11歲先當小童,下年 ...

我暑假訂咗金澤Dormy一間双人房,2大2小(11和9),因冇哂4人房和時間急,check in時同佢講,每人加收1000円唔加床OK

伯爵府

亞女10歲,我上次訂上野,12歲以下免費,另外訂橫濱,官網寫唔得,但send email去問係ok既

男爵府

tinsantsuen 發表於 16-10-11 18:55
我暑假訂咗金澤Dormy一間双人房,2大2小(11和9),因冇哂4人房和時間急,check in時同佢講,每人加收1000円 ...

首頁

尾頁

跳至