自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

大叫:「打飛機就落窗簾啦!pk」

大宅

ava_va 發表於 16-8-27 23:02
買支咪返黎,開到最大聲同最大回音,對住佢大叫:
你條野好細呀~~~~~

別墅

拍低佢打格仔,放佢大堂,幫佢揚名四海
等佢啲左鄰右里可以對這個變態垃圾有所防範

珍珠宮

回覆:(純呻)裸男

其實。。。佢喺佢私人單位做佢喜歡嘅事,咁都要被人罵變態?
佢唔介意人望,你唔鍾意就罵人?

佢都無用咪media去吸引你去望佢
單位間咁迫大家都唔想

你唔想睇咪落自己窗簾囉,你投訴人地啲咩呢?

唔係公共地方喎,係私人地方喎
佢無照田雞叫你望過去喎,係你自己望過去喎

可能大家會有厭惡嘅感覺,同理嘅
但何需過大反應?

如果主角係型男? 係女士?
反應會否都有咁大?

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:其實。。。佢喺佢私人單位做佢喜歡嘅事,咁

原帖由 終極熊貓 於 16-08-27 發表
樓主講咗佢晾緊衫見到,試問晾緊衫又點可以落窗簾?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

你條野好細呀~~~~~

講完呢句仲要大大聲咁笑佢細細兜。
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 終極熊貓 於 16-08-27 發表其

原帖由 tsung 於 16-08-27 發表
樓主講咗佢晾緊衫見到,試問晾緊衫又點可以落窗簾?
我意思係,大家都有權有自由喺自己單位用事

如果浪衫時見到又唔鍾意,一係唔好望過去,一係回避下

另有例子,如果有鄰居食煙,傳到啲味去你單位,唔通又投訴唔俾人食?

平心討論下姐~~

大宅

終極熊貓 發表於 16-8-27 23:45

其實如果唔係咁清晰我諗會好啲…9點鐘,講真好多小朋友都未瞓,包括我對仔女…你話佢無用media吸引人睇…咁如果你撘公共交通公具果時有人起你或你小朋友隔離睇4仔都ok??

講真,我對面樓個男人嘅外表,以我距離所望到嘅應該唔係差…呢啲嘢唔關外表事,自己地方做私人嘢無問題,但希望都唔好影響到人…我唔會知佢幾時打飛機,咁係咪我果座見到佢間屋而又唔想見到佢做咁私人嘅嘢嘅人全部落窗簾呢???

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+tsung+於+16-08-27+發表樓主

原帖由 終極熊貓 於 16-08-27 發表
我真喺投訴過,因為佢可以選擇食,但我都可以選擇唔吸佢D二手煙!

男爵府

引用:Quote:mwmyway+發表於+16-8-27+22:52+我以

原帖由 Chole_mami 於 16-08-27 發表
其實有著底褲都ok la…無著真係
之前試過夜晚12點幾見佢兩公婆真人騷架喇…我見咁夜應該唔會有 ...
佢似有露出癮喎

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 熱血勳章

照報警

大宅

終極熊貓 發表於 16-8-27 23:59

我都明白私人地方可以做自己想做嘅事…但佢個單位其實除左我地座樓啲人見到,起平台嘅人只要抬頭望下月光都會見到…相信比我睇得更清楚…

大宅

回覆樓主:

侯爵府

Chole_mami 發表於 16-8-27 23:10
其實有著底褲都ok la…無著真係
之前試過夜晚12點幾見佢兩公婆真人騷架喇…我見咁夜應該唔會有 ...

OMG,佢地玩得甘high,應該幫佢地加油
係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

子爵府

我FD試過,佢樓下隔離單位個阿叔成日除哂褲,坐响窗口sofa打飛機,我FD一行去涼衫就睇哂。

佢頂唔住(因家中有女兒),就影佢相再Print出黎,响背後寫:如打飛機請關窗簾。然後再將張相Zip入個阿叔門口。自始就冇再見到個阿叔呂窗邊打飛機了。

子爵府

Chole_mami 發表於 16-8-28 00:18
我都明白私人地方可以做自己想做嘅事…但佢個單位其實除左我地座樓啲人見到,起平台嘅人只要抬頭望下月光 ...

佢係佢屋內做乜有自由,反而你去干涉,應可能告你侵犯私隱
拍照上網唱更衰多兩錢,有證有據未經同意拍人隱私好易告。

一係你拉窗簾,一係熄咗自己燈,再叫“XX座X樓有人曬身材”,總有人8卦出來探望,對方就收斂。

大宅

Chole_mami 發表於 16-8-27 22:12
我屋苑每座樓都幾近,頭先沖完涼晾衫果時見到對面座其中個單位有個男人光脫脫咁坐起到自瀆…大佬呀 ...

要好似人地係舖頭偷野咁,晒幾張出黎,把(JJ)重要位置油螢光筆,再寫…我們齊捉蟲…捉淫蟲,係佢大廈大堂通告位置貼一張,之後就貼多張係佢信箱出面@個D濺佬係要咁對付

男爵府

Chole_mami 發表於 16-8-27 22:12
我屋苑每座樓都幾近,頭先沖完涼晾衫果時見到對面座其中個單位有個男人光脫脫咁坐起到自瀆…大佬呀 ...

有冇咁崇尚自然呀?

珍珠宮

你條野好細呀~~~~~

笑到我肚痛

水晶宮

jm 留言太好笑

首頁

尾頁

跳至