自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

開心吸收勳章

sunnymama2 發表於 16-8-25 16:58
吓!?

我仔4歲,我好enjoy攬住個仔瞓喎

但你仔仔冇半夜嘈呀~

樓主經歷我也誠過,我要埋身breast feeding ,好似樓主個仔咁大,落不多1小時就嘈,要飲,飲左一陣就收聲瞓,過一陣醒,又要飲。搞到得冇得好訓。我同朋友傾訴,呻(好似,真係好大壓力。不過時間耐左,好左。我喂到佢3歲。我朋友教我同佢講,你大拉,唔需要飲拉,日日講,唔理佢明唔明。或者樓主同佢講媽媽在,媽媽愛你。

現在仔仔都同我瞓,仲有個大仔自己瞓,土地問題。我也enjoy 同他們瞓,但大左想佢地獨立d

水晶宮

aptcan 發表於 16-8-25 16:00
你只係17m就頂唔順,我仔女依家都仲同緊我房瞓不肯去自己房瞓(仔11歲,女跟我同床9歲),半夜痾夜尿都仲會叫 ...

中三同房訓

珍珠宮

MommyPanel勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我仔仔由bb時到而家5歲都仲係同我們2公婆瞓~
暫時我覺得冇問題, 大家瞓得幾好, 我仔褲被, 我仲方便同他蓋被~
屋企細,我仔都冇自己一張床瞓, 唯有三個人一齊瞓.

侯爵府

sunnymama2 發表於 16-8-25 16:58
吓!?

我仔4歲,我好enjoy攬住個仔瞓喎

阿仔就來5歲,我都好鍾意同佢訓(emoji)

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:你只係17m就頂唔順,我仔女依家都仲同緊我

原帖由 aptcan 於 16-08-25 發表
你只係17m就頂唔順,我仔女依家都仲同緊我房瞓不肯去自己房瞓(仔11歲,女跟我同床9歲),半夜痾夜尿都仲會叫 ...
其實邊有得唔肯,細就話啫,咁大個都唔到佢唔肯架啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

所以阿女3歲個陣我狠心要佢自己一間房,頭幾個月我晚晚俾佢嘈醒,而家5歲佢可以自己訓喇,佢怕黑我想一把夾燈,晚晚開天光俾佢

男爵府

大廚勳章 BK Milk勳章

我個仔直情要攬住塊面訓係我塊面上面…到左三歲以後好D

男爵府

我囝仔唔夠一歲就自己一間房訓,只狠心同有耐性地訓練佢。我覺得大人小朋友分開訓,睡眠質素會好啲!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我女由一歲開始同我地瞓,所以阿女好痴我地,不過佢4歲開始要佢自己瞓,佢又ok喎

翡翠宮

回覆樓主:

我個女bb時已自己訓bb床,到2歲有自己的睡房~

好間唔中(如:發惡夢、行雷、唔舒服……)先會同佢訓~

男爵府

咁19歲仲同阿媽訓呢,大家覺得有冇問題?(因土地問題)

男爵府

櫻花bb 發表於 16-8-25 18:25
中三同房訓

佢仲覺得自己無問題,好正常

男爵府

邊人 發表於 16-8-25 19:56

佢仲覺得自己無問題,好正常

男爵府

邊人 發表於 16-8-25 19:56

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆樓主:

我就1歲針後2日,夜晚扭喊4日,
第5日同我瞓,要拍pat先瞓,
到宜家2歲都係同我瞓,
期待佢4歲自己瞓……

公爵府

回覆樓主:

我仔都係早產,bb已經自己訓bb床,反而係幾歲我唔捨得,間唔中捉佢陪我訓一兩晚。自己訓係習慣,越早開始越好。

男爵府

檸檬檸檬 發表於 16-8-25 18:45
阿仔就來5歲,我都好鍾意同佢訓(emoji)

我都係,好鐘意攬住佢訓聞佢陣味

珍珠宮

王國教室勳章

試過好多方法,問過醫生,社工等。我個細女點都要一齊訓,真係

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我仔2歲前都好小同我瞓,2歲後就痴住我,而家4歲幾,都係同我瞓緊,想fing都fing唔甩,至弊仲要瞓係我同c6中間,想溫馨下都好難

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實想小朋友戒任何習慣最緊要都係狠心,當你狠心幾日佢明白以後已經冇左呢個option,自然唔會再扭,扭都冇用

首頁

尾頁

跳至